“100 Christmas Meditation”, door o.a. de Wiener Sängerknaben, het Thomaner Chor Leipzig en het Dresdner Kreuzchor, op het label Capriccio. Indrukwekkend!

Na het succes van de 5 cd box, “100 Christmas classics” (Capriccio C7331), bevat de nieuwe 5 cd box “Christmas Meditation”, 100 koor- en instrumentale werken uit de afgelopen eeuwen. De box bevat werk van wel 43! componisten, o.a. fragmenten uit Bachs Kerstoratorium, Bach/Gounods Ave Maria, Händels barok meesterwerk Messiah, en traditionele en klassieke kerstliederen zoals de Carol, “It Came Upon A Midnight Clear” van de Amerikaanse componist, Richard Storrs Willis, en Franz Xaver Grubers “Stille Nacht”. Met énkele van de meest gerenommeerde koren, biedt “Kerstmeditatie” u een onvergetelijke kerst.Meditatie met Kerstmis. De rustigste en mooiste tijd van het jaar is de tijd waarin niet alleen in winkels en op markten het vaakst muziek te horen is, maar waarin misschien ook wel het meest gezongen wordt. Zo presenteert Capriccio met deze magistrale 5-cd-box, 100 contemplatieve en ontspannende klassieke en minder bekende kersttitels, vertolkt door enkele van de beroemdste en beste koren en solisten, zowel vocaal als instrumentaal, van Bachs meesterlijk Weihnachtsoratorium, tot eenvoudige, landelijke kerstliederen, zoals “Es ist ein Reis entsprungen” of “Vom Himmel hoch da komm ich her”, die al eeuwenlang door eenvoudige maar goedhartige mensen worden doorgegeven.De uitvoerders zijn o.a. Concerto Köln, János Bálint, Deborah Sipkai (fluit en harp), Rostocker Motettenchor, Neues Berliner Kammerorchester, Reinhold Friedrich, Hartmut Lücker, Max Emanuel Cenčić, Charles Hemphries en de Academy of London, Jürgen Rost, Rheinische Kantorei, Das Kleine Konzert, Die Regensburger Domspatzen, Burkhard Glaetzner (hobo) en Neues Bachisches Collegium Musicum, Eckart Haupt en de Dresdner Barocksolisten, Andrea Vigh (orgel) en de Budapest Strings, Monica Groop, L’arte del mondo, Jochen Kowalski en het Philharmonic Art Ensemble, Schola Hungarica, WDR Rundfunkchor Köln en WDR Rundfunkorchester Köln, Simhah Chamber Collegium, Wolfgang Steiner, Georg Hintermeier, het Franz Liszt Kammerorchester, Murauer Weihnachtsbläser, Klaus Mertens en Vokalensemble Frankfurt, Lautten Compagney en David Cordier (contratenor).

De dirigenten zijn Martin Flämig, Helmuth Froschauer, Sir Neville Marriner, Hermann Max, Max Pommer en Hans-Joachim Rotzsch. Zij allen brengen een afwisseling van instrumentale koraalpreludes en Concerti van o.a. Bach, Albinoni, Bononcini, Locatelli, Corelli en Vivaldi, met aria’s van Bach, Händel, Telemann, Reger en Mendelssohn, en Kerstliederen. Naast wereldberoemde kerstmuziek, ontdekt u daarenboven in deze box eerder onbekend maar daarom niet minder mooi werk van o.a. Bruch, Rheinberger, Carl Neuner, Wagenseil, Robert Fuchs, Johann Philipp Reichert of Johann von Herbeck. Niet te missen!Tracklist:

1.CD Bach: Sinfonia aus Weihnachtsoratorium BWV 248; Praetorius: Kindelein zart; Manfredini: Concerto grosso op. 3 Nr. 12 “”Per il Santissimo Natale”; Herbeck: Pueri concinite; Händel: He shall feed his flock aus Der Messias; Gabrieli: Sonata pian e forte2.CD Händel: Pifa aus Der Messias; Bach: Ich steh an deiner Krippen hier; Corelli: Concerto grosso op. 6 Nr. 8 ”Fatto per la notte di Natale”; Grieg: Ave Maris stella; Bruch; Lied der heiligen drei Könige op. 21; Traditional: Es ist ein Ros entsprungen

3.CD Bach / Gounod: Ave Maria; Praetorius: Den die Hirten lobten sehre; Bach: O Jesulein süß; Nun komm der Heiden Heiland; Vivaldi: Siciliano aus Concerto grosso op. 3 Nr. 11; Willis: It came upon a Midnight clear4.CD Adam: Cantique de Noel “O Holy Night”; Locatelli: Concerto grosso f-moll op. 1 Nr. 8 (Weihnachtskonzert); Reger: Und unser lieben Frauen; Rheinberger: Abendlied; Mendelssohn: Psalm 91 “Denn er hat seinen Engeln befohlen”5.CD Saint-Saens: Domine, ego credidi aus Oratorio de Noel; Bruch: Lied des Christkinds; Telemann: Ouvertüre F-Dur “A la pastorelle”; Palestrina: Et incarnatus est; Reichert: Heilige Nacht; Albinoni: Largo aus Concerto d-moll; Gruber: Stille Nacht

100 Christmas Meditation Wiener Sängerknaben Thomander Chor Leipzig Dresdner Kreuzchor Capriccio C7371