Magnifieke “SERIES”, door Camille en Julie Berthollet, samen met het Orchestre national d’Île-de-France o.l.v. Ernst van Tiel, op het label Warner Classics. Top! De cd verschijnt op 19 november.

De uitzonderlijk muzikale zussen, Camille en Julie Berthollet, brengen op hun nieuwe, (6de) cd, “Series”, 23! thema’s uit populaire soundtracks en TV series, gearrangeerd door de al even muzikale, Matthieu Gonet, o.a. Ramin Djawadi’s “Game of Thrones”, Max Richters “The Leftovers”, het prachtig hoofdthema uit “Downton Abbey”, Jeff Beals “House of Cards”, Lalo Shiffrins “Mission Impossible”, Henri Mancini’s “The Pink Panther”, en “Girls Like You”, door het Vitamin String Quartet uit “Bridgerton”. Niet te missen!“Wat een geluk om vandaag dit 6de album aan jullie te kunnen presenteren!”, vertellen de zussen. “6 albums in 6 jaar en we herinneren ons de eerste dag van onze eerste opname alsof het gisteren was Dit album is de realisatie van een project waar we al zo’n drie jaar van dromen. Tijdens onze laatste tournees hebben we verschillende soundtracks van series gearrangeerd en de ontvangst van het publiek was elke avond enthousiast.” “Als grote fans van zowel films als series”, vertellen de zussen verder, “kruipen de soundtracks onder onze huid en blijven ze ons lang bij. We hebben dus een gekke gok gewaagd en een album met onze favorieten samengesteld om met u te delen. Het is een selectie vol contrasten en weerspiegelt de verscheidenheid van onze meest geliefde shows. We houden van de dromerige poëzie in de harmonieën van “The Leftovers Suite” en “Fly” uit “The Intouchables”, evenals van het iconisch thema van “Dix pour cent”. Als we een adrenalinestoot willen, is het “Mission: Impossible”, maar om heel eerlijk te zijn, is ons huidig favoriet tv-thema, het thema dat we maar niet uit ons hoofd kunnen krijgen, het thema van “Game of Thrones”!

