Daniel Smith, “Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken”, een uitgave van Unieboek | Het Spectrum. Niet te missen!

Ontdek in dit boek de 50 invloedrijkste boeken uit onze wereldgeschiedenis. Op zijn historische excursie langs bekende en minder bekende boeken, stelt Daniel Smith nl. de 50 meest invloedrijke boeken voor, die de wereldgeschiedenis hebben veranderd.

Van het Gilgamesj-epos, een van de oudste literaire werken van ca. 2100 v.C., Tao Te Ching, een van de belangrijkste geschriften van het taoïsme, en de werken van Plato en Confucius, tot de belangrijkste boeken van Shakespeare tot recentere auteurs als Stephen Hawking, Rachel Carson en Nelson Mandela, stelt Daniel Smith boeken voor, die stuk voor stuk, het product waren van hun tijd en essentieel waren bij het vormen van onze wereld.

Boeken zijn hét middel om verhalen te delen, kennis te verspreiden, de aard van onze buitengewone soort te onderzoeken en om wat buiten onze bekende wereld ligt te verbeelden. Boeken bieden met name een onschatbaar en uitgebreid verslag van wat het betekent om mens te zijn. Het boek van Daniel Smith bevat vijftig van de meest invloedrijke boeken aller tijden, verdeeld in 5 perioden, elk gesitueerd in zijn historische context, de oude wereld, de middeleeuwen, de vroegmoderne tijd, de 19de eeuw en boeken vanaf 1900. Naast religieuze teksten en filosofische werken, ontmoet u wetenschappelijke verhandelingen, historische primeurs (zoals het eerste gedrukte boek) en culturele werken met blijvende impact (o.a. Shakespeare, Rousseau, Cervantes, Marx , Freud of Joseph Heller), boeken die zowel het product waren van hun samenleving als essentiële teksten bij het vormgeven van die samenleving. In dit ene boek van Daniel Smith, kan u in een mum van tijd, de boeken leren kennen, die onze manier van denken en leven hebben veranderd en die zodoende de loop van de geschiedenis hebben bepaald.

“Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken” zal u helpen om al deze werken in hun context te plaatsen, waardoor duidelijk wordt hoe ze onze wereldgeschiedenis hebben gevormd. “A short History of the World in 50 Books”, een deel uit de reeks “A short history of the World” van de uitgeverij Michael O’mara, werd vertaald door Eric Strijbos. Een heuse aanrader.

Daniel Smith is een non-fictie auteur en redacteur die over een reeks onderwerpen heeft geschreven, waaronder politiek, economie en sociale geschiedenis. Hij heeft meer dan 30 boeken geschreven over onder andere Sherlock Holmes, Steve Jobs, politieke schandalen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen. Hij is daarnaast redacteur bij The Statesman’s Yearbook, een geopolitieke gids die al sinds 1864, wordt gepubliceerd en informatie geeft over de landen van de wereld. Hij is de auteur van “The Little Book of Big Ideas: 150 Concepts and Breakthroughs that Transformed History” en de serie ‘How to Think Like …’ voor Michael O’Mara Books, die in 25 talen is gepubliceerd en wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren heeft verkocht. Hij is ook scenarioschrijver voor de bekroonde podcastseries Real Dictators.

Daniel Smith Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken 332 bladz. uitg. Unieboek | Het Spectrum ISBN 9789000381852