Na zijn cd, “Georges Bizet, Piano works” met o.a. “Chants du Rhin”, is er nu de dubbel cd, “Gounod & Compagnie, Pieces Pour Piano”, van Peter Vanhove, op het label Pavane.

De rode draad door deze verkenning op de dubbel cd, “Gounod & Compagnie”, is de zoektocht naar een typisch Franse stijl, waarvan Charles Gounod niet alleen een uitstekend voorbeeld was, maar ongetwijfeld ook de pionier. Een prachtige reis door de Parijse salons met pianomuziek van 5 vooraanstaande, Franse componisten, Charles Gounod (1818-1893), Charles-Valentin Alkan (1813-1888), Gabriel Fauré (1845-1924), Déodat de Séverac (1873-1921) en Georges Bizet (1838-1875). Warm aanbevolen.Peter Vanhove, leraar aan de Muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem en de Muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, het Lemmensinstituut in Leuven en het Conservatorium van Maastricht o.a. bij Jean Brouwers, Daniel Blumenthal, Jo Alfidi en Frans Van Beveren. Hij behaalde er een Meestergraad piano en het diploma Uitvoerend Musicus en een eerste prijs kamermuziek en het pedagogisch getuigschrift. In 2003 was hij de eerste Vlaamse pianist die een solo-pianorecital speelde met Vlaamse pianomuziek in de grote concertzaal Henri Le Boeuf van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Hij is laureaat van de Wedstrijd Axion Classics van Belfius Bank en in het Italiaanse Ostuni, werd hij de eerste laureaat van het ‘Concorso Pianistico Europeo’, met als voorzitter van de jury, Lazar Berman.Tijdens het ‘Concorso Internazionale per giovani interpreti’ in Roveredo (Zwitserland) won hij de eerste prijs en hij bekwam een speciale ‘Brahms-prijs’ op het ‘Concorso Internazionale Città di Lodi’ (Italië). In 2012 werd hem de Fugatrofee uitgereikt door de Unie van Belgische Componisten. Hij speelde recitals op talrijke festivals (o.a. Dubrovnik, Hvar, Sarajevo) en maakte tevens een tour in het Midden-Oosten (Jerusalem, Nablus, Ramallah en Bethlehem). In kamermuziekverband speelt hij met zijn broer Theo, soloklarinettist in het “Orchestre Philharmonique de Liège”, en vormt hij een vast duo met de pianist, Jan Vande Weghe. Zijn grote interesse in de liedkunst resulteerde o.a. in cd-opnames met Yuriy Mynenko en Werner Van Mechelen.Tracklist:

CD 1 :

-Charles Gounod:

Six Romances sans paroles:

La Pervenche in B major CG 585

Le Ruisseau in G-flat major CG 589

Le Soir in E-flat major CG 441a

Le Calme (La Nonne sanglante) in D-flat major CG 2e

Chanson de printemps in A-flat major CG 359a

Le Lierre in B-flat major CG581-Charles-Valentin Alkan:

Recueil de Chants, Op. 38a: No. 6, Barcarolle in G minor

Les mois, Op. 74: No. 6, Promenade sur l’eau in A major

Nocturne in B major Op. 22-Gabriel Faure:

Capriccio in E-flat major op. 84 nr. 1 (8 Pièces brèves)

Barcarolle No. 4 in A-flat major Op. 44

Romance sans paroles Op. 17 No. 3 in in A-flat major-Déodat de Séverac:

En vacances, Premier recueil “Au château et dans le parc”:

Valse romantique

Invocation à Schumann

Où l’on entend une vieille boîte à musique

Baigneuses au soleil (Souvenir de Banyuls-sur-Mer)

CD 2 :

-Charles Gounod:

La Veneziana (Barcarolle) in G minor CG 593

Serenade in F major CG 437b

Le ciel a visite la terre in E-flat major CG 365

-Charles-Valentin Alkan:

Les Mois, Op. 74: No. 5, Sérénade in F-sharp minor

25 Preludes Op. 31: No. 12, Le temps qui nest plus in B-flat minor

-Charles Gounod:

Prelude in C minor CG 191b

Impromptu in G major CG 580

Dodelinette (Berceuse) in G major CG 610a

Nocturne (Souvenance) in E-flat major CG 590

Meditation sur le 1er Prelude de J.S. Bach (Ave Maria) in C major CG 89b-Georges Bizet:

Chants du Rhin:

L’aurore

Les confidences

Serenade (“Magasin des familles”)

Romance sans paroles (“Magasin des familles”)

Chanson d’avril

Extase

Georges Bizet Piano Works cd Pavane ADW7515Gounod & Compagnie Pieces Pour Piano Peter Vanhove 2 cd Pavane ADW7595