“We verwachten dat het geen verrassing zal zijn”, zo vervolgen ze, “dat Julie, haar eigen muziek wilde schrijven bij tv-shows! Hier vind je twee nieuwe composities, het nummer “Flashback” en een instrumentaal nummer, “Générique”. Het is een feest om u enkele van onze obsessies voor tv-thema’s te kunnen laten horen, en we zijn even enthousiast om een meesterwerk van de componist-pianist Georges Delerue te delen, zijn “Concerto de l’adieu” voor de Vietnamoorlogsfilm, “Diên Biên Phu”. We hopen dat u net zoveel plezier zult beleven aan het luisteren naar deze muziek als wij hebben gehad bij het opnemen ervan. Om in deze grootse onderneming te slagen, deelden we de arrangeertaken voor een groot deel van het album met de enorm geestige en getalenteerde, Matthieu Gonet, en omringden we ons met uitstekende medewerkers en het Orchestre national d’Île-de-France onder leiding van de geweldige Ernst van Tiel.”De Frans-Zwitserse celliste en violiste, Camille Berthollet werd geboren op 4 januari 1999 in Annecy (Haute-Savoie). Ze begon op 8-jarige leeftijd viool te studeren bij Hong Anh Shapiro in Genève. Ze studeerde ook bij Mimi Zweig in Bloomington, in Zürich, aan de Zakhar Bron School, en aan de Amadeus School in Wenen. Ze begon daarnaast op 4-jarige leeftijd, met cello en studeerde dit instrument aan de CRR in Lyon bij Augustin Lefebvre, bij wie ze in 2013 haar DEM behaalde met de felicitaties van de jury. Ze studeerde daarna cello aan de HEM in Genève bij François Guye, de eerste cellist van het Orchestre de la Suisse Romande. Camille Berthollet speelde reeds als soliste met grote symfonieorkesten als het Regionaal Orkest van Cannes Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vanaf de leeftijd van tien, werd ze herhaaldelijk bekroond met de Eerste Prijs op de Vattelot-Rampal-wedstrijd in Aix-les-Bains en Parijs. In 2010, 2012 en 2014 won ze ook de eerste prijs van de Swiss Youth Competition for Music en in december 2012 won ze de eerste prijs van de Popper Competition in Parijs. In mei 2013 trad ze op met het orkest van het Beauvais Cello Festival.Camille nam deel aan prestigieuze masterclasses bij docenten als Philippe Muller, Frans Helmerson, Gustav Rivinius, Leonid Gorokhov, Susan Moses, Denis Severin, Marcio Carneiro en het Tokyo String Quartet. Ze speelde op Stradivarius- en del Gesù-violen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Camille werd beroemd in Frankrijk en in het buitenland in 2014, op 15-jarige leeftijd, toen ze werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie van de wedstrijd voor jonge talenten Prodiges (Prodigies), geproduceerd door Shine France, uitgezonden op France 2 en bekeken door 4,5 miljoen kijkers. Sindsdien heeft ze een contract getekend als exclusieve artiest bij Warner Classics, waarbij het label haar première-opname uitbracht in oktober 2015. Op de cd, getiteld Prodiges (Prodigies), wordt ze vergezeld door haar zus, de pianist Guillaume Vincent, en het Auvergne Orchestra, met Gautier Capuçon als speciale gast.Met haar oudere zus Julie, treedt Camille vaak op in diverse duo combinaties (viool/cello, twee violen, cello/altviool, viool/altviool). Ze wonnen prijzen in duo, waaronder de Eerste Prijs met Speciale Vermelding in de Schweizerischer Jugendmusikwettbewerb-competitie (SJMW) in 2011, 2013 en 2015. Ze hebben zich ook samen gekwalificeerd voor de finale van de Tournoi International de Musique Competition – het jongste duo ooit geselecteerd. Met hun kwartet werden ze uitgenodigd om te openen voor het Tokyo String Quartet in Genève tijdens de afscheidstournee van dat ensemble. De zussen werden uitgenodigd om te spelen op het Summit Music Festival in New York in augustus 2013 en voor het nummer 1 klassieke radiostation in New York, WQXR. Ze ontvangt een beurs van de Friedl Wald Foundation.Haar zus, Julie, werd geboren in Mauritius en woont momenteel in Lovagny. Ze begon op vierjarige leeftijd viool te studeren in Annecy en sloot zich in 2006 aan bij de violonissimo-school van Hong-Anh Shapiro in Genève. Julie studeerde bij Mimi Zweig aan de Jacob School of Music in Bloomington en volgde een jaar vioolles aan de Zakhar Bron School in Zürich. Ze studeerde verder viool in Wenen bij Alexander Gilman. Ze won de 1e prijs op de Vattelot-Rampal Competitie in 2006, 2007, 2008 en 2009 in Parijs en Aix-les-Bains. Ze won ook de afgelopen jaren verschillende eerste prijzen op de Zwitserse Jeugdcompetitie in vioolsolo, altvioolsolo, duet en kwartet. In juli 2010 won ze de Concerto Competition op Bloomington’s Summer String Academy met Haydns Concerto nr. 2 in G majeur. Ze studeerde tevens altviool met Barry Shapiro (1ste violist van het Orchestre de la Suisse Romande) en speelde als soliste met het Zürich Chamber Orchestra, een wereldpremière voor altviool. Ze studeerde ook piano in Annecy. Om haar passie voor muziek te stillen, zingt en componeert Julie. Ze componeerde al verschillende werken voor viool en piano en maakte arrangementen. Ze won de 3de plaats op de International TIM Competition in juli 2012 voor viool en was ook laureate in duo met haar zus Camille.De Nederlandse dirigent, Ernst van Tiel, studeerde aanvankelijk slagwerk en piano aan het Utrechts Conservatorium, voor hij in 1985 met zijn studie orkestdirectie begon bij Lucas Vis, Franco Ferrara en Jean Fournet. In aansluiting op zijn studie dirigeerde Van Tiel de Nederlandse radio-orkesten en was hij assistent-dirigent bij De Nederlandse Opera. In 1990 werd hij chef-dirigent en artistiek leider van het Amsterdams Promenade Orkest. Hij was gastdirigent bij verschillende orkesten in Nederland en de rest van Europa, onder meer bij het Orchestre de Paris en het orkest van het Teatro Communale di Bologna, en was assistent van Christoph von Dohnányi en Valeri Gergiev. De andere uitvoerders zijn Régis Ceccarelli, elektronische drum kit, Jean-Philippe Batailley en Nicolas Montazud, drums, Franck Bedez, bas, Julien Raffin, saxofoon, Alexis Bourguignon, trompet en Robinson Khoury, trombone, Fabien Mornet, elektrische gitaar, en Matthieu Gonet, dulcimer, piano, celesta en santoor, de Indiase variant van het cimbalom of hakkebord.Matthieu Gonet werd in 1972 in Parijs geboren uit muzikale ouders en begon op driejarige leeftijd met pianospelen. Op negenjarige leeftijd verliet hij de school om correspondentiecursussen te volgen om zijn tijd aan muziek en in het bijzonder aan de piano te kunnen wijden. In 1982 leende hij zijn handen aan het personage van Mozart als kind in de zesdelige Mozart-serie van Marcel Bluwal, uitgezonden in oktober en november 1983, op TF1. Op veertienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Nationaal Conservatorium voor Muziek en Dans in Parijs in de pianoklas van Yvonne Loriod. Daarna studeerde hij ook harmonie, contrapunt, fuga, orkestratie, analyse en directie. Na zijn muzikale studies werkte Matthieu Gonet samen met Daniel Mesguich, in de Comédie Française, en voor tal van creaties van shows. Zo creëerde hij , na het schrijven van symfonische orkestraties voor Bernard Lavilliers, met wie hij onder meer de titel “Solidaritude” produceerde op het album “Arrêt sur image”, met Hanna Schygulla, in het Théâtre national de Chaillot in 1998, de voorstelling “Brecht, ici et maintenant”.Na de zangeres Anne Sylvestre te hebben begeleid, produceerde hij in 1999 de twee Fin de siècle- albums van Jean Guidoni en begon hij een samenwerking met zangeres Lio met het album Lio chante Prévert. In 2001 trad hij toe tot het televisieprogramma Star Academy, waarin zijn functies over de seizoenen werden uitgebreid: muzikaal leider, pianist, orkestrator, coach, dirigent en jury tijdens studentevaluaties. Als pianist of dirigent van filharmonische orkesten begeleidde en begeleidt hij vele artiesten zoals Johnny Hallyday, Phil Collins, Céline Dion, Liane Foly, Patrick Bruel, Isabelle Boulay, Liza Minnelli, Mariah Carey, Lionel Ritchie, Charles Aznavour, Michel Sardou, Christophe Willem, Hélène Ségara, Julie Zenatti, Lara Fabian of Chimène Badi.Tracklist:

