Megan Hess, “Coco Chanel. De wereld van een fashion icon”, een prachtuitgave van Kosmos.

Alles wat je wilde weten over Coco Chanel - Nederlands Dagblad. De  kwaliteitskrant van christelijk Nederland

Alles wat je wilde weten over Coco Chanel - Nederlands Dagblad. De  kwaliteitskrant van christelijk Nederland

Ontdek in deze speciale luxe-editie van de prachtig geïllustreerde biografie van Megan Hess, het verhaal van Coco’s verbazingwekkend leven, het iconisch mode-imperium dat ze heeft opgebouwd en de erfenis die ze achterliet.

Coco Chanel - Wikipedia

De Franse modeontwerpster, Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971), ontwierp sinds de jaren 1910, vrouwenkleding die overeenkwam met de smaken van vrouwen zelf en veel eenvoudiger en eleganter was dan de 19de-eeuwse mode. In de jaren 1920 stond Chanel voor simpele ontwerpen met rechte lijnen in plaats van smalle tailles en overdreven boezems, in ‘mannelijke’ kleuren zoals grijs en marineblauw. De kleding moest zowel elegant en stijlