Beethoven symphonieën en ouvertures door Anima Eterna Brugge o.l.v. Jos van Immerseel bij Alpha. Een feest!

Precies 10 jaar na de opname van de integrale symfonieën op historische instrumenten door Anima Eterna Brugge, zoemt het orkest in op de hoeksteen van Beethovens orkestraal oeuvre: de magistrale “9de”!

Anima Eterna Brugge luidt de lente in aan de zijde van hun trouwe metgezel Ludwig van Beethoven. Precies 10 jaar na de bejubelde opname van zijn integrale symfonieën op historische instrumenten, zoemen ze in op de hoeksteen van Beethovens orkestraal oeuvre, de magistrale “n°9”. Ze nemen het werk onder de loep in twee lecture performances tijdens de ‘Topstukweek’ in Concertgebouw Brugge, en presenteren het samen met de “Chorfantasie” op het prestigieus podium van de Alte Oper in Frankfurt. Aan de baton van dit symfonische festijn staat Korneel Bernolet, één van de jonge leeuwen die ze ondersteunen via het programma ‘Anima Next Generation’. Na eerdere samenwerkingen als assistent treedt Korneel, die een uitstekend Fingerspitzengefühl heeft voor grote koormuziek, nu ook aan als gastdirigent. Een debuut om naar uit te kijken!

Tegelijkertijd brengt het label Alpha Classics de integrale opname van de Symfonieën van Beethoven opnieuw uit in een luxueus koffertje. Eigenzinnig, aanstekelijk, nieuw en verrassend uitdagend. Warm aanbevolen.

Voor kenners en liefhebbers: Beethoven in alle maten

Zelfs in kleine bezetting klinkt Beethoven nog majestueus. In “Atelier Anima” geniet u in een unieke setting en in interactie met zes Anima-musici, van muziek uit de laatste jaren van de meester. In “Lounge Ludwig” gaat het dan weer van groot en groter naar grootst, in een programma dat start met de piano (Jos van Immerseel & Ayako Ito), langs het Lied laveert (Yeree Suh), en explodeert met de indrukwekkende Chorfantasie, “Wenn sich Lieb und Kraft vermählen”. Een absolute aanrader!

BEETHOVEN SYMPHONIES & OUVERTURES ANIMA ETERNA BRUGGE JOS VAN IMMERSEEL 6 cd ALPHA 380

Niet te missen! :

Agenda:

20.02 Kwintet in Es 6 Bagatellen, Middelburg

22.02 Lounge Ludwig: kamermuziek, liederen, Chorfanatasie, Concertgebouw Brugge (Topstukweek)

23.02 Symfonie n°9, Concertgebouw Brugge (Topstukweek)

24.02 Symfonie n°9, Concertgebouw Brugge (Topstukweek)

25.02 Symfonie n°9, Chorfantasie, Frankfurt Alte Oper