“Alfonsina, Canciones Argentinas”, door Mariana Flores & Quito Gato, op het label Alpha. Hemels!

Alfonsina, Mariana Flores

Alfonsina, Mariana Flores

Met dit programma brengt sopraan Mariana Flores een wondermooie hulde aan de vrouwen van Latijns-Amerika en verbeeldt hun liefdes, hun verdriet en hun vreugde in muziek in 15 populaire liedjes uit Argentinië, o.a. uit de wijn producerende regio Cuyo. Mariana Flores

Begeleid door Quito Gato, die de arrangementen maakte, op piano en gitaar en Romain Lecuyer op contrabas, is dit recital een kans om enkele van de mooiste populaire liedjes van de 20ste eeuw uit het thuisland van de musici te ontdekken, waaronder Dorotea la cautiva en Alfonsina y el mar uit de collectie Mujeres Argentinas van Ariel Ramirez, gepubliceerd in 1968.Quito Gato

Mariana Flores en Quito Gato begeleiden ons in deze lieve, luchtige verkenning van populaire Zuid-Amerikaanse liedjes. Dankzij de krachtige energie van deze twee muzikanten wordt het publiek uitgenodigd om te dagdromen en een geheel nieuw palet aan emoties te ontdekken die tegelijkertijd tegenstrijdig en prachtig zijn.Alfonsina, Mariana Flores

“We wilden gewoon ons hart openen en een deel van onze intimiteit delen met deze muziek die deel uitmaakt van ons leven, zonder te proberen een bepaald standpunt in te nemen. We voelen dezelfde energie als we in contact komen met de muziek, en dat geeft onze interpretatie haar kracht. Het is geweldig om dit soort relaties te kunnen delen.”Mariana Flores & Quito Gato - La Pomeña - YouTube

De sopraan, Mariana Florès, geboren in 1980 in Mendoza in Argentinië, studeerde zang aan de Nationale Universiteit van Cuyo (Universidad Nacional de Cuyo) waar ze in 2003 afstudeerde. Daarna vervolgde ze haar studie in Zwitserland aan de Schola Cantorum Basiliensis bij de mezzosopraan Rosa Dominguez, die ze in 2008 afrondde. Ze volgde tal van masterclasses bij onder meer de Argentijnse mezzosopraan Bernarda Fink. Ze werkt regelmatig samen met de Cappella Mediterranea en het Ensemble Clematis onder leiding van haar echtgenoot, de Argentijnse dirigent en koordirigent Leonardo García Alarcón.

Quito Gato volgde zijn opleiding in Argentinië, Chili, Brazilië en de VS en bespeelde meer dan één instrument, piano, gitaar, blokfluit, percussie, naast compositie en regie. Daarna studeerde en werkte hij op het gebied van oude muziek op historische instrumenten, de luit, de barokgitaar, de vihuela en de theorbe. Hij werkt samen met of leidt talrijke ensembles en treedt op op podia in Zuid-Amerika, de VS, Azië en Europa, in het bijzonder voor concerten van Spaans-Amerikaanse barokmuziek. Naast rijke opnameproducties geeft hij talrijke luit- en basso continuo-seminars.Alfonsina, Mariana Flores

Op het programma staat werk van Norberto Jorge Ambros, Nestor Basurto, Carlos Carabajal, Anibal Cuadros, Eduardo Falu, Tito Francia, Daniel Garcia, Gustavo Leguizamon, Ariel Ramirez, Ed. Alberto Rodriguez, Hector Alfredo Rosales, Damian Sanchez, Jorge Vinas en Jose Zabala. De uitvoerders zijn Mariana Flores, zang, Quito Gato, gitaar, charango, piano en slagwerk, Romain Lecuyer, contrabas (foto) en Laurent Compignie, bas.Romain Lecuyer | ODB

Tracklist:

 1. Alfonsina Y El Mar
 2. El Sueño De La Vendimia
 3. Tonada De Un Viejo Amor
 4. Entre A Mi Pago Sin Golpear
 5. Regreso A La Tonada
 6. La Pomeña
 7. Calle Angosta
 8. Tonada Del Otoño
 9. Febrero En San Luis
 10. Dorotea, La Cautiva
 11. Juana Azurduy
 12. Quien Te Amaba Ya Se Va
 13. Azahares De Magnolias
 14. Compadre Del Sol
 15. Zamba Para No Morir

Alfonsina, Mariana Flores

Alfonsina, Mariana Flores

Alfonsina Canciones Argentinas Mariana Flores Quito Gato cd Alpha 366