“D’Famill vu Meesebuerg gouf eng éischt Kéier am 12. Joerhonnert ernimmt”. Lannoo’s Autoboek – Nederland, België en Luxemburg, Toeristische atlas voor reizen, vakantie & vrije tijd. Alweer een prachtuitgave!

Het boek brengt u aan de hand van de mooiste uitgestippelde autoroutes, gedetailleerde stadsplattegronden en een gebruiksvriendelijke atlas, naar en langs de prachtigste plekken in Nederland, België en Luxemburg. De vele, vele, prachtige foto’s doen u als lezer reeds uw planning maken. Al sinds de middeleeuwen behoren Nederland, België en Luxemburg tot de welvarendste landen van het Europese continent. Dit wordt weerspiegeld in steden als Amsterdam, Leiden, Delft, Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel en Luxemburg met hun prachtige historische monumenten en indrukwekkende kunstschatten. Daarnaast bieden de landen ook een schitterende natuur: te beginnen met het prachtige kustlandschap met de Waddeneilanden, stranden en duinen, en het daarachter liggende polderlandschap met de duizenden sloten en kanalen. Drie landen, drie karakters, drie keer een avontuur.

Circa 800 kilometer aan kustlijn, machtige dijken en ontelbaar veel rivieren, sloten en grachten, de Nederlanders leven niet alleen aan het water, maar ook met het water. De windmolens, Hollandse meesters en het Delfts blauw zijn tot ver over de grenzen bekend, net als prachtige oude steden als Amsterdam, Groningen, Delft en Utrecht. Nederland pakt uit met zijn zandstranden en duinen, de windmolens, grachten en tulpenvelden en de grote, historische steden. Onder de titel “De mooiste reisbestemmingen”, brengt het boek u in Nederland naar Groningen, Drenthe, Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland, Noord-Brabant  en Limburg.

Wat België betreft gaat u West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen bezoeken, gevolgd door Antwerpen, Brussel, Vlaams-Brabant en Limburg, waarna Henegouwen en Waals-Brabant, Namen, Luik en Luxemburg worden voorgesteld. België staat o.a. immers evengoed voor mooie, oude stadscentra met machtige belforten, voor inspirerende, stille begijnhoven en ongerepte natuur in de uitgestrekte, groene Ardennen.

En dan is er nog het kleine maar fijne Groothertogdom Luxemburg, dat mooie, glooiende landschappen en een bijzonder rijk, cultureel erfgoed bezit. In het Groothertogdom Luxemburg worden o.a. Clervaux, Wiltz, Esch-sur-Sûre, het Parc naturel de la Haute-Sûre, Rindschleiden, de kastelen van Bourscheid en Vianden, Schengen, de Moezel, en “Klein Zwitserland” (Echternach, Larochette met het Kasteel Meysembourg, en de pittoreske “Vallei van de zeven Kastelen”) voorgesteld. Niet te missen!

In het laatste hoofdstuk zijn vier reisroutes opgenomen die u door de adembenemende natuurlandschappen en naar de mooiste dorpen en streken in de landen van de Benelux loodsen. De teksten bij elke tocht geven een handig overzicht van de route en beschrijven telkens de regio’s en provincies die u aandoet, samen met hun landschappelijke, historische en culturele bijzonderheden. Ter aanvulling zijn er gedetailleerde routekaarten waarop het traject van de route staat, samen met de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden. De hoofdroute en extra uitstapjes zijn in kleur aangeduid en pictogrammen wijzen op de belangrijkste trekpleisters. Bijzondere bestemmingen worden door magnifieke kleurenfoto’s en informatieve teksten rondom de kaart extra duidelijk.

mooiste autoroutes zijn  Route 1 : Nederland en België – Tussen Amsterdam en Brugge, Route 2 : Nederland – Land achter de dijken,  Route 3 : België – Door de Ardennen, en Route 4 : het Groothertogdom Luxemburg.  Het boek met de oorspronkelijke titel, “Unterwegs in den Niederlanden, Belgien und Luxemburg”, (uitgegeven door Kunth Verlag GmbH & Co. KG, München), werd vertaald door Harry Bunk en Joost Zwart. Dit prachtboek mag u geenszins missen en uw planning mag u geenszins uitstellen. Goeie reis!

LANNOO’S AUTOBOEK NEDERLAND, BELGIË EN LUXEMBURG, toeristische atlas voor reizen, weekend, vakantie & vrije tijd 392 bladz. geïllustreerd uitg. Lannoo ISBN 978 94 014 6852 7

En, ontdek ook Lannoo’s “Groot Fietsboek Vlaanderen”, 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen, door Patrick Cornillie en Kristien Hansebout.