“Johnny Cash The Life in Lyrics”, Nederlandse editie, uitgegeven door Spectrum. Indrukwekkend!

Police called after teenager posts Johnny Cash lyrics on Instagram

Police called after teenager posts Johnny Cash lyrics on Instagram

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Johnny Cash overleed. “Johnny Cash: The Life in Lyrics” vertelt het bijzonder en roerig levensverhaal van “The Man in Black” aan de hand van zijn muziek. In dit monumentaal boek leest u nl. de verhalen achter zijn 125 belangrijkste nummers. Dit boek is de eerste officiële verzameling van Cash’ songteksten en is een absolute must-have voor muziekliefhebbers. Een essentieel verzamelobject dat nieuw licht werpt op het leven en werk van Cash.

Johnny Cash Lyrics Collected in New Book

Johnny Cash (1932-2003) was een Amerikaanse zanger en songwriter die nog steeds een van de best verkopende muzikanten aller tijden is. Hij maakte naam door country-, rock-, blues- en gospel-elementen te combineren, waardoor hij countrygenres als Countrypolitan hielp ontwikkelen en de Outlaw-beweging promootte. Cash was ook een succesvolle acteur en auteur die ook sociale doelen promootte die voor hem belangrijk waren. Zijn langdurige steun aan de SOS Kinderdorpen leidde tot de oprichting van het Johnny Cash Memorial Fund, dat na zijn dood liefdadigheidsinstellingen blijft steunen. Cash was en bleef een van de meest geliefde en invloedrijke countrymuzieksterren aller tijden. De veelbewogen carrière van Cash startte bij Sun Records, met Elvis Presley en Jerry Lee Lewis, en eindigde in 2003 met de dappere, ontroerende video ‘Hurt’, het laatste muzikale hoogtepunt van de dan 71-jarige Cash. Een leven vol successen, mijlpalen, prijzen, maar ook een leven met grote teleurstellingen, drugs, tegenslagen en verdriet.Police called after teenager posts Johnny Cash lyrics on Instagram

In samenwerking met zijn nabestaanden, onder wie zijn zoon John Carter Cash, is een selectie gemaakt van de 125 belangrijkste nummers uit Cash’ jarenlange carrière. De achtergrondverhalen, bijdrages van vrienden en familie en vele nooit eerder vertoonde foto’s vertellen samen het ultieme verhaal van een van de grootste countryartiesten aller tijden. Van zijn zware jeugd op het platteland van Arkansas en zijn prille begin als muzikant bij Sun Records tot zijn hoogtijdagen in de jaren zestig, zijn levenslange gevecht tegen verslaving en zijn comeback in de laatste jaren van zijn leven. Samensteller Mark Stielper schrijft al bijna veertig jaar over het leven en werk van Johnny Cash. Hij heeft bijgedragen aan meerdere biografieën, documentaires en tentoonstellingen over The Man in Black. Hij werd door Cash omschreven als “zijn vriend de familiehistoricus, die meer over mij weet dan ikzelf”.Johnny Cash's Gospel | The New Yorker

Dit extra groot en weelderig vormgegeven boek bevat zeldzaam en nooit eerder vertoond beeldmateriaal naast verhalen en commentaar van Cash’s zoon, John Carter Cash, Mark Stielper, Cash en Carter-familiehistoricus, en anderen. Het werd uitgebracht in het jaar van de twintigste verjaardag van het overlijden van de legendarische muzikant en zal een mijlpaal zijn in de muziekuitgeverij. Deze publicatie is de eerste keer dat Cash Estate zijn archief opent om liefhebbers van zijn muziek te helpen zijn tijdloze nummers in een nieuw licht te begrijpen, en om de verhalen achter hun creatie te delen.The 15 Best Johnny Cash Songs (Updated 2017) | Billboard – Billboard

Johnny Cash was een van de meest populaire en invloedrijke countrymuzieksterren aller tijden. Hij componeerde ruim zeshonderd songs en verkocht ruim negentig miljoen platen. Hij ontving 29 gouden, platina en multiplatinum prijzen voor zijn opnames en werd opgenomen in de Grammy Hall of Fame, de Rock & Roll Hall of Fame, de Country Music Hall of Fame en de Hollywood Walk of Fame.Johnny Cash | Country Music Artist | His Life & Music | Willie Nelson and  Friends Museum

Het boek bevat de teksten van 125 Cash-nummers en de verhalen erachter. Wellicht meer dan welke andere Amerikaanse kunstenaar dan ook sprak Johnny Cash tot de ziel van de natie, maar schreef hij ook over de persoonlijke triomfen en uitdagingen van zijn eigen leven. Dit boek presenteert zijn bereik als tekstschrijver en verhalenverteller en neemt lezers mee uit zijn vroege leven en vroege successen door tijden van ernstige persoonlijke uitdagingen, zijn activisme en geloof. Het resulterende boek geeft een diepgaand inzicht in Johnny Cash als persoon en kunstenaar, evenals in de Amerikaanse geschiedenis die hij heeft helpen vormgeven. Een onmisbaar verzamelobject dat een nieuw licht werpt op het leven en werk van Cash.Cash performing in 2015

John Carter Cash (foto) is de enige zoon van Johnny Cash en June Carter Cash. Hij runt de Cash Cabin Studio in Tennessee en heeft tot nu toe vijf Grammy-winnende albums geproduceerd. Hij heeft als auteur al naam gemaakt met het boek ‘House of Cash: The Legacy of My Father, Johnny Cash’. “Er is geen betere manier om mijn vader te leren kennen dan door naar zijn geschreven werken te kijken”, zegt John Carter Cash. “Of het nu gaat om de liedjes die hij opnam, zijn poëzie of het materiaal dat tijdens zijn leven niet werd gepubliceerd, hij stortte zijn hart, geest en ziel in alles wat hij schreef. Ik ben enthousiast over de publicatie van dit boek en over het eren van zijn genialiteit en zijn leven door me te concentreren op zijn grootste levenswerk, zijn woorden”.Mark Stielper | LinkedIn

Mark Stielper documenteerde bijna veertig jaar lang het leven van de ‘Man in Black’, droeg bij aan talloze biografieën en televisiedocumentaires en gaf lezingen in de Rock & Roll Hall of Fame, de Country Music Hall of Fame en het Cash Museum. Stielper, zo zei Cash ooit, ‘was mijn vriend, onze familiehistoricus, en wist meer over mij dan ikzelf.’ Wil u verder lezen, dan is er nog de biografie (foto) (Spectrum), geschreven door Robert Hilburn. Hij was meer dan drie decennia, hoofd muziekcriticus en redacteur popmuziek voor de Los Angeles Times. Hij heeft eerder een boek over John Lennon gepubliceerd en schrijft al zijn hele leven over poplegendes, zoals Bob Dylan, Elton John, Michael Jackson, Bruce Springsteen, U2 en Johnny Cash.Global Premiere At BTB: 'Johnny Cash. The Life in Lyrics' - Bertelsmann SE  & Co. KGaA

Global Premiere At BTB: 'Johnny Cash. The Life in Lyrics' - Bertelsmann SE  & Co. KGaA

Johnny Cash The Life in Lyrics 374 bladz. geïllustreerd uitg. Spectrum ISBN 9789000387953