Blijf verliefd, de Valentijn 2 cd box van Klara. Kusje…

Oost west, verliefd best (Remco Campert)

Met “Ich liebe dich, so wie du mich”, “Je te veux”, “Salut d’amour”, “All is full of love”, en nog veel meer moois, nodigt Klara met Valentijn uit tot blijvende verliefdheid.

Klara is doorgaans elke dag opnieuw verwonderd over de schoonheid die we koesteren. Over de tijd die we willen doen stil staan. Wij zijn namelijk marchands in emoties, kleine en grote. En in die laatste categorie hoort de liefde thuis. Zij kan extatisch en passioneel zijn. Zij kan een mens in de zevende hemel brengen maar net zo goed ten gronde richten. De heftige liefde is een goudmijn voor componisten. Amoureuze muziek is er in alle soorten, zo luidt het bij Klara.

Het beste schrijf je als je verliefd bent (Ernest Hemingway)

Everything is clearer when you’re in love (John Lennon)

Klara, koos via zijn schitterende muziekcoördinator Marc Weyts, voor de vurige liefde. Gedurende eeuwen werd zij in noten en toonladders gevat. Deze cd is er eentje om cadeau te doen, aan een geliefde. Of u houdt deze cd zelf bij, als een les in de liefde. “Ik ben er zeker van dat iedereen zijn portie liefde verdient en ooit krijgt in dit aardse bestaan. Ook na Valentijn, en met een beetje hulp van Klara”. (Chantal Pattyn)

Op 14 feb 2018 viert KLARA de hele dag VALENTIJN !

Want, Cupida van dienst, Heidi Lenaerts, leest op 14 februari de ontroerendste, grappigste, spannendste … inzendingen voor in Espresso, Klassiek Leeft, Promenade, Maestro en Django. Blijf verliefd op woensdag 14 februari tussen 8 en 20u op Klara. Niet te missen!

Blijf verliefd!, ook met uw liefdes schrijfsels. Op Klara. Op Valentijn. Smijt al de liefde die u hebt voor uw man, vrouw, minnaar, minnares, uzelf, uw kat, hond, uw vader, moeder, kind, vriend, vriendin… in de lekkerste woordenbrij!

Stuur deze naar blijfverliefd@klara.be of via de Klara app.

Ook op de website kan u uw liefde delen. Neem een kijkje op Klara.be en verras een geliefde met muziek. Blijf verliefd is ook te beluisteren via klara.be en de Klara-luisterapp.

Tracklisting

CD1 1 C. Monteverdi: Pur ti miro uit L’incoronazione di Poppea // 2 An.: Dananza amorosa // 3 J. Dowland: Come Again, Sweet Love Doth Now Invite // 4-6 A. Vivaldi: Allegro – Largo – Allegro uit Concerto in d voor viola d’amore, luit, strijkers en basso continuo RV540 // 7 N. Porpora: Alto Giove uit Polifemo // 8 J. S. Bach: Adagio uit Concerto voor viool en hobo d’amore in c BWV1060 // 9 F. Cavalli: Miracolo d’ Amore uit L’Ormindo // 10 W. A. Mozart: Romance uit Concerto nr.20 in d voor piano en orkest KV466 // 11 G. B. Pergolesi: Mentre dormi amor fomenti uit L’Olimpiade // 12-14 R. Schumann: I. Nicht schnell – II. Einfach, innig – III. Nicht schnell uit Drei Romanzen op.94 // 15 L. van Beethoven: Ich liebe dich, so wie du mich WoO123 // 16 L. van Beethoven: Für Elise // 17 J. S. Bach: Sich üben im Lieben uit Cantate Weichet nur, betrübte Schatten BWV202

CD2 1 G. Bizet: L’amour est un oiseau rebelle uit Carmen // 2 L. van Beethoven: Romance nr.2 in F voor viool en orkest op.50 // 3 C. Orff: Amor volat undique uit Carmina Burana // 4 J. Brahms: Intermezzo in A uit 6 Klavierstücke op.118 // 5 R. Vaughan Williams: Silent Noon // 6 J. Ensor: Flirt de marionettes uit La gamme d’amour // 7 F. Chopin: Larghetto uit Concerto nr.2 in f voor piano en orkest op.21 // 8 R. Schumann: Du Ring an meinem Finger uit Frauenliebe und Leben op.42 // 9 E. Satie: Je te veux // 10 G. Rossini: Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia // 11 S. Prokofjev: Romance uit Luitenant Kije Suite op.60 // 12 C. Saint-Saëns: Caprice-Valse voor piano en strijkers op.76 Wedding-Cake // 13 E. Elgar: Salut d’amour op.12 // 14 B. Guðmundsdóttir/H. Ek: All is full of love

Klara – Blijf verliefd Various Artists 2CD digipack Warner Classics 5 054197 949258