Concertagenda

Internationaal topensemble Tallis Scholars op Gents polyfoniefestival Meer Stemmig Gent.Niet te missen!

Het Gentse polyfoniefestival Meer Stemmig Gent programmeert het topensemble The Tallis Scholars voor zijn achtste editie. Het Britse vocaal ensemble brengt op 28 juni in de Sint-Machariuskerk een concert met meesterwerken uit de Engelse renaissance. 

The Tallis Scholars vormen één van de meest toonaangevende ensembles in de oude muziek. Ze treden wereldwijd op in de meest prestigieuze locaties, van Carnegie Hall tot de Sixtijnse kapel, beheren een eigen CD-label en vielen talloze keren in de prijzen. De New York Times noemde hen “the rock stars of Renaissance vocal music”. De groep werd in 1973 gesticht door dirigent Peter Phillips en wordt nog steeds door hem geleid. Voor het eerst in jaren doen ze opnieuw Gent aan voor een concert.

Meer Stemmig Gent trekt jaarlijks ettelijke honderden bezoekers uit binnen- en buitenland met een uitgekiende affiche waarbij een internationale programmering gepaard gaat met aandacht voor ensembles van bij ons. De achtste editie presenteert de Weense groep Cinquecento Renaissance en het Ensemble Polyharmonique uit Berlijn. Het instrumentale ensemble Hathor Consort en het koor El Grillo, dat aan de basis ligt van het festival, vervolledigen het concertaanbod. Het festival biedt verder een workshop en een lezing aan, een randprogrammatie met jonge ensembles, en een interview met polyfonie-veteraan Paul Van Nevel. Niet te missen!

Meer info:

https://www.meerstemmiggent.be/

Openingsconcert Sint-Machariuskerk (Sint-Machariusstraat 1), vrijdag 28 juni 2019, 20:30.

Concerten en overige programmatie in de Sint-Machariuskerk en de Sint-Baafsabdij,

zaterdag 29 juni 2019 van 10:00 tot 23:00.