“Bernstein conducts Beethoven Remastered”, 10 cd’s op het label Sony. Een monumentaal getuigenis van transcendent, muzikaal humanisme.

 

“Naar de concerten van Bernstein zouden mensen ook gaan als hij de slechtste dirigent ter wereld was”, zei Arturo Toscanini ooit. Het enthousiasme voor muziek vergezelde Leonard Bernstein al op jonge leeftijd. Het werd later in vele, vele uitvoeringen naadloos overgebracht op zijn publiek.

“No composer has ever lived who speaks so directly to so many people”, zei Leonard Bernstein over Ludwig van Beethoven. De grote Duitse componist, geboren in 1770, 250 jaar geleden in 2020, had een gave voor communicatie via muziek die hem rechtstreeks verbond met Bernstein, één van de grootste muzikale communicatoren van de 20ste eeuw. Dit is nergens duidelijker dan in een werk als de Negende Symfonie, met zijn opwindende boodschap van universele broederschap. Bernstein was nl. o.a. een belangrijke vertolker van de muziek van Beethoven en nam er veel van meerdere keren op.

Sony Classical viert het 250-jarig jubileum van Beethoven na het eeuwfeest van Bernstein in 2018, en is trots om Bernsteins eerste opgenomen cyclus van Beethoven-symfonieën met de New York Philharmonic, opgenomen tussen 1958 en 1964, opnieuw uit te brengen. Ook inbegrepen zijn vijf Beethoven-ouvertures, voor het eerst uitgebracht in 1970, en de overweldigende opname van Missa Solemnis uit 1960. De ouvertures zijn Leonore Ouverture nr. 3 in C, op. 72a , König Stephan, op. 117, Fidelio, op. 72, Egmont, op. 84 en Die Weihe des Hauses, op. 124.

Alle opnamen zijn nieuw of recent geremasterd. De vocale solisten zijn Martina Arroyo, Regina Sarfatry, Nicholas Di Virgilio en Norman Scott in de Negende Symfonie, en Eileen Farrell, Carol Smith, Richard Lewis en de bas, Kim Borg, in de Missa Solemnis. Koren zijn The Julliard Chorus en The Westminster Choir. Bernstein omschreef het werk van Beethoven als “Misschien wel de dichtstbijzijnde muziek ooit tot universaliteit gekomen”, een doel dat Bernstein zelf nastreefde door zijn componeer- en pedagogisch werk, en zijn dirigeerschap. Deze opnames zijn een bewijs van twee geweldige, muzikale kunstenaars.

In de box ontdekt u :

Leonard Bernsteins Beethoven opnames van 1958 tot 1970.

7 cd’s nieuw geremastered van de originele analoge masters met gebruik van 24 bit/192 kHz technology, 3 cd’ss remastered in 2017

Bernsteins twee versies van Beethovens Symfonie nr. 7 (opgenomen in 1958/1964)

Facsimile’s van de oorspronkelijke LP-sleeves (foto’s) en een boekje met een nieuw essay van Richard Osborne

“How a great symphony was written” (Bernstein vertelt over de eerste beweging van Beethovens 5de Symfonie). Niet te missen!

Bernstein Conducts Beethoven Remastered 10 cd Sony 19075970482