“More Morricone” door Ferruccio Spinetti en Giovanni Ceccarelli, op het label, Bonsaimusic. Magnifiek!

In september 2019, bijna een jaar voor het overlijden van Ennio Morricone op 6 juli van dit jaar, ontmoetten pianist Giovanni Ceccarelli en contrabassist Ferruccio Spinetti elkaar in de studio om een ​​eerbetoon op te nemen aan de beroemde Italiaanse componist. Giovanni Ceccarelli is een Italiaanse pianist, componist, arrangeur en docent die momenteel in Damascus, Parijs en Rome woont. Hij studeerde jazzpiano en improvisatie bij Eddie Wied, Franco D’Andrea, Enrico Pieranunzi, Rita Marcotulli, Bruno Tommaso en Dave Liebman, studeerde ook drie jaar Noord-Indiase muziek, en nam tabla- en theorielessen bij Aki Montoya. Hij speelde samen met o.a. Benny Golson, Lee Konitz, Enrico Rava, Paolo Fresu, Rosario Giuliani. Als een pianist die zeer gewaardeerd wordt door vocalisten, begeleidde hij o.a. Mark Murphy, Maria Pia De Vito, David Linx, Camille Berteault en Nancy King. Naast hem, de Italiaanse contrabassist, Ferruccio Spietti (°1970), vooral bekend van het duo “Musica Nuda” met Petra Magoni, maar ook van Giovanni Ceccarelli in de groep “InventaRio”, met name op “InventaRio meets Ivan Lins”, een album genomineerd voor de Latin Grammy Awards.Chrystel Wautier werd geboren in de regio Henegouwen in België. Ze leerde reeds als kind muziektheorie en piano aan de Academie, bleef “jazz en variété” piano studeren in een privéschool, en het was in de protestantse kerk dat ze een opleiding volgde in begeleiding. In 2000 besloot ze zich volledig te wijden aan het zingen en begon een carrière als zangeres en koorzangeres. Ze ging naar het Brussels Jazz Conservatorium waar ze studeerde bij Anca Parghel en behaalde in 2002 een eerste prijs met onderscheiding. Op 22-jarige leeftijd vormde ze haar eerste kwartet met Raphaël Debacker, Sam Gerstmans en Yves Peeters. Ze treedt door het hele land op en begeleidt verschillende gerenommeerde artiesten uit de Belgische jazzscene (o.a. Jean-Louis Rassinfosse, Paolo Radoni, Bruno Castelluci). In 2005 onthulde ze als een Trio met Quentin Liégeois en Sam Gerstmans, een nieuwe en assertieve persoonlijkheid en een nieuw stemgeluid. Ze is een kosmopolitische zangeres en toert in verschillende landen (België, Frankrijk, Marokko).Het Trio nam later hun eerste album op, getiteld “Between Us”. Een kleurrijk eerste album met medewerking van Cabay en Jean-Paul Estiévenart. Chrystel leent ook haar stem aan de Braziliaanse jazzgroep, “Mosaico”, waarin ze in het Portugees zingt. Deze groep bestaat uit Renato Martins (Brazilië), Daniel Miranda (Brazilië) en Karin Peynsaert. Ze is ook achtergrondzangeres van Inno De Sadjo “Afro-Soul-Jazz experience”, Tutu Pouane “Songbirds” en “Krazy Mess Groovers” (Stars of Europe, Eurovision 2007). In 2010 nam ze deel aan de opname van twee albums, “Radoni’s Tribe”, een eerbetoon aan de muziek van wijlen Paolo Radoni, gearrangeerd door Michel Herr, met Paolo Loveri, Charles Loos, Bruno Castelluci, Bart Denolf, Gino Lattuca en Ben Sluijs , en “Peace of Time”, haar tweede trio-album met Quentin Liégeois en Boris Schmidt, en met Cédric Raymond en Ben Sluijs als gasten. Dankzij dit album heeft ze zichzelf echt ontdekt als auteur, componist en performer. Chrystel Wautier was ook speciale gast op de nationale radio “La Première”, om hun 10 jaar in de ether te vieren. Bovendien leent ze elk jaar haar stem voor de opname van een Frans leerboek voor kinderen. In 2013 nodigde de “Big Band West Music Club” haar uit voor de opname van hun nieuw album.Op de cd staan 15 composities, waarvan sommige zeer bekende covers zijn van films die net zo beroemd zijn, maar ook kleine wonderen zoals de sequentie van ‘My Heart and I’ met de prachtige stem van Chrystel Wautier, en ‘Ricatto’ uit de tv-serie ‘ De octopus “. Chrystel Wautier, horen we in vijf nummers, o.a. in de opening van “I Figli Morti”, waarin ze haar fluittalent onthult. Bijzonder ontroerend is “Un Ami” (uit de film “La Poursuite Implacable”), die Chrystel Wautier zingt in het Frans. Naast de bijdrage van haar stem, zorgen de verschillende instrumenten van het duo, akoestische piano, Fender Rhodes, clavietta en synthesizer, voor een veelheid aan klankkleuren. Ceccarelli speelt akoestische contrabas of elektrische bas, maar ook akoestische gitaar, en er is de bouzouki van Spinetti, die solo speelt in een schitterend “Metello”, die reageert op de solo van de pianist in een ontroerend “Atame”, de film van Almodovar.  Het duo, en met de tedere stem van Chrystel Wautier, als Trio, biedt een cd, die qua betoverende schoonheid, de hemelse melodieën van Morricone nog overstijgt. Dit is een bijzonder mooie cd. Niet te missen!Tracklist :

 1. I figli morti (Giù La Testa / A Fistful of Dynamite / ll était une Fois la révolution) (1971)
 2. Hurry to Me (Metti, una sera a cena / Disons, Un soir à dîner) (1969)
 3. Atame (¡Átame! / Tie Me Up! Tie Me Down! / Attache-moi !) (1989)
 4. Le clan des Siciliens (Le clan des Siciliens / Il clan dei Siciliani) (1969)
 5. Nuovo cinema paradiso (Nuovo cinema paradiso / Cinéma Paradiso) (1988)
 6. The Braying Mule (Two Mules for Sister Sara (1970) – Django Unchained / Django) (2012)
 7. Un Ami (Revolver / La poursuite implacable) (1973)
 8. Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto [Enquête sur un citoyen au-dessus de tout soupçon (1970)
 9. Poverty (Once Upon a Time in America / Il était une fois en Amérique) (1984)
 10. Un uomo si è dimesso [La tarantola dal ventre nero / La tarentule au ventre noir (1971)
 11. Metello (Metello) (1970)
 12. My Heart and I (Season 5 TV Series The Octopus / La Piovra / La pieuvre) (1990)
 13. Ricatto [Season 2 TV Series The Octopus / La Piovra / La pieuvre (1985)
 14. Tema d’amore (Nuovo Cinema Paradiso / Cinéma Paradiso) (1988)
 15. I figli morti (reprise) (Giù La Testa / A Fistful of Dynamite / ll était une fois la révolution) (1971)

More Morricone Ferruccio Spinetti Giovanni Ceccarelli cd Bonsaimusic BON700501

https://www.stretto.be/2022/01/05/ennio-morricone-cinema-suites-for-violin-and-orchestra-door-marco-serino-viool-en-het-orchestra-haydn-di-bolzano-e-trento-o-l-v-andrea-morricone-op-het-label-arcana/