Laura Mersini-Houghton, “Voorbij de Big Bang, wat ligt er buiten ons universum?”, een fascinerende uitgave van Noordboek.

Do we live in a multiverse? - with Laura Mersini-Houghton - YouTube

Do we live in a multiverse? - with Laura Mersini-Houghton - YouTube

Dit boek is een meeslepende reis door de kosmos, geschreven door een van de knapste intellectuelen in de astrofysica. Het is een revolutionair nieuw verslag van de schepping van ons universum en een adembenemende verkenning van het landschap waaruit we zijn voortgekomen. Lees waar Bachs Toccata en Fuga in re klein, haar vaders favoriet werk, en zijn Brandenburgs Concert nr. 3, haar favoriet werk, naartoe hebben geleid in het prachtig land langs de kust van de Adriatische Zee. Meesterlijk!

Book review of "Before the Big Bang: The Origin of the Universe and What Lies  Beyond" by Laura Mersini-Houghton - The Washington Post

We zijn er altijd van uitgegaan dat er één universum is. Maar stel dat er meerdere zijn? Als dat zo is, zo voorspelde de Albanese natuurkundige Laura Mersini-Houghton, dan moeten de sporen van die andere universa zichtbaar zijn in de kosmische achtergrondstraling. Inmiddels bevestigen verschillende satellietmetingen haar hypothese. We leven in een multiversum; een multiversum dat niet ontstaan kan zijn door een simpele Big Bang en waarin zwarte gaten anders werken dan tot nu toe gedacht.Dark matter existed in the universe even before the Big Bang, new research  suggests-Science News , Firstpost

Laura Mersini-Houghton beschrijft haar leven en werk. Haar verhaal begint wanneer ze als student in het communistisch Albanië illegale natuurkundige boeken krijgt toegespeeld. Ze verdiept zich in sterrenkunde en weet uiteindelijk door te dringen tot de internationale wereldtop, waar ze de degens kruist met grootheden als Stephen Hawking en sir Roger Penrose.Has Dark Energy Been Debunked? Probably Not. | Space

Wat kwam er vóór de oerknal , en wat bestaat er buiten het universum dat het heeft gecreëerd? Tot voor kort konden wetenschappers alleen maar gissen naar wat zich voorbij de rand van de ruimte-tijd bevond. Maar, zoals baanbrekend theoretisch natuurkundige Laura Mersini-Houghton uitlegt, stellen nieuwe wetenschappelijke hulpmiddelen ons nu in staat om buiten de grenzen van ons universum te kijken en onze theorieën te testen over wat er is. En wat we ontdekken, zet alles op zijn kop wat we dachten te weten over de kosmos en onze plaats daarin.The beginning to the end of the universe: Inflating the universe |  Astronomy.com

Mersini-Houghton is geen onbekende op het gebied van het verleggen van grenzen. Als kind dat opgroeide in het communistische Albanië, (Voorwoord: Mijn Albanese universum), ontdekte ze een universum buiten haar ommuurde wereld door wiskunde en wetenschappen te studeren, en door… muziek. Als vrouwelijke kosmoloog in een door mannen gedomineerd veld, overschreed ze de grenzen die de samenleving en haar beroep haar probeerden op te leggen. Als baanbrekend onderzoeker hielp ze een revolutie teweeg te brengen in de studie van ons universum door te onthullen dat we, verre van te leven in een kosmisch Albanië, met een wereld die eindigt aan zijn grenzen, deel uitmaken van een grotere familie van universums – een multiversum – dat wonderen bevat die we nog maar net beginnen te ontsluiten.What happened before the Big Bang? | Space

Het baanbrekend onderzoek van Mersini-Houghton suggereert dat we ons in een kwantumlandschap bevinden waarvan de toppen en dalen een groot aantal andere universums verbergen en zelfs het geheim bevatten van de oorsprong van het bestaan zelf. Recent bewijs heeft de handtekeningen van dergelijke verwante universums aan onze eigen nachtelijke hemel onthuld, wat het theoretisch werk van Mersini-Houghton bevestigt en het bewijs levert dat ons universum slechts één lid is van een oneindige kosmische familie! Het ongelooflijk wetenschappelijk verhaal van de geestverruimende reis van een vrouw door het multiversum, “Before the Big Bang”, zal ons begrip van de plaats van de mensheid in de ondoorgrondelijke uitgestrektheid van de kosmos hervormen. Na het lezen van dit boek zullen de oorsprong van ons heelal, oneindigheid en eeuwigheid, niet langer geheimen hebben voor u. Een meesterwerk!. “Before The Big Bang: The Origin of the Universe and What Lies Beyond” werd vertaald door Erick Vermeulen.Happy birthday, J.S. Bach: Five quotes about why we love his music |  Colorado Public Radio

Cosmologist Laura Mersini-Houghton: 'Our universe is one tiny grain of dust  in a beautiful cosmos' | Astronomy | The Guardian

Happy birthday, J.S. Bach: Five quotes about why we love his music |  Colorado Public Radio

De Albanees-Amerikaanse natuurkundige, Laura Mersini-Houghton is hoogleraar aan de Universiteit van North Carolina en gasthoogleraar aan de faculteit voor toegepaste wiskunde en theoretische natuurkunde van de Universiteit van Cambridge. Haar werk is onder meer besproken door Michio Kaku, Stephen Hawking, Neil Turok, Andrei Linde, Roger Penrose, Lee Smolin en andere prominente natuurkundigen.How could the Big Bang arise from nothing? | Deccan Herald

How could the Big Bang arise from nothing? | Deccan Herald

Laura Mersini-Houghton Voorbij de Big Bang wat ligt er buiten ons universum? 240 bladz. Uitg. Noordboek ISBN 9789056156091

https://www.stretto.be/2021/05/30/hans-plets-verdwaald-in-de-werkelijkheid-de-mens-op-zoek-naar-zijn-plaats-in-de-kosmos-een-intrigerende-uitgave-van-sterck-de-vreese/