“Music For Cello and Piano – Live Recordings”, door Aleksandr Khramouchin & Eliane Reyes op het label Et’cetera. Hemels!

La pianiste belge Eliane Reyes rend hommage au violoncelliste Aleksandr  Khramouchin, son mari, parti trop tôt - L-Post

La pianiste belge Eliane Reyes rend hommage au violoncelliste Aleksandr  Khramouchin, son mari, parti trop tôt - L-Post

De Wit-Russische cellist Aleksandr Khramouchin, finalist van het XII. Tsjaikovski Concours (2002) en winnaar van talloze internationale prijzen, was 20 jaar lang eerste cellist van het Filharmonisch Orkest van Luxemburg. Daarnaast maakte hij internationaal naam als solist en kamermusicus. De pers heeft altijd zijn onvergetelijke, zeer individuele stijl, het breed spectrum van zijn interpretaties en zijn technische onfeilbaarheid geprezen. Dit album brengt concertopnames uit 2019-2023 samen met zijn vrouw, de Belgische pianiste Eliane Reyes. De musicus overleed in mei 2023.

Eliane Reyes et Aleksandr Khramouchin ont donné le la

Op het programma staan Live concert opnames van werk van Robert Schumann (1810-1856), Eugene Ysaye (1858-1931), Sergej Rachmaninoff (1873-1943), Serge Prokofieff (1891-1953), Gabriel Faure (1845-1924), Claude Debussy (1862-1918), Johann Sebastian Bach (1685-1750) en Camille Saint-Saens (1835-1921).Eliane Reyes et Aleksandr Khramouchin jouent la Mélancolie de César Franck  - YouTube

Aleksandr Khramouchin was een gerenommeerd cellist die diepgang combineerde met verbazingwekkende virtuositeit en beheersing van zijn instrument. Hij trad op in concerten en maakte solo-opnames voor radio en televisie in de VS, Canada, Japan, China, Rusland en in heel Europa, en speelde als solist met dirigenten als Emmanuel Krivine, Rudolf Werthen, Dirk Brosse, Patrick Davin, Lev Markiz, Valery Poliansky en Bramwell Tovey.Récital Piano et violoncelle avec Eliane Reyes et Alexander Kramouchin

Onder zijn kamermuziekpartners bevonden zich Emmanuel Ax, Christian Ivaldi, Pascal Devoyon, Eliane Reyes, Plamena Mangova, Vladimir Sverdlov, Polina Leschenko, Peter Laul, Denis Goldfeld, Graf Mourja, Alexandra Soumm, Jack Liebeck en Sergei Nakariakov. Van 2010 tot 2015 was hij lid van het Aviv Quartet. Als solist en in kamermuziek speelde Aleksandr Khramouchin in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, Bozar in Brussel, de Salle Gaveau in Parijs, de Alte Oper in Frankfurt, de Keulse Philharmonie, het Konzerthaus Berlin, Rudolfinum in Praag, de Wigmore Hall in Londen en de Tsjaikovski Hall in Moskou en de Victoria Hall in Genève.Videos | Eliane Reyes

Zijn nauwe samenwerking met onder andere “Timpani Records” heeft geleid tot verschillende opnames, waaronder de volledige kamermuziek van Gabriel Pierné met de pianist Christian Ivaldi, de eerste opname van Jean Cras’ cellosonate met pianist Alain Jacquon en werk voor cello van Maurice Ohana met de pianist Pascal Devoyon. Al zijn opnames hebben talloze prijzen gewonnen en worden nog steeds zeer geprezen in de internationale pers.Aleksandr Khramouchin - YouTube

Muziekcritici waren het er unaniem over eens dat Khramouchins onvergetelijke, zeer individuele speelstijl, de brede reikwijdte van zijn interpretaties en zijn feilloze technische beheersing worden geprezen. Aleksandr werd geboren op 13 november 1979. Hij overleed op 13 mei 2023 aan een gewelddadige septische shock.Gabriel FAURÉ Après un rêve - Aleksandr Khramouchin & Eliane Reyes - YouTube

Interview Eliane Reyes - Concours Reine Elisabeth 2018 - Chant - 09/05/2018

Eliane Reyes (1977) is een internationale Belgische pianiste, die nadat ze vanaf haar derde jaar door haar moeder werd opgeleid, verder studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (1990-1992), de “Koningin Elisabeth Muziekkapel” (1992-1995), de Hochschule der Künste in Berlijn (1996-1999), het Mozarteum in Salzburg, het Lemmensinstituut (Leuven) en aan het Conservatoire national supérieur de musique de Paris, onder auspiciën van Jean-Claude Vanden Eynden, Hans Leygraf, Alan Weiss, Brigitte Engerer, Jacques Rouvier en Michel Béroff (2003-2005). Ze nam deel aan masterclasses van Paul Badura-Skoda, Abdel Rahman El Bacha, Alexander Lonquich, Murray Perahia, Menahem Pressler, György Sebök, Fou T’Song en Vitaly Margulis en momenteel is ze professor piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en het Conservatoire national supérieur de musique in Parijs.Tribute to Aleksandr Khramouchin par Eliane Reyes — KissKissBankBankTracklist:

Robert Schumann: Fantasiestücke op. 73 Nr. 1-3

Eugene Ysaye: Ballade op. 27 Nr. 3 Cello solo

Sergej Rachmaninoff: Vocalise op. 34 Nr. 14

Serge Prokofieff: Cellosonate C-Major op. 119

Michel Lysight: 3 Croquis

Gabriel Faure: Apres un rève

Claude Debussy: Cellosonate

Johann Sebastian Bach: Sarabande uit de Cellosuite BWV 1009

Camille Saint-Saens: Le Cygne

Music For Cello and Piano – Live Recordings Aleksandr Khramouchin Eliane Reyes cd Et’cetera KTC1802

https://www.stretto.be/2017/08/10/jean-claude-vanden-eynden-en-eliane-reyes-spelen-prachtig-brahms-bargiel-en-brull/