Wagner, “Siegfried” met Simon O’Neill (Siegfried) en Anja Kampe (Brünnhilde) en het Symphonie-Orchester des Bayerischen Rundfunks, o.l.v. Sir Simon Rattle, op het label BR Klassik. Grandioos!

Wagner, Siegfried , Br??nhilde - Hans Thoma as art print or hand painted  oil.

Wagner, Siegfried , Br??nhilde - Hans Thoma as art print or hand painted  oil.

In Wagners Siegfried wordt het kernverhaal van het Nibelungenlied verteld, van het smeden van zijn eigen zwaard, via het baden van de held Siegfried in het bloed van de gedode draak, waardoor hij onkwetsbaar werd, tot aan de verovering van Brünnhilde.

Sir Simon Rattle – Richard Wagner: Das Rheingold - Symphonieorchester des  Bayerischen Rundfunks

Wagner: Die Walküre review - Simon Rattle shapes orchestral excellence |  Richard Wagner | The Guardian

De nieuwe chef-dirigent Sir Simon Rattle en zijn Symfonieorkest van de Beierse Radio zetten hun opname van Richard Wagners “The Ring of the Nibelung” voort met “Siegfried”. BR-KLASSIK presenteert nu de live-opname van februari 2023 op 3 cd’s. Na de opname van Das Rheingold uit 2015, de vooravond van Richard Wagners Der Ring des Nibelungen – en Die Walküre in 2019, brengt BR-KLASSIK nu Siegfried uit als derde deel van de enthousiast ontvangen tetralogie onder leiding van Sir Simon Rattle, live opgenomen op 3 en 5 februari 2023 in de Isarphilharmonie München in Gasteig.Collective plate Richard Wagner - Siegfried

Met Das Rheingold had Rattle de lang circulerende bewering dat hij en Wagner niet samenwerkten al weerlegd. Met Die Walküre had hij zelfs de laatste twijfelaars overtuigd. Nu bewijst de nieuwe samenwerking van de blanke en wijze Britse man met krullend haar met het Symfonieorkest van de Beierse Radio en een team van de eerste en beste Wagner-zangers eens te meer, hoe goed Rattle Wagners muziek begrijpt en kan interpreteren. Een paar maanden na het live-evenement wordt het krachtig als extreem muziekdrama voor het eerst uitgebracht op drie cd’s.Collective Plate Richard Wagner Siegfried | forum.iktva.sa

“Siegfried”, oorspronkelijk, “Der junge Siegfied”, het derde deel of tweede dag in de tetralogie “Der Ring des Nibelungen”, vertelt over de jonge held, Siegfried, die zich losmaakt van de dwerg Mime, (die hem wilde gebruiken om de schat van de Nibelungen te bemachtigen), het zwaard van zijn vader hersmeedt om de draak Fafner te doden, en zo bezit neemt van de Ring, die hij uiteindelijk aan Brünnhilde schenkt om zijn toewijding te symboliseren. Siegfried bevat onvergankelijk mooie passages zoals het “Waldweben”, de diep psychologische Prelude tot de 3de akte, en het prachtig duet tussen Siegfried en Brünnhilde.Leuchtend und lachend: Sir Simon Rattles „Siegfried“ mit dem Symphonieorchester  des Bayerischen Rundfunks – DAS OPERNMAGAZIN

Met Simon O’Neill (Siegfried), Peter Hoare (Mime), Michael Volle (Der Wanderer/Wotan), Anja Kampe (Brünnhilde) en anderen maakt het solistenensemble van topklasse indruk. En het Symfonieorkest van de Beierse Radio kan op subtiele wijze genieten van orkestrale hoogtepunten van Siegfried zoals het lyrische ‘Waldweben’ of de prelude van het derde bedrijf. “In Siegfried” – zegt Simon Rattle – “is er enkele van de meest dramatische, kleurrijke en betoverende muziek die Wagner ooit schreef. Ik kijk enorm uit naar het vervolg van onze ‘Ring’, samen met een line-up van zangers die je niet beter kunt wensen”. Rattle’s Siegfried werd enthousiast ontvangen door het Münchense concertpubliek en de vakpers. Zijn concertuitvoeringen van de “Ring” eindigen met Götterdämmerung in de nieuwe Isarphilharmonie im Gasteig in München.Leuchtend und lachend: Sir Simon Rattles „Siegfried“ mit dem Symphonieorchester  des Bayerischen Rundfunks – DAS OPERNMAGAZIN

Rolverdeling :

Simon O’Neill, Siegfried

Peter Hoare, Mime

Michael Volle, Der Wanderer

Georg Nigl, AlberichThe death of Siegfried stock image | Look and Learn

Franz-Josef Selig, Fafner

Danae Kontora, Waldvöglein

Gerhild Romberger, Erda

Anja Kampe, Brünnhilde

(Live-Opname: München, Isarphilharmonie im Gasteig, 03.–05.02.2023)Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks: Sir Simon Rattle dirigiert " Siegfried" | Pressemitteilungen | Presse | BR.de

Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks: Sir Simon Rattle dirigiert " Siegfried" | Pressemitteilungen | Presse | BR.de

Wagner Siegfried Symphonie-Orchester des Bayerischen Rundfunks, Rattle 3 cd BR Klassik 900211