Op café met Vlaanderens bekendste Beer Sommelier

Na een museum- of concertbezoek past een goed glas. In Vlaanderen wordt dat wellicht één van onze uitstekende bieren. Thuis of op café? De sfeer na een artistieke ervaring vraagt om het café. Waar naar toe? Daarvoor raadpleegt u best even dit nieuw schitterend lees- en kijkboek van Sofie Vanrafelghem. Kaarten maken u trouwens wegwijs. Een deftige herberg in een oud kasteel, een bruine kroeg in een dorpsschool of een artistiek café in een kunstgalerij. Een stemmige gelagzaal in een klooster waar de obers een monnikspij dragen of een spookcafé met een interieur vol spinnenwebben en doodskisten…Ze passeren alle de revue in Sofie Vanrafelghems eigenzinnige maar magnifieke rondreis door Vlaanderen-bier-en-caféland. Master Beer Sommelier Sofie leert meteen ook wat je op elk adres in het bierglas mag verwachten en – voor zij die niet te diep in dat glas keken – welke toeristische topper je niet links mag laten liggen. Koen De Langhe (Brussel en Vlaams-Brabant), Johan De Meester (Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen) en Ivo Hendrikx (Antwerpen en Limburg) zorgden voor de mooie foto’s. Schitterend! Gezondheid!

Sofie Vanrafelghem Op café in Vlaanderen 200 topadressen 424 bladz. geïllustreerd Uitg. Lannoo ISBN 978-94-014-3231-3

https://www.stretto.be/2020/06/23/sophie-allegaert-gert-corremans-lynn-guillaume-bij-ons-in-het-dorp-50-plekken-waar-je-gelukkig-wordt-uitgegeven-door-lannoo/