Heel originele “Schubert in Love” door Rosemary Standley en het Ensemble Contraste, op het label Alpha.

Na het succes van haar cd, “Love I Obey” (ALPHA538) uit 2015, met de Helstroffer’s Band, met muziek tussen barok en folk, koos de Frans-Amerikaanse zangeres, Rosemary Standley, bekend van de country, blues en rock band “Moriarty”, nu voor Franz Schubert, en dit keer met het ensemble “Contraste”. Het Ensemble Contraste, opgericht in 2000, gebruikt voor zijn verrassend experimentele, muzikale samensmeltingen, vier instrumenten, piano (johan Farjot), altviool (Arnaud Thorette), cello (Antoine Pierlot) en contrabas (Laure Sanchez). In navolging van de oprichters, de altist, Arnaud Thorette en de pianist, Johan Farjot (foto), plaatst het Ensemble Contraste, het publiek in het hart van zijn artistieke creaties, wat resulteert in spectaculaire concerten. Deze virtuoze musici, die tot de meest veelbelovende van hun generatie behoren, verleggen de grenzen van de klassieke muziek en brengen een hoogst originele smeltkroes van nieuwe ideeën en verrassende experimenten. Ensemble Contraste zorgt voor een verrijkende, nieuwe kijk op kunstmuziek.

De 7 musici hebben samen met Rosemary Standley en Sandrine Piau, aan Schuberts muziek een originele klank   toegevoegd. Het is de vrucht van hun respectievelijke invloeden, klassiek, pop, jazz en folk. Ze hebben enkele van Schuberts beroemdste liederen en instrumentale stukken geselecteerd en hebben ritmes uit andere landen en ongebruikelijke instrumenten verwerkt. De jazztrompet van Airelle Besson, de gitaar van Kevin Seddiki, het percussie van Jean-Luc Di Fraja voegden zich bij de piano, altviool, cello en contrabas van Contraste. Meerwaarde is de sopraan Sandrine Piau, die Rosemary Standley vergezelt in enkele duetten, “Heidenröslein”, “Nacht und Träume” en “Der tod und das Mädchen”. De knappe arrangementen zijn van de hand van Johan Farjot. Niet te missen!

Tracklist :

1.Schwanengesang, D. 957: IV. Ständchen “Leise flehen meine Lieder”

2.Winterreise, D. 911 Op. 89: I. Gute Nacht

3.Winterreise, D. 911 Op. 89: IX. Irrlicht

4.Improvisation on Arpeggione Sonata, D. 821

5.Heidenröslein, D.257 Op.3 No. 3

6.Die Schöne Müllerin, D. 795 Op. 25: XVIII. Trockne Blumen

7.Impromptu in G-Flat Major, D. 899 Op. 90 No. 3

8.Auf dem Wasser zu singen, D. 774 Op. 72

9.Nacht und Träume, D. 827 Op. 43

10.Ave Maria, D. 839 Op. 52 No. 6

11.Improvisation on Symphony No.8 in B Minor, D. 759 “Unfinished”

12.Der Tod und das Mädchen, D. 531 Op. 7

13.Winterreise, D. 911 Op. 89: VI. Wasserflut

14.Moment Musical in F Minor, D. 780 Op. 94 No. 3

15.Du bist die Ruh, D. 776 Op. 59

SCHUBERT IN LOVE Rosemary Standley Ensemble Contraste Johan Farjot Arnaud  Thorette cd ALPHA418