Complete Tango!”, door het Isabelle van Keulen Ensemble, op het label Challenge Classics. Schitterend!

Als jong meisje was Isabelle van Keulen al gefascineerd door Astor Piazzolla’s Tango Nuevo. Het was toen niet meer dan logisch dat de internationaal vermaarde violist en altvioliste, consequent haar verlangen volgde door haar eigen ensemble op te richten, dat zich omringde met enthousiaste tangoliefhebbers en opvallend sympathieke muzikale persoonlijkheden. Heerlijk.Het Isabelle van Keulen Ensemble werd in 2011 geïnitieerd door de internationaal gerenommeerde violiste en altvioliste Isabelle van Keulen, naar aanleiding van haar Carte Blanche concertserie in het Concertgebouw Haarlem, Nederland, met als doel Astor Piazzolla’s Tango Nuevo meesterwerken uit te voeren tot het hoogste technisch niveau en muzikale normen. Een reeks kwaliteitsconcerten o.a. in het Concertgebouw Amsterdam, op het Rheingau Musik Festival, het Schleswig Holstein Musik Festival, het Delft Festival, lanceerde het succesverhaal van het Isabelle van Keulen Ensemble, dat sindsdien een internationale reputatie heeft verworven op concertpodia en festivals. De daaropvolgende opname van drie succesvolle cd’s getuigt van het succesverhaal, hun uitgebreid repertoire en hun veelzijdigheid. Vanaf het allereerste begin heeft het Isabelle van Keulen Ensemble zijn publiek verblind door zijn diepte van muzikale expressie, zijn technische genialiteit en de gelijktijdige mengeling van melancholie en strengheid die zo typerend is voor de Tango Nuevo, waarbij groot speelplezier wordt gecombineerd met intimiteit.In 2013 werd hun eerste cd en dvd „Tango!” voor Challenge Classics, met bekende werken van Astor Piazzolla, geprezen in de internationale pers en ontving verschillende prijzen op Nederlandse en Duitse radiostations, o.a. cd van de week met o.a. Hessische Rundfunk Frankfurt en Norddeutsche Rundfunk. Samen met de dvd-productie bracht Challenge een documentaire uit over het maken van de cd (‚Music from the Heart’). Naar aanleiding van dit succes werden er verschillende tournees gepland in Groot-Brittannië, Zwitserland en de Benelux. In 2015 kreeg hun tweede cd, “Grand Tango!”, opnieuw uitstekende recensies. De release van de derde Piazzolla-opname “Ángeles y Diablos”, werd gevolgd door een uitgebreide concertactiviteit, die het ensemble voor de derde keer naar het Concertgebouw Amsterdam, Oslo en verschillende internationale festivals bracht. Op hun concerten inspireert het ensemble Isabelle van Keulen hun publiek met het hoogste niveau van perfectie en muzikale intensiteit en brengt het de aangrijpende schoonheid, kracht en melancholische muziek van Piazzolla op een directe en aangrijpende manier over.  Ze spelen de tango van hart tot hart voor degenen die het voorrecht hebben Isabelle van Keulen en haar tango-ensemble te mogen ervaren. Niet te missen!De uitvoeders zijn Isabelle van Keulen, viool, Christian Gerber, bandoneon, Ulrike Payer, piano en  Rüdiger Ludwig, contrabas. Christian Gerber is één van de toonaangevende solisten en in belangrijke mate verantwoordelijk voor talrijke arrangementen voor het Isabelle van Keulen Ensemble. Hij won talloze prijzen, waaronder de Deutscher Schallplattenpreis. Ulrike Payer is een van de veelzijdigste pianisten van onze tijd en staat bekend om haar gevoelig pianospel. Al in 1988 brachten gezamenlijke concerten met Alfredo Marcucci haar ertoe intensief te werken in het genre van de Argentijnse tango. De charismatische Rüdiger Ludwig, contrabas, de echtgenoot van Isabelle van Keulen, is eerste bassist van de NDR Radiophilharmonie in Hannover.Complete Tango! Isabelle van Keulen Ensemble 3 cd Challenge Classics CC 72873

https://www.stretto.be/2018/03/28/nieuwe-opvallende-tango-cd-van-het-isabelle-van-keulen-ensemble-bij-challenge-classics/