Joris Escher, “Escher worden”, een prachtuitgave van Atlas contact.

Escher - Andere wereld | Kunstmuseum Den Haag

Escher worden - cover

Escher - Andere wereld | Kunstmuseum Den Haag

Atlas Contact gaf een metaforische fuga uit over de wording van een jongen uit Leeuwarden die de wereldberoemde  M.C. Escher werd, geschreven door zijn achterneef. Uniek. Niet te missen!

Klimmen en dalen- - (ESE-23) - M.c. Escher Als reproductie kunstdruk of als  handgeschilderd olieverfschilderij

De Nederlandse kunstenaar, Maurits Cornelis Escher (1898-1972) werd wereldberoemd door zijn magisch intrigerende houtsneden, houtgravures en lithografieën, vaak gebaseerd op wiskundige principes en optische, isometrische illusies door te spelen met perspectief. De trap van Penrose bv. is het bekendst geworden in zijn litho, “Klimmen en dalen” (1960). De trap is daar onderdeel van een kloostercomplex, waar de monniken in twee richtingen op de trap lopen. Ook in zijn litho, “Waterval” (1961) gebruikte Escher dit idee. Onder werd boven en binnen werd buiten.Waterfall (M. C. Escher) - Wikipedia

M.C. Escher – Andere wereld – Casa dell'Arte

In zijn populaire klassieker, “Gödel, Escher, Bach: Een eeuwige gouden band” (1979) gaf Douglas Hofstadter een briljante, ludieke interpretatie van drie genieën, de graficus Escher, de wiskundige Gödel en de componist Bach. Aan de oppervlakte werden de gemeenschappelijke elementen in hun werken en levens besproken. Op een dieper niveau was het boek een weergave van de concepten die ten grondslag liggen aan wiskunde, symmetrie en intelligentie. Is het mogelijk dat levenloze systemen zoals computers, leven en intelligentie voortbrengen? Met “Gödel, Escher; Bach” beïnvloedde Hofstadter generaties filosofen, computerfreaks, wiskundigen en taalkundigen.Afbeeldingen over Escher Background – Blader in stockfoto's, vectoren en  video's over 4,702 | Adobe Stock

Bestand:The Artist -Maurits Cornelelius Escher- working at his Atelier  (50385403156).jpg - Wikiquote

Afbeeldingen over Escher Background – Blader in stockfoto's, vectoren en  video's over 4,702 | Adobe Stock

In het boek “Escher worden”, vindt Joris Escher in een 19de-eeuwse, Chinese lakdoos met ivoren puzzels, twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Hij vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? In de voetsporen van M.C. Escher wordt u als lezer in 4 intrigerende en fascinerende hoofdstukken meegevoerd van Haarlem naar Italië en Ukkel nabij Brussel, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn. In Spanje bestudeerde Escher de islamitische decoraties. MC Escher, de meester van onmogelijke figuren

Joris Escher leert zelf houtsnijden, tekent op de plaatsen waar zijn oudoom heeft getekend en vindt talloze nog onbekende verhalen, vreugdes, vriendschappen en verbanden uit Eschers leven. Door de ogen van M.C. Escher beleeft u zijn ontwikkeling van jongeman (Mauke) tot graficus, kunstenaar en ten slotte tot de beroemde Escher die we allemaal kennen. “Escher worden” maakt daarmee van het genie Escher opnieuw een tastbaar en feilbaar mens. Het boek is daarenboven voorzien van verwijzingen naar prenten van M.C. Escher en de Tijdlijn. Vertellend, boeiend en heel onderbouwd geschreven. Zeker lezen!Joris Escher schreef een boek over zijn beroemde oudoom: 'Hij schroomde  niet de contrasten uit te vergroten'

papieren helden | Joris Escher

Joris Escher schreef een boek over zijn beroemde oudoom: 'Hij schroomde  niet de contrasten uit te vergroten'

Joris Escher ontwerpt en begeleidt duurzame maatschappelijke veranderingen, voornamelijk in de watersector. Eerder had hij gedurende tien jaar een galerie en uitgeverij voor kunstenaars uit Azië en Latijns-Amerika. “Escher worden” is zijn debuut.No oficial: M. C. Escher

Escher worden - cover

No oficial: M. C. Escher

Joris Escher Escher worden 368 bladz. geïllustreerd Atlas contact ISBN 9789045047980