“Saint-Tropez, The Ultimate Mediterranean Home” van Sandra Cerfontaine in de prachtige reeks boeken, “Alessandra Home Interiors”, van uitgeverij Beta-Plus. Magnifiek!

Saint-Tropez, het klein vissersdorpje aan de Côte d’Azur in het departement Var, was tussen 1890 en 1925, belangrijk voor de ontwikkeling van de schilderkunst. Na de Tweede Wereldoorlog werd het de verblijfplaats van de Franse existentialisten, en in de jaren ‘50 werd het, dankzij Brigitte Bardot, als internationaal bekende badplaats, een trefpunt van kunstenaars en de beau monde. Deze uitgave van Beta-Plus toont Inspirerende, hedendaagse vakantiewoningen in Saint-Tropez, ontworpen door de knappe interieurarchitecte Sandra Cerfontaine, oprichtster van “Alessandra Home Interiors” en voorbeeldige ambassadrice van de Mediterrane levenskunst. Een magnifieke uitgave met volledig nieuwe reportages en foto’s, tweetalig (Engels / Frans).

De uitgeverij Beta-Plus publiceert sinds 1995 inspirerende boeken over architectuur, interieurs en tuinen.  Elk boek is luxueus uitgegeven met harde kaft en bevat naast een compleet overzicht van een bepaald thema, ook honderden, exclusieve kwaliteitsfoto’s in kleur. De collectie woonboeken is wereldwijd verkrijgbaar via een netwerk van gerenommeerde distributeurs en online. Sandra Cerfontaine is met “Alessandra Home Interiors”, erin geslaagd een duidelijke stijl te propageren, creatief, eenvoudig en elegant. De studio werkt aan projecten in Saint-Tropez, maar ook in Parijs, Ibiza, Londen, München en in Brussel, waar “Alessandra Home Interiors” een tweede kantoor heeft.

“Vandaag leert de hedendaagse architectuur ons dat het ware begrip van luxe, ruimte is. Dat is wat mijn vriendin Sandra Cerfontaine perfect begreep. Als interieurontwerper, is zij één van de jonge talenten van vandaag. Haar atypische carrière begon in de industrie en investeringsbank. Maar, het leven en de visie van dit ondernemend meisje, gepassioneerd door architectuur, nam een radicale wending in de vroege jaren 2000, toen ze terugkeerde naar roots, door haar kantoor “Alessandra Home Interiors” te openen in Saint-Tropez. Met vrouwelijke strengheid overtreft ze koel en afstandelijk hedendaagse, door zachtheid, comfort en originaliteit, door de combinatie van natuurlijke materialen, hout en stenen, tokkelend op een reeks kleuren, gaande van grijs tot beige” (Daniël Hechter). Sandra Cerfontaine creëert magnifieke, gestileerde interieurdecoratie met discrete luxe. Niet te missen!

Ontdek meer boeken van Beta-Plus op www.betaplus.com. Niet uitstellen!

“Saint-Tropez, The Ultimate Mediterranean Home” Sandra Cerfontaine – Alessandra Home Interiors Engels/Frans 192 bladz. uitg. Beta-Plus