Jean-Michel Guesdon, Philippe Margotin, “Bruce Springsteen compleet. Het verhaal van de 344 songs”, een monumentale uitgave van wbooks.

Nieuwe concertfilm Bruce Springsteen en E Street Band bevat unieke beelden  | Radio Veronica

Nieuwe concertfilm Bruce Springsteen en E Street Band bevat unieke beelden  | Radio Veronica

Lees en bekijk het volledig verhaal achter elk nummer dat “The Boss” ooit heeft uitgebracht. Het beslaat bijna 50 jaar aan albums, EP’s, B-kantjes en meer. De deskundige auteurs Margotin en Guesdon bewegen zich chronologisch door de lange carrière van Bruce Springsteen en onderzochten alles maar dan ook alles, wat er te weten valt over elk afzonderlijk nummer. Niets werd onbeproefd gelaten, van de inspiratie achter de teksten en de verhalen achter de muziek, tot het opnameproces en de muzikanten en producers die aan elk nummer hebben meegewerkt.

Column | Bruce Springsteen Net5, 22.50-00.25u. - NRC

Celebrate Bruce Springsteen's 73rd birthday with a look back at his life  and career in pictures | Gallery | Wonderwall.com

De naam Springsteen komt uit het Nederlands. Springsteen is nl. van Italiaanse, Ierse en Nederlandse afkomst. Tot de voorouders van de ‘Boss’ behoren Casper Springsteen en zijn vrouw Geertje, beiden rond 1620, geboren in Groningen, die vanuit de Verenigde Nederlanden naar Nieuw Nederland gingen, een Nederlandse kolonie tussen New England en Virginia.

Het verhaal begint bij “Greetings from Asbury Park, NJ” (1973) en “eindigt bij “Letter To You” (2020). Daartussenin vinden we absoluut klassieke Springsteen-albums als “Darkness on the Edge of Town”, “Nebraska” en “Born in the U.S.A”. Achter elk nummer zijn verhelderende inzichten te lezen over de creatieve inspiratie van de songwriter en zanger uit New Jersey, die voor zichzelf een bijzondere plaats in de popcultuur wist te creëren door o.a. te zingen over het arbeidersleven in de Verenigde Staten.Bruce Springsteen & the E Street Band Vintage Concert Poster from Oakland  Coliseum Stadium, Sep 18, 1985 at Wolfgang's

1971: Classic Rock's Classic Year — Bruce Springsteen, LA Memorial Coliseum  1985 by...

Sinds het begin van de jaren ‘70 zingt Bruce Springsteen (1949) nl. over het Amerika van de ‘arbeiders’, backpackers en gebroken harten. Hij zingt over zijn jeugd in New Jersey, met zijn vreugde en frustraties, hij zingt over liefde, de schoonheid van vrouwen, auto’s, snelheid, grote open ruimtes, vrijheid… Born To Run, Thunder Road, Born In The USA, The River of Streets of Philadelphia getuigen hiervan. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, behoort hij tot de grootste zangers aller tijden. Bruce Springsteen compleet is een onderdompeling in het werk van de songwriter. Van “Blinded By The Light” op “Greetings From Asbury Park, N.J.” in 1973, tot “Moonlight Motel” op “Western Stars”. Het ontstaan van de nummers, interpretatie van de teksten en de opnames, verbazingwekkende anekdotes, stadionrock en solo op Broadway of solo of met E Street Band, dit is de volledige officiële discografie. De twee auteurs baseerden zich, naast hun persoonlijke verkenning van het werk van Springsteen, nl. op een zeer groot aantal interviews met Bruce Springsteen zelf, maar ook met muzikanten van de E Street Band, studiomuzikanten, producers en geluidstechnici, die hem in zo’n 45 jaar intense carrière, begeleidden. Bovendien is dit monumentaal boek rijkelijk geïllustreerd met een schat aan foto’s, vaak zeldzaam of ongepubliceerd.Review - Heaven magazine

“Bruce Springsteen compleet”, oorspronkelijk “Bruce Springsteen La Totale” (Hachette), is dan ook de meest volledige geschiedenis van een van de grootste rockmuzikanten aller tijden met achtergrondinformatie bij alle nummers. Chronologisch gearrangeerd en uitermate gedetailleerd, beschrijven de auteurs de songs, albums, live-opnames, out-takes, rariteiten en samenwerkingen zoals die met de E Street Band, van vroege hits als “Blinded by the Light” en “Spirit in the Night”, tot meesterwerken als “Dancing in the Dark” en “Tucson Train”. Met honderden foto’s en een gedetailleerde analyse van elke afzonderlijke song, is deze uitgave het meest omvattende Springsteen-overzicht. Niet te missen.Jean-Michel Guesdon - Biographie et Bibliographie Beaux Livres | E/P/A

Jean-Michel Guesdon is redacteur, producer, geluidsingenieur, muzikant en componist. Voor de Compleet reeks publiceerde hij samen met Phillippe Margotin de internationale hits The Beatles compleet, Bob Dylan compleet, The Rolling Stones compleet, Pink Floyd compleet en Jimi Hendrix compleet.Philippe Margotin | Hachette Book Group

Philippe Margotin is romanschrijver, columnist, adviseur en collectiedirecteur. Hij schreef verschillende boeken over muziek, en biografieën van artiesten en groepen als The Rolling Stones, Radiohead, Amy Winehouse, John Lennon, Eric Clapton en Velvet Underground.µ

Jean-Michel Guesdon, Philippe Margotin Bruce Springsteen compleet Het verhaal van de 344 songs 678 bladz. geïllustreerd uitg. Wbooks ISBN 9789462585010W Books - Right Marktonderzoek

https://www.stretto.be/2021/12/23/benoit-clerc-david-bowie-compleet-het-verhaal-van-de-456-songs-nu-in-het-nederlands-uitgegeven-door-wbooks-monumentaal/