CHOC de Classica voor de Prokofjev cd van de Brussels Philharmonic o.l.v. Stéphane Denève. Bravo !!!

De fantastische cd ‘Prokofiev: Romantic Suites’, de opname van het eerste Belgisch symfonie orkest ooit op Deutsche Grammophon, is onderscheiden met de vak prijs CHOC de Classica.

1 maart 2018 – De meest recente cd van Brussels Philharmonic en chef-dirigent Stéphane Denève is onderscheiden met een CHOC prijs vanwege het Frans vakblad Classica. ‘Prokofiev: Romantic Suites’ is de tweede opname van het orkest voor het meer dan 100 jaar oude “Deutsche Grammophon”. Brussels Philharmonic is het eerste symfonie orkest in België dat samenwerkt met dit heel prestigieus platenlabel.

Het Frans vakblad prijst de intensiteit van het dirigeerwerk van Denève en de nauwkeurigheid van het orkest. Volgens Classica doen de tragische momenten denken aan een Gergiev (Philips) of Jansons (EMI)!!!, en stelt het indrukwekkend sluitstuk ‘Midnight’ de verbeeldingskracht van de luisteraar op de proef in suites die met recht de titel ‘romantisch’ dragen.

De hand van Denève is duidelijk merkbaar: hij kiest niet voor bestaande suites, maar maakt een nieuwe muzikale dramaturgie, waardoor nieuwe, spannende combinaties ontstaan.

Stéphane Denève, muziekdirecteur Brussels Philharmonic: “Ik heb mij altijd heel nauw verbonden gevoeld met de muziek van Prokofiev. Het is daarom een immens plezier om, dankzij het prestigieuze label Deutsche Grammophon, mijn eigen suites van twee van zijn meest voortreffelijke balletten voor te mogen stellen: Romeo and Juliet en Cinderella. Samen met Brussels Philharmonic presenteren wij een verhalend raamwerk, een romantische visie op deze werken, die het gevoel en de verbeeldingskracht aanspreekt. Ik hoop dat deze opname emoties aanwakkert en doet dromen, in een woord: eindeloze romantiek!”

In 2016 nam Brussels Philharmonic ‘Connesson: Pour sortir au jour’ op voor Deutsche Grammophon. Ook deze opname werd bekroond met een Diapason d’or de l’année, een CHOC de Classica de l’année en een Caeciliaprijs. Bravo!!!

https://www.stretto.be/2018/01/14/balletsuiten-van-prokofiev-door-brussels-philharmonic-o-l-v-stephane-deneve-hun-nieuwe-cd-op-het-label-deutsche-grammophon-bravo/