De Scarface van Alcatraz

Reeds als tiener behoorde Alphonse Gabriel (Al) Capone (1899-1947) tot de criminele bendes The Brooklyn Rippers en The Forty Thieves Juniors. Hij was de man die tijdens de drooglegging leiding gaf aan een miljoenenbedrijf van drank, prostitutie en gokhuizen, die gewelddadige vetes uitvocht met rivalen en die jarenlang onaantastbaar bleef voor de politie. Maar wie was de man eigenlijk achter de legende? Was hij de vriendelijke, humorvolle man aan wie vele quotes zijn toegeschreven, of was hij een angstaanjagende, brute moordenaar? Strooide hij echt honderddollarbiljetten uit zijn kogelvrije auto of was hij een nuchtere man en een liefhebbende vader? Capone deed bv. veel aan liefdadigheid en was bij de gewone man in Chicago erg populair. Hij zorgde tijdens de Grote Depressie voor gaarkeukens, waar de werklozen van Chicago dagelijks terechtkonden.

Met medewerking van de familie

Dit is de eerste biografie van de legendarische gangster Al Capone waar zijn familie aan mee heeft gewerkt, geschreven door de gevierde biografe Deirdre Bair. Ze ontrafelt met behulp van haar exclusieve toegang tot persoonlijke documenten en gesprekken met zijn familie de mythe en toont de ware identiteit van de charismatische maffiabaas, familieman en de niets en niemand ontziende misdadiger. Dit is dan ook de eerste complete biografie met medewerking van Capone’s familie. Uitzonderlijk, dus. Warm aanbevolen.

Auteur van bestsellers

De Amerikaanse schijfster Deirdre Bair (°1935) ontving voor haar biografie van Samuel Beckett de prestigieuze National Book Award. Haar biografieën van Simone de Beauvoir en Carl Jung werden genomineerd voor de Los Angeles Times Book Prize. Veel van haar boeken verschenen als beste boeken van het jaar in de New York Times. Vrijwel al haar boeken zijn dan ook New York Times-bestsellers geweest. Haar nu in het Nederlands vertaalde biografie “Al Capone: His Life, Legacy, and Legend” verscheen in 2016 bij Knopf Doubleday Publishing Group.

Deirdre Bair Al Capone leven, legende en nalatenschap Spectrum 454 bladz. ISBN 9789000353293