Danny White, “Adele”, een uitgave van Kosmos.

Danny White schreef een meeslepende biografie van deze internationaal bekende ster, die de muziekwereld al meer dan tien jaar consequent verbluft met haar teksten en buitengewone vocale talenten.

120 miljoen platen verkocht. Het bestverkochte album ter wereld van de eenentwintigste eeuw. Talloze prijzen en onderscheidingen. Adele (°1988) heeft de harten van miljoenen veroverd. Deze intieme biografie vertelt de verbazingwekkende reis van de Queen of Pop. Maar, hoe veranderde Adele van dat verlegen meisje uit Noord Londen, in de wereldberoemde megaster die een residency in Las Vegas afzegde? Door haar verhaal te vertellen is dit boek een poging om daarachter te komen.

Adele, geschreven door Danny White, is de meeslepende biografie van een ongekende wereldster. Ze verbluft de muziekwereld al meer dan tien jaar met haar oprechte teksten, bijzondere stem en buitengewoon talent. Ze werd opgevoed door een alleenstaande moeder en geplaagd door sterfgevallen en verbroken relaties. Net toen alles goed leek te gaan, waren daar een scheiding en een carrièrebedreigende keelblessure. Deze biografie scheidt de mythen van de waarheid. Een boek boordevol inzichten in deze veelzijdige vrouw die haar eigen weg gaat in de wereld van de showbusiness.

De kenmerkende authenticiteit van Adele’s nummers is hard verdiend. Net toen ze de pijn achter zich leek te hebben gelaten, brachten een schrijnende scheiding en een carrièrebedreigende keelblessure nieuwe duisternis en twijfel aan haar deur. Dit boek neemt je mee achter de schermen van haar hoogtepunten, haar dieptepunten en alles daartussenin. Door de mythen van de waarheid te scheiden, onderzoekt het de echte Adele, een slimme en ambitieuze ster die haar carrière benadert met een iconische mix van traditie en innovatie. De superster staat weer in de schijnwerpers met een nieuw album en een frisse look. Maar zal Adele ooit het geluk vinden, of zal ze altijd gevolgd worden door wat ze haar ‘zeer donkere kant’ noemt?

Danny White schreef eerder een bestseller over One Direction en succesvolle biografieën over Harry Styles, Rihanna, Ariana Grande, will.i.am en Johnny Depp.

Danny White Adele 269 bladz. geïllustreerd uitg. kosmos ISBN 978 9021598680