Elizabeth Stamp, “150 bookstores you need to visit before you die”, een uitgave van Lannoo.

Top 10 Inspirerende Boeken [Motivatie] [2023 Update] - #1 Kennisbank

Top 10 Inspirerende Boeken [Motivatie] [2023 Update] - #1 Kennisbank

Na “150 Bars, Restaurants, Hotels, Houses, Gardens, Golf Courses en Vineyards you need to visit before you die”, is er nu ook een deel over 150 bijzondere boekwinkels. De door Elizabeth Stamp gekozen boekwinkels openen een wereld van schoonheid. Je kan er eindeloos verdwalen in het bijzondere aanbod van de onafhankelijke, vaak gespecialiseerde boekhandelaar. Elke winkel is een weerspiegeling van de gedachten, meningen en smaak van de eigenaar.

Ontdek hier de gevestigde boekhandels die al decennia lang hun lezers voorzien van lectuur of net geopende boekwinkels met een innovatieve kijk. De Amerikaanse auteur Elizabeth Stamp garandeert dat alle 150 boekwinkels in 47 landen van over de hele wereld, Afrika incluis, van New York tot Singapore en van Parijs tot Rio de Janeiro, het bezoeken waard zijn omwille van hun geschiedenis, bijzondere architectuur of hun onberispelijke boekselectie.

“Zolang ik me kan herinneren”, schrijft de auteur in de inleiding, “ben ik het gelukkigst geweest als ik door de gangpaden van een boekwinkel dwaalde. Mijn kleine woonplaats Wheeling, West Virginia, had twee onafhankelijke boekwinkels (The Paradox Book Store en het voormalige, geweldige Words & Music), en ik leerde van jongs af aan dat boekhandels magische plekken zijn. Toen ik de boekwinkels voor dit boek verzamelde, begon ik met een zeer algemene kwalificatie, is dit een boekwinkel die ik zou willen bezoeken? Maar aangezien elke boekhandel een boekhandel is die ik zou willen bezoeken, moest ik meer specifieke criteria bedenken.”

“150 Bookstores” over de meest interessante boekwinkels in alle continenten, waar ook ter wereld, verzameld in één prachtig gebonden boek, is reeds het achtste deel in de internationaal succesvolle 150-serie, geselecteerd en geschreven door de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Stamp, journaliste bij Architectural Digest & CNN Voor de enthousiaste lezer en boekenliefhebber is rondneuzen in een boekwinkel een onvervangbare ervaring. De Amerikaanse schrijfster Elizabeth Stamp selecteerde de 150 meest unieke boekwinkels ter wereld die een omweg waard zijn. Van Australië tot Frankrijk en van Japan tot de Verenigde Staten, variëren de boekwinkels van etablissementen die al tientallen jaren bestaan tot pas geopende winkels. Elke winkel is geselecteerd op basis van een bijzonder kenmerk: een interessant achtergrondverhaal, een unieke collectie of een fantastische setting.

“Er is iets speciaals aan elke boekhandel in dit boek”, zo vervolgt ze, “of het nu gaat om wonderlijke architectuur, een zeer gespecialiseerde inventarislijst of de impact die het heeft op de gemeenschap die het bedient. In het tijdperk van Amazon staan boekwinkels voor ongelooflijke uitdagingen. Daarom is het belangrijk om uw lokale onafhankelijke boekverkoper te steunen door langs te gaan, online bij hen te kopen of ze te bellen om naar hun deskundige aanbevelingen te vragen. Er is een populair gezegde onder onafhankelijke boekverkopers dat ik geleerd heb in het mooie Indigo Books op Johns Island, South Carolina: “Vind het hier, koop het hier, houd ons hier.” Ik hoop dat je het net zo leuk zult vinden om naar deze unieke winkels te worden vervoerd als ik, en dat je ze zult bezoeken en bewaren voor de volgende generatie boekenliefhebbers”. Dit mooi gebonden boek bevat mooie, inspirerende foto’s en een schat aan informatie over elke locatie. Ontdek ’s Werelds mooiste onafhankelijke boekwinkels verzameld in 1 prachtboek. Niet uitstellen!

Elizabeth Stamp 150 bookstores you need to visit before you die 251 bladz. geïllustreerd Engels uitg. Lannoo ISBN 9789401489355