Les Maitres Du Baroque Collection Château de Versailles bij het label Alpha. Magnifiek!

De magnifieke box met 18 cd’s biedt de gelegenheid om enkele van de meesterwerken te bewonderen uit de het barok. De achttien cd’s schetsen een opwindend panorama van het muzikaal Europa in die periode en bieden dit geïnspireerd erfgoed, uitgevoerd door de beste solisten en ensembles.

Jacob Burckhardt gebruikte in 1855 als eerste de term “barok” om de stijlperiode in de kunst aan te duiden. Ruim een halve eeuw later werkte Alois Riegl de stijlkenmerken verder uit in zijn boek “Die Entstehung der Barockkunst in Rom”. De muzikale stijlkenmerken kan u aan de hand van deze box ontdekken. De box bevat nl. diverse genres, o.a. Vivaldi’s Gloria door Le Concert Spirituel o.l.v. Hervé Niquet en zijn Vier Jaargetijden door Gli Incogniti en Amandine Beyer, Bach door Pygmalion en Raphael Pichon, zijn Solo cello-suiten door Bruno Cocset, de Brandenburgse concerti door Café Zimmermann, Bachs Goldberg-variaties, gespeeld door Céline Frisch, Charpentiers Te Deum door Le Poème Harmonique en Vincent Dumestre, Purcells Dido en Aeneas door MusicAeterna en Teodor Currentzis, Rameau’s klavecimbelstukken door Blandine Rannou, Albinoni-sonaten door het Ensemble 415 en Chiara Banchini, en nog veel meer. Een schatkamer uit de barok door hedendaagse, toonaangevende topuitvoerders. Een grandioos kerstgeschenk. Niet te missen!

De uitvoerders zijn Chiara Banchini (viool), Amandine Beyer (viool), Bruno Cocset (cello), Celine Frisch en Blandine Rannou (klavecimbel), Le Concert Spirituel, Gli Incogniti, Pygmalion, Cafe Zimmermann, Le Poeme Harmonique, MusicAeterna en het Ensemble 415. De dirigenten zijn Herve Niquet, Raphael Pichon, Vincent Dumestre en Teodor Currentzis. Schitterend!

Les Maitres Du Baroque Collection Château de Versailles Le Concert Spirituel, Gli Incogniti, Pygmalion, Cafe Zimmermann, Le Poeme Harmonique, MusicAeterna, Ensemble 415, Raphael Pichon, Vincent Dumestre, Teodor Currentzis, Hervé Niquet 18 cd ALPHA372

https://www.stretto.be/2020/03/31/les-maitres-du-piano-een-magnifieke-box-met-11-cds-op-het-label-alpha/