Karen Haller, “Het kleine boek over kleur, de kracht van kleur in je leven”, een heel aantrekkelijke en charmante uitgave van Boekerij.

Ontdek hoe je een thuis creëert dat je persoonlijkheid weerspiegelt, vergroot je vertrouwen in het gebruik van kleur, voeg kleur toe aan je werkplek, kies kleding die helemaal past bij wie je bent en vind je eigen unieke kleuren. Het boek van Karen Haller wil een gids zijn om de kracht van kleur te gebruiken om je geluk, welzijn en zelfvertrouwen te verbeteren.

Het geheim leven van kleuren vertelt de cultuurgeschiedenis achter elke kleur. Met dit boek leer je hoe je iedere kleur kan toepassen in je leven om je beter te voelen en zelfs gelukkiger te worden. Hoe meer je leert over kleur, hoe meer je het nl. kan gebruiken om je leven te verbeteren. “Het kleine boek over kleur” zal je daarbij inspireren. Of je nou extra hulp wil bij het samenstellen van outfits, je beter wil focussen, je relaties wil verbeteren of je gewoon beter wil voelen, de psychologie van kleur kan je helpen om jezelf nog beter te leren kennen. Zo kan kleur je bijvoorbeeld helpen om meer in het moment te zijn, of om je zelfvertrouwen te vergroten.

Een kleurrijk leven helpt je allerlei aspecten van je leven te ontwikkelen, van de slaapkamer tot corner office. Dit betekent overigens niet dat je je ook heel kleurrijk moet kleden. Het gaat juist over trouw zijn aan jezelf en uitdrukken wie je werkelijk bent, wat je kleuren ook zijn. Vind de unieke combinatie die speciaal voor jou is. Het is tijd om je leven kleur te geven!

In het boek wordt o.a. gekeken naar de wetenschappelijke en historische facetten van kleur. De auteur laat zien hoe kleur werkt, hoe we kleuren kunnen associëren met persoonlijke herinneringen, hoe sterk de kleurensymboliek is en hoe kleuren onze gedachten en onze diepste gevoelens en ons gedrag beïnvloeden. “Ik zal jullie alles leren”, schrijft Haller, “wat je moet weten om met kleur verandering te brengen in hoe je je voelt, hoe je denkt en hoe je je in het dagelijks leven gedraagt”. Ook helpt dit boek je met kleur, je zelfvertrouwen en zelfexpressie te vergroten. Het vertelt hoe je kleur kan gebruiken om in alle domeinen van het leven te gedijen, van de slaapkamer tot de vergaderzaal en alles daartussenin.

“Wat als ik je vertelde”, schrijft Haller, “dat overal om je heen iets is dat je motivatie kan vergroten en een positieve invloed kan hebben op hoe je je voelt? Het heet kleur”. Voortbouwend op meer dan 20 jaar ervaring, legt de specialiste in toegepaste kleur- en ontwerppsychologie, Karen Haller, deze levens veranderende oplossing in uw handen. Met haar ongeëvenaarde expertise demonstreert ze de vele praktische manieren waarop u kleur kan gebruiken om uw leven te transformeren. Of u nu een interieur decoreert of uw garderobe opknapt, laat u inspireren door de mogelijkheden om een huis te creëren dat uw persoonlijkheid weerspiegelt.

Vergroot uw vertrouwen in het gebruik van kleur, voeg kleur toe aan uw werkplek, kies kleding die u de ware uitdrukking geeft u, vind uw eigen, uniek kleurenpalet en ontwerpcompatibiliteit. In het boek dat de wetenschap, psychologie en emotionele impact van kleur combineert, neemt Karen Haller u mee op een reis door het plezier van het opnieuw ontdekken van kleur. Bijzonder.

Na de inleiding, “Kleur is een taal die iedereen spreekt”, leest u over de geschiedenis van kleur (licht en reflectie, onze ogen, en een beknopte geschiedenis van de kleurenpsychologie (van Empedocles over Newton en Goethe, tot Jung, Bauhaus en Angela Wright, de auteur van o.a. “The Beginner’s Guide to Colour Psychology”)).

Daarna gaat het over kleur gewaarworden (kleuren als symbolen, hun betekenis in culturen en het verhaal van roze en blauw)) en over het verband tussen kleur en hoe wij ons voelen (kleuren en onze gemoedstoestand en de psychologie van wit en zwart en de verschillende kleuren). In een volgend deel, “Kleur en jouw persoonlijkheid”, vertelt ze in 4 hoofdstukken o.a. over kleur in de kledingkast, kleur in huis, kleur op het werk, en kleur in relaties. Tot slot, “De kleurrevolutie”, over je authentieke zelf door een kleurrijk leven met kleuren waar je blij van wordt. “The Little Book of Colour, How to Use the Psychology of Colour to Transform Your Life” werd vertaald door Henk Moerdijk.

Karen Haller Het kleine boek over kleur geïllustreerd 272 bladz. Uitg. Boekerij ISBN 9789022588253