1.Ramin Djawadi: Game of Thrones Medley (Main Theme/The Night King/Light of the Seven)

2.Lalo Shiffrin: Mission: Impossible 3.Justin Hurwitz: La La Land Medley (Mia and Sebastian theme/ Another Day of Sun)

4.Trad. Scottish, late 19th century: The Skye Boat song (Outlander)

5.Trad. Italian, late 19th century: Bella Ciao (La casa de papel) 

6.Boots Randolph & James Rich: Yakety Sax, (The Benny Hill Show) 7.John Lunn: Downton Abbey Main Theme 

8.Maroon 5: Adam Levine, Brittany Hazzard, Gian Stone, Henry Walter, Jason Evigan Adapted by Vitamin String Quartet: Girls like you /

9.Henri Mancini : The Pink Panther 10.Ludovico Einaudi: Fly (Intouchables)

11.Julie Berthollet: Flashback

12.Lorne Balfe, Rupert Gregson-Williams and Hans Zimmer: The Crown Main Title 13.John Barry: The Persuaders ! (Amicalement vôtre)

14.David Arnold & Michael Price: The Game is on (Sherlock)

15.Max Richter: The Leftovers Suite 16.Loik Dury & Christophe Mink: Dix pour Cent

17.Mathieu Lamboley : Arsène (from the Netflix original series Lupin)

18.Kyle Dixon & Michael Stein: Stranger Things Main Theme 19.Jeff Beal: House Of Cards Main Title

20.Carlos Rafael Rivera : The Queen’s Gambit (Le jeu de la dame) Main Theme 21.Danny Elfman: The Simpsons Main Title

22.Camille et Julie Berthollet : Générique

23.Georges Delerue: Concerto de l’Adieu (Diên biên phu)

Series Camille & Julie Berthollet cd Warner Classics 0190296496936