“Christmas Oratorios & Concertos”, een magnifieke 6 cd kerst box, op het label Hänssler.

Kerstmis heeft veel componisten geïnspireerd tot het componeren van magnifieke muziek, enerzijds voor kerkdiensten, anderzijds voor feestelijke concerten buiten de kerk Deze magistrale box met 6 cd’s, bevat oratoria en concerti van Schütz, Telemann, Bach, Corelli, Rinck, Saint-Saëns, Herzogenberg en Clarke, uitgevoerd door enkele van de beste artiesten en ensembles in de Hänssler-catalogus, o.a. Iona Brown, Joachim Held, Hannoversche Hofkapelle, Collegium vocale Siegen, Monteverdi-Orchester Munchen, en het Oregon Bach Festival Chamber Orchestra.

De vocale solisten zijn de sopranen, Regina Schudel,  Verena Schweizer, Edith Wiens, en Mona Spagele, de alten, Anke Eggers, Elisabeth Graf en Helena Jungwirth, de contratenor, Rainer Seifert, de tenoren, Klaus Eibensteiner, Bernhard Hirtreiter, Peter Maus en Friedreich Melzer, de bariton, Joachim Epple, en de bassen, Matthias Ettmayr, Michael Mantaj, Anton Maschl, Michael Schopper, Ernst-Gerold Schramm en Kurt Widmer.

De instrumentale solisten zijn Iona Brown en Jonathan Rees (viool), Joachim Held (luit) en Gerd Zapf (trompet). De andere uitvoerders zijn Aurelius Sangerknaben Calw, Bach-Ensemble, Bachchor Mainz, Collegium vocale Siegen, Kammerchor der Hochschule der Kunste Berlin, Staats- und Domchor Berlin, Bachorchester Mainz, Ensemble Oriol, Hannoversche Hofkapelle, Heinrich-Schutz-Ensemble Munchen, Monteverdi-Orchester Munchen, Oregon Bach Festival Chamber Orchestra, Trumpet Consort Friedemann Immer en de Wurttembergische Philharmonie Reutlingen. De dirigenten zijn Christian Grube, Diethard Hellmann, Wolfgang Kelber, Helmuth Rilling, Ola Rudneren Ulrich Stotzel.

Christmas Oratorios & Concertos 6 cd Hänssler HC22034