Nieuwe Capitool Reisgidsen, “Autoroutes Frankrijk” en “Autoroutes Noord- en Midden-Italië”, uitgegeven door Unieboek|Het Spectrum.

Capitool, onderdeel van Unieboek|Het Spectrum, heeft 2 nieuwe, magnifiek geïllustreerde, Nederlandse vertalingen van uitgaven van Dorling Kindersley’s Eyewitness Travel Books uitgebracht. Niet te missen.“Autoroutes Frankrijk” brengt je naar mooie dorpen en adembenemende landschappen, authentieke restaurants en gastvrije hotels. 24 autoroutes, uiteenlopend van een tot zeven dagen, brengen je diep het ongerept, Frans platteland in, met onderweg, charmante eethuizen en accommodaties. Bij elke route hoort een wandeling door een oude stad of een fraai landschap, en vind je activiteiten en tips voor het kopen van lokale producten. De routes gaan o.a. door de regio’s Normandië, Dordogne en Provence. Er is een wijnroute door de Elzas (Obernai – Eguisheim) en een route naar de bossen en tuinen van Giverny en Varengeville-sur-Mer, een route naar de ruige kust en diepe valleien van Sizun en Aiguilles de Port-Coton, naar de gouden hellingen van Beaune en Nolay, u ontdekt de vulkanen van de Auvergne (Clermont-Ferrand en Salers), de historische dorpen, Albi en Rocamadour, de Pyreneeën (Collioure en St-Jean-de-Luz), en er is de katharenroute (Carcassonne en Montségur). Deze worden gevolgd door de routes naar de Pont du gard, Menton en Nice, de Rivièra-kunstenaarsroute, de wijngaarden van de Provence (Saint-Tropez en Cassis) en de laatste route 24 naar de oude havens en verlaten stranden van Erbalunga en Calvi.

De Capitool reisgids, Autoroutes Noord- en Midden-Italië, brengt je dan weer naar het ongerept, Italiaans platteland. Bij de 25 autoroutes, uiteenlopend van een tot vijf dagen, hoort een wandeling door een oude stad of een fraai landschap. De routes gaan o.a. door de regio van de Italiaanse meren, Venetië en Veneto, Umbrië en Le Marche.Na de Alpen (Turijn en Castello di Rivoli, het land van de truffel (Barbaresco en Cuneo), eilandpaleizen (San Carlone en Varese) en de route naar Como’s villa’s en dorpen, reist u naar de gletsjerdalen in Lombardije (Bergamo en Erbusco), het meer en de vlakten van Salò en Mantua, de verborgen valleien van Alto Adige, Merano en Brunico, gevolgd door de Dolomietentocht (Bolzano en Alpe Di Siusi) naar bergen en meren (Laghi di Fusine en Triëst), de Venetovlakte en de Povlakte (Ferrara en Ravenna), de Ligurische kust en de Apennijnen (Camogli en Riomaggiore). Deze adembenemende routes worden gevolgd door een route naar kloosters en bossen (Fiesole en Anghiari), Val d’arno en de Chianti, San miniato en San Galgano, in de schaduw van de vulkaan (Castiglione d’Orcia en San Casciano dei Bagni), de Umbrische heuvels en de Toscaanse dalen (Orvieto en Arezzo), de groene valleien van Umbrië (Perugia en Arrone), het land van mythen en legenden (Rieti en Lago di Corbara), de Apennijnen (Città di Castello en Jesi), het Montefeltro gebergte (Rimini en Fano), en het hart van Le Marche (Loreto en Grottammare). De gedetailleerde kaarten, praktische informatie, uitneembare kaart en duidelijke routebeschrijvingen in beide boeken, bieden alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie met de auto.Capitool Reisgidsen Autoroutes Frankrijk pittoreske routes charmante hotels regionale gerechten natuurschoon 264 bladz. geïllustreerd uitg. Unieboek|Het Spectrum ISBN 978 90 00 36567 8Capitool Reisgidsen Autoroutes Noord- Midden italië Het merengebied Venetië Veneto Toscane Umbrië Le Marche 264  bladz. geïllustreerd uitg. Unieboek|Het Spectrum ISBN 978 90 00 30109  6