De pianiste “Yuko Mabuchi Plays Miles Davis”, met J.J Kirkpatrick (trompet), Del Atkins (bas) en Bobby Breton (drums), op het label Yarlung Records.

Ontdek op deze cd de heerlijke oude stijl van het jazz combo in composities van Miles Davis en van Yuko Mabuchi zelf.

Yuko Mabuchi begon op 4-jarige leeftijd met piano in haar geboorteplaats Fukui in Japan. Als tiener was ze gefascineerd door Amerikaanse r & b, hiphop en blues. Na het horen van de muziek van enkele van de jazzgrootheden, werd ze verliefd op jazz en na de middelbare school begon ze haar studie jazzpiano. Ze trad al snel lokaal op als soliste en als lid van een lokaal jazztrio. In 2010 arriveerde Yuko in Los Angeles om haar studie voort te zetten en kreeg ze de kans om op een aantal van de beste locaties in LA op te treden. Ze keerde in 2013 terug naar Japan en trad op met haar trio, tot ze in 2016 terugkeerde naar de VS, waar ze haar zeer unieke speelstijl bleef ontwikkelen. Het Yuko Mabuchi Trio trad o.a. op in Segerstrom Center for the Arts, opende voor Branford Marsalis, Blues Alley in Washington DC als gast van de National Cherry Blossom Japanese Jazz-serie, het Richmond Jazz Festival (VA), Detroit Institute of the Arts, SFJazz , het San Jose Winter Fest en de Walt Disney Hall (LA).

Yuko heeft vijf cd’s uitgebracht, o.a. “Waves” (Vista Records, 2011) en “My Life” (Vista Records, 2014), verzamelingen met originele composities. Haar project, “The Yuko Mabuchi Trio” (Yarlung Records, 2017) werd Live opgenomen in USCs Cammilleri Hall, en stond bovenaan de hitlijsten. Haar vierde project, “Tribute To Miles” (Yarlung Records, 2019) werd door Native DSD uitgeroepen tot “Jazz Album of the Year” en is uitgebracht op cd en vinyl.

Als resultaat van dit project ontving Yuko in 2019, “Congratulations” van de stad Los Angeles (foto), ter erkenning van haar werk als jazzpianiste, inclusief haar werk bij het Watts-Willowbrook Conservatory in Los Angeles, waar ze begeleidster is van de Watts-Willowbrook Youth Symphony. “YUKO”, is de release van 2020 op Vista Records: een zeer persoonlijk project met twee cd’s, Live opgenomen in de Vibrato Jazz Club in Los Angeles. In het project spelen bandleden Del Atkins op bas en Bobby Breton op drums, klassieke jazz, traditionele stukken en originelen.

De Live cd, “Yuko Mabuchi plays Miles Davis” veroverde de jazzwereld toen het voor het eerst werd uitgebracht. Het won Native DSD’s felbegeerde Jazz Album of the Year en behaagde zowel het publiek als de critici. Vooruitgang in de SonoruS Holographic Imaging-technologie stelde de ingenieurs Steve Hoffman, Bob Attiyeh en Arian Jansen in staat, om dit album te remasteren ter ere van Yarlungs 15de  verjaardag. Bob Levi, voorzitter van LAOCAS, schreef over het origineel, “Yuko Mabuchi speelt Miles Davis fantastisch. Het is historisch! “Ik heb keer op keer naar dit concert geluisterd. Het is overtuigend. Het is levendig. Het is soms explosief. Het is altijd origineel en gevuld met intens nieuwe muzikale ideeën van vele oude Miles-favorieten. Yuko Mabuchi speelt zo krachtig en ritmisch, alsof ze deze muziek bezit en deze muziek voelt”.

Bob Levi en Mike Wechsberg, de nieuwe voorzitter van de vereniging, waren zo blij met de nieuwe 15th Anniversary-versie dat ze vroegen om het album te voorzien van de Society. Levi vervolgt: “Dit is Attiyehs beste jazzopname tot nu toe. Van Gelder zou hebben ingestemd. De warmte en het gewicht van de instrumenten zijn zo echt, zo goed. “Yuko Mabuchi Plays Miles Davis” is een referentie geworden voor  jazzliefhebbers.

Tracklist:

Davis: All Blues

Davis: Blue In Green

Davis: Milestones

Mabuchi: Ikumi’s Lullaby

Davis: So What

Davis: Nardis

Mabuchi: Sky with No Tears

Mabuchi: Missing Miles

Yuko Mabuchi Plays Miles Davis Yuko Mabuchi J.J Kirkpatrick trumpet Del Atkins bass Bobby Breton drums cd Yarlung Records YAR78690-15