“Florian Noack, I Wanna Be Like You The Piano Transcriptions” op het label La Dolce Volta.

Op deze cd met werk van Bach tot de Sherman Brothers en wel 6 world premiere recordings, ontzegt de pianist zichzelf niets, vooral niet het plezier om zijn goed humeur rijkelijk met virtuositeit te bestrooien. Dit is een heerlijke cd, waarin meesterwerken uit het repertoire nieuw licht en leven krijgen, vrolijk, speels, luchtig en poëtisch, dankzij de magie van zijn inspiratie.

Op zijn programma staat werk van Johann Sebastian Bach (1685-1750), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), Nikolai Rimsky-Korssakov (1844-1908), Johann Strauss II (1825-1899), Tielman Susato (1500-1564), Serge Prokofiev (1891-1953), Dmitri Shostakovich (1906-1975) en de legendarische Sherman Brothers ! Met een voortreffelijke smaak nemen de transcripties en parafrases van Florian Noack u mee naar een wereld van vrijheid en verfijning, waar nieuwe klanken en subtiliteiten van taal, delicatessen zijn om van te genieten. De Belgische pianist schittert op deze cd alweer met de uitvoering van onbekende maar uitermate interessante en virtuoze pianomuziek. Heerlijk!

De talentvolle, Belgische pianist Florian Noack (1990), geboren in Oudergem, studeerde reeds op 4-jarige leeftijd, piano bij Yuka Izutsu, een professor aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen/Mons, en vervolgens bij Michel Wiggers. Toen hij in 2001 op elfjarige leeftijd werd toegelaten tot de Muziekkapel Koningin Elisabeth, vervolmaakte hij zich bij Abdel Rahman El Bacha, Brigitte Engerer, Dmitri Bachkirov en Vitaly Margulis. Hij won in 2015 , de ECHO Klassik Prize als “Young Artist of the Year”, evenals verschillende andere wedstrijden, waaronder de Robert-Schumann International Competition for Keyboard and Vocals. In 2017 ontving hij “artiest van het jaar”, uitgereikt tijdens de Octaves de la musique. In 2018, die van “klassieke muziek”, vanwege de vindingrijkheid van zijn transcripties en voor de nauwkeurigheid van zijn interpretatie in zijn “Album d’un voyageur”.

Tracklist :

Johann Sebastian Bach: Concerto for four harpsichords in A minor BWV 1065 (after Vivaldi)

Felix Mendelssohn: Die erste Walpurgisnacht op. 60

Rimsky-Korsakov: Scheherazade op. 35

Strauss II: Paraphrase on various waltzes

Susato: Danserye

Prokofiev: Symphonie no. 1 ‘Classical’

Shostakovich: Waltz Nr. 2 op. 99a

Sherman Brothers: I wanna be like you (from The Jungle Book)

Florian Noack Wanna Be Like You The Piano Transcriptions cd La Dolce Volta LDV121

https://www.stretto.be/2021/11/19/diapason-dor-voor-lyapunov-12-etudes-dexecution-transcendante-door-florian-noack-op-het-label-la-dolce-volta-fantastisch/