“Das Österreich Buch”, uitgegeven door Kunth. Een prachtboek!

Met de mooist denkbare foto’s presenteert het boek het land en de mensen, de prachtige kloosters en kerken, de natuurlijke wonderen en landschappen die Oostenrijk zo uniek maken. Oostenrijk, het klein land in het hart van Europa, begeestert en verrukt met zijn overweldigende landschappelijke en culturele diversiteit en schoonheid.

»Sei mir gegrüßt, mein Österreich,

du herrlich blühender Gottesgarten,

mit deinen Fluren Eden gleich,

mit deiner Berge ewgen Warten.« (Franz Grillparzer)

Van de Donau-auen en de met wijnranken begroeide Wachau, tot de met gletsjers bedekte toppen van de Hohe Tauern, van de zonnige meren van Karinthië tot de stille bossen van Stiermarken. Eeuwenlang werd Oostenrijk geregeerd door de Habsburgse keizers en was het een multi-etnische staat van wereldpolitiek belang. Zijn republikeinse opvolger, grenzend in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië, is klein, maar wordt op zijn minst op het gebied van kunst en muziek, nog steeds beschouwd als een grootmacht.

Driekwart van het land behoort tot de Alpen. Bergen als de Großglockner, de Wildspitze, de Weißkugel en de Großvenediger, overheersen het indrukwekkend landschap. In het oosten, langs de Donau, kenmerkt het landschap zich daarentegen door glooiende heuvels en vlaktes. Het laagste punt van Oostenrijk is Hedwighof in Burgenland. Het natuurschoon van Tirol, Salzkammergut, Innsbruck, en de stad Salzburg en de aantrekkelijkheid van Wenen en de vele, vele andere culturele centra, hebben Oostenrijk tot een belangrijk en gestileerd, Europees toeristencentrum gemaakt. De belangrijkste twee rivieren zijn de Donau en zijn zijrivier de Inn. Evenals de Inn stromen ook de Isar, Enns en Traun rechtstreeks in de Donau. De Lech is een zijrivier van de Donau. Het grootste meer is het Neusiedler Meer, op de grens met Hongarije.

Indrukwekkende schatten getuigen van het glorieus verleden van Oostenrijk. Barokke kloosters zoals Melk, ridderkastelen zoals Werfen en hemels mooie stadscentra zoals Linz, Graz of Innsbruck, zijn maar enkele van de vele, vele hoogtepunten. En, uiteraard niet te vergeten, het Salzburg van Mozart en de waardige en stijlvolle, maar tegelijkertijd verfrissende, jonge metropool Wenen. Het boek volgt de negen betoverende deelstaten, Wenen, Burgenland, Karinthië (Kärnten), Salzburg, Neder-Oostenrijk (Niederösterreich), Stiermarken (Steiermark), Tirol, Vorarlberg en Opper-Oostenrijk (Oberösterreich).

Het Oostenrijk boek nodigt u uit voor een levendige reis door het feeëriek Alpenland en toont de diversiteit van de paradijselijke deelstaten met prachtige foto’s, voorzien van beknopte teksten, liefdevol en deskundig geschreven. Een prachtboek! Warm aanbevolen.

Das Österreich Buch Duits 400 bladz. geïllustreerd Uitg. Kunth ISBN 978-3-95504-388-9