Opvallende tot fantastische Liszt cd door pianiste Lucille Chung op het label Signum Classics. Niet te missen!

Wil u een gevarieerde, veelzijdige en boeiende bloemlezing van alle mogelijke pianistische technieken in hemels mooie muziek, perfect gespeeld, dan mag u deze Liszt cd zeker niet aan u laten voorbijgaan. Subliem!

De in Montréal geboren, Canadese pianiste, Lucille Chung (foto), studeerde af aan het Curtis Institute of Music en de Juilliard School, nog voor ze 20 werd! Ze besloot vervolgens haar studie aan het “Mozarteum” in Salzburg bij Karl-Heinz Kämmerling voort te zetten en ontving het Konzertexam Diplom van de Hochschule “Franz Liszt” in Weimar. Als één van de eerste vrouwelijke studenten van de iconische, Russische pianist Lazar Berman aan de Accademia Pianistica in Imola in Italië, heeft Lucille Chung talloze prijzen gewonnen met haar uitvoeringen van muziek van Liszt, waaronder met de Indrukwekkende Sonate die hier op haar cd staat.

Lucille beschrijft in haar inleiding tot het programma hoe Berman weliswaar een tijdje twijfelde of een pianiste met zo’n kleine handjes, er ooit wel in zou slagen om Liszt goed te spelen. Bermans twijfel bleek overbodig en ondertussen is Lucille Chung beroemd om haar laaiend enthousiasme en geprezen om haar stijlvolle en verfijnde uitvoeringen die kracht en souplesse combineren met natuurlijke welsprekendheid en elegantie. Lucille Chung is een perfecte pianiste die fijngevoelige tederheid combineert met een vingervlugheid die u niet voor mogelijk houdt. Ze speelt intens gevoelig en haalt optimaal alle mogelijke parameters van expressiviteit en pianistische techniek. Deze cd mag u absoluut niet missen!

Op de cd staan de Toccata, S.197a, Unstern! Sinistre, disastro, S.208, Wiegenlied (Chant du berceau), S.198, Bagatelle sans tonalité, S.216a, Abschied, russisches Volkslied, S.251, Resignazione, S.263/187a, Schlaflos! Frage und Antwort, S.203, Im Traum, S.207, Trube Wolken (Nuages gris), S.199, Gretchen (from the Faust Symphony), S.513 en de Sonata in B Minor, S.178.

Liszt Lucille Chung cd Signum Classics SIGCD 533