Walter Breukers & Jaap Godrie “Verslaafd aan oneindigheid, Geschiedenis van het gevaarlijkste idee ooit”, een heel originele uitgave van Ten Have.

Het boek is een hoogst originele, scherpe en humoristische herschrijving van de menselijke geschiedenis waarin het verlangen naar oneindigheid centraal staat. Tegelijk raakt het aan allerlei actuele thema´s zoals gezondheid, economie, nieuwe technologie en de rol van wetenschap.We leven in een vreemde tijd. Tot voor kort leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Het was de beste tijd ooit. Nooit eerder was de mens zo veilig, zo rijk en zo gezond. Maar de afgelopen jaren is de sfeer razendsnel omgeslagen. Tegenwoordig haasten we ons van crisis naar crisis en vrezen we het allerergste. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar is het misgegaan? Breukers en Godrie laten zien dat onze problemen ver teruggaan en voortkomen uit een almaar groeiende verslaving aan één idee: Oneindigheid.Op een totaal eigenzinnige manier laten de auteurs Oneindigheid zelf aan het woord. De gedachte wordt als een persoon beschouwt die bv. zichzelf voorstelt, zijn eigen “persoonlijke” geschiedenis vertelt, en zich richt tot de mens. Het resultaat is een versmelting van non-fictie en fictie, filosofie, geschiedenis en kunst, vol humor en provocatie, inzichten en anekdotes. Schitterend. Warm aanbevolen.

Walter Breukers is filosoof en biomedicus en Jaap Godrie is historicus en kunstenaar. Walter Breukers studeerde gelijktijdig biomedische wetenschappen (cum laude) en filosofie (cum laude) aan de Radboud Universiteit. Hij schreef vier avondvullende theatervoorstellingen waarmee hij veelvuldig optrad. Ook doceert hij aan verschillende universiteiten. Jaap Godrie studeerde gelijktijdig aan de kunstacademie en aan het conservatorium in Tilburg, om vervolgens economische en sociale geschiedenis (cum laude) aan de Radboud Universiteit te studeren. Hij is verbonden aan het Rijksmuseum en onder andere betrokken bij het tv-programma Project Rembrandt. Ze werken ruim tien jaar samen en ontwikkelen nieuwe perspectieven op de grote vraagstukken van deze tijd. In hun projecten combineren ze hun diverse disciplines om op een nieuwe manier na te denken over de grote thema’s van deze tijd, zoals klimaatverandering, biodiversiteit, vertrouwen en democratie, zingeving, de toekomst van de stad en de nieuwe economie. Voor hun visie op de toekomst van de stad wonnen ze de internationale Post-Fossil City prijs.Walter Breukers & Jaap Godrie Verslaafd aan oneindigheid, Geschiedenis van het gevaarlijkste idee ooit 408 bladz. uitg. Ten Have ISBN 9789025908096