Herman Boel, “1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden”, opnieuw een heerlijk aanstekelijke uitgave van Lannoo.

Wist je dat… kreeften jaarringen hebben, het logo van Queen bestaat uit de sterrenbeelden van de bandleden, rum ooit een belangrijk betaalmiddel was in het Australische Sydney, het nog maar twee keer sneeuwde in de Sahara, en dat bibliofoben bang zijn voor boeken? Herman Boel weet er alles over!

In zijn “999 feiten waar je helemaal niets aan hebt”, selecteerde de Weetjeskoning Herman Boel reeds bijna duizend verrassende wist-je-datjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. In dit vuistdik boek verzamelde hij nl. de beste weetjes uit zijn vorige succesvolle boeken en vulde deze aan met meer dan 100 gloednieuwe en verrassend nutteloze feiten, van loeiende koeien, via de geur van regen tot romans zonder werkwoorden. In “999 feiten”, kon u bv. lezen dat een gemiddelde wolk een half miljoen kilo weegt, dat Azteken en Maya’s chocolade als valuta gebruikten, een opgestoken duim in veel landen als een belediging wordt ervaren, het Nederlands, geen woorden heeft die rijmen op twaalf of herfst, en dat gordeldieren alleen maar vierlingen krijgen.

Na het succes van “999 feiten waar je helemaal niets aan hebt”, verzamelde Herman Boel opnieuw meer dan duizend aanstekelijke wist-je-datjes, die keer op keer verrassen, gegroepeerd rond 12 items, o.a. sport, techniek, aardrijkskunde, woorden, showbusiness en lokale gebruiken. Wist je bv. dat slangen aardbevingen kunnen voorspellen en dat mestkevers zich kunnen oriënteren dankzij de Melkweg, waarom tennisballen geel zijn, en wanneer de eerste foto van de maan genomen werd? Van celebrities over dieren tot sport en geschiedenis, ook met dit boek schud je voortaan opnieuw over elk onderwerp, een heerlijk nutteloos weetje uit je mouw!

Herman Boel is zelfstandig vertaler en auteur van de bestsellers, 444 blunders die de wereld (bijna) hebben veranderd, 555 feiten waar je helemaal niets aan hebt en 666 leugens die iedereen gelooft. Hij vertaalt technische, marketing- en bedrijfsdocumenten in het Nederlands uit het Engels, Frans, Spaans en Duits. In 2015 publiceerde Herman ook zijn eerste e-boekje (17 blz.) Vertaalgids voor bedrijven, te downloaden op de website van Alta Verba. Van zijn boeken werden vele tienduizenden exemplaren verkocht.

Herman Boel 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden 318 blaz. Geïllustreerd uitg. Lannoo ISBN 9789401485739