“The Voice of The Trumpet”, de schitterende debuut cd voor Warner classics van trompettiste Lucienne Renaudin Vary met het Orchestre National de Lille. Magnifiek!

Lucienne heeft nu in 2017 een eerste opnamecontract met Warner ondertekend. Samen met drie andere vooraanstaande musici, brengt de trompettiste op haar eerste Warner cd een gevarieerde selectie van barokmuziek tot wereldberoemde melodieën uit musicals van de 20ste eeuw. Buitengewoon!

De winnares in de categorie ‘Révélation’ van de Victoires de la Musique Classique in 2016, de Franse trompettiste Lucienne Renaudin Vary, werd geboren in 1999 en studeerde trompet bij Philippe Lafitte aan het Conservatorium van Le Mans. Daarna ging ze naar het Conservatorium National Supérieur de Paris.

Lucienne won op 11-jarige leeftijd het Concours Selmer-Le Parnasse en de Derde Prijs op het Concours Européen des Jeunes Trompettistes d’Alençon in de categorie 14-17 jaar. Zij won sindsdien op elke wedstrijd waar ze aan deelnam de eerste prijs, het Concours des Rencontres Internationales des Cuivres in België, Concours des Clés d’Or in Parijs en het Concours des Jeunes Artistes ‘Maurice André’ in Alès.

Lucienne speelde ondertussen in de Salle Gaveau, op het Annecy Classic Festival, het Salon Musicora, het Festival Classique au Vert, Les Grandes Heures de Cluny, Les Flâneries Musicales de Reims (gefilmd door Medici), Un Violon sur le Sable, Colmar fête le Printemps, Antibes Génération Virtuoses, Festival de l’Epau en met het Orchestre Symphonique de Bretagne. In 2015/16 speelde Lucienne op het slotconcert van La Folle Journée in Nantes met het Ural Philharmonic Orchestra, live uitgezonden op ARTE.

Verder speelde Lucienne op het Festival Spivakov in Moskou, concerten in Ankara, op het Rheingau Musik Festival, en in Finland speelde ze Sorensens Trompet Concerto onder Moshe Atzmon. Ze verscheen op de Stars von Morgen-show (ARTE/ZDF), gepresenteerd door Rolando Villazon in Berlijn. In de zomer 2016 debuteerde ze in Turkije met het Londense Chamber Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy, in het Concerto van Sjostakovitsj voor piano en trompet met Daniil Kharitonov. Ze speelde ook met dat orkest haar Londens debuut in mei 2017. Andere hoogtepunten van het seizoen 2016/17 waren haar concerten op het Cartagena International Music Festival in Colombia met Les Siècles onder François-Xavier Roth, haar Duits orkestdebuut in München en een uitvoering van Hummels Trompet Concerto met de Junge Philharmonie Frankfurt Rhein Main.

Volgend seizoen maakt ze nog een aantal opvallende debuten waaronder haar Noord-Amerikaans debuut met Les Violons du Roy in Montreal en een concert op het Marvão International Music Festival

“Ik ben blij om mijn eerste cd voor Warner Classics op te nemen, met de vrijheid om zowel barokmuziek als jazz te verkennen”, vertelt ze. “Het was een grote eer en een groot voorrecht om samen te werken met kunstenaars die ik bewonder, met name met de trompettist Erik Truffaz, die met mij improviseert in een nieuw orkestarrangement van Gershwin’s Summertime, en met de tenor Rolando Villazón die voorstelde om samen een Donizetti aria op te nemen.

Op de cd staan 16 al dan niet bewerkte of originele composities, van Händel en Vivaldi tot Gershwin en Richard Rogers. Ze koos voor Les filles de Cadix van Delibes, My favorite things (uit “The sound of music”) van Richard Rogers, Povero Ernesto (uit “Don Pasquale” opera, act. II, sc. 1) met Rolando Villazón van Donizetti,

Jean-Baptiste Arban : Variations on Casta Diva (uit Bellini “Norma” en Malinconia, ninfa gentile (uit “15 songs for piano & voice”) van Bellini, Belle nuit, ô nuit d’amour (barcarolle uit Offenbachs “Les contes d’Hoffmann”) met Erik Truffaz, Het magistral Eternal source of light divine (first movement from “Ode for the Birthday of Queen Anne’) met de contratenor Christophe Dumaux van Händel, Over the Rainbow (uit ‘The Wizart Of Oz’) van Harold Arlen, George en Ira Gershwins “The man I love”, Vedro con mio diletto (uit zijn opera “Giustino”) van Vivaldi, Gershwins Summertime” met Erik Truffaz, La Danza (uit “Les soirées musicales”) van Rossini, Zdes’Khorosho (uit “12 Romances” Op.21 No.7) van Rachmaninov, Kuda, Kuda (uit “Eugen Onegin” opera, act II, 2nd tableau) van Tsjaikofski, Après un Rêve (uit “trois chansons” Op.7 No.1) van Gabriel Fauré en My Funny Valentine (uit de musical “Babes in arms”) van Richard Rogers.

The Voice of The Trumpet Lucienne Renaudin Vary Rolando Villazón Erik Truffaz Christophe Dumaux Orchestre National de Lille Roberto Rizzi Brignoli CD Warner 0190295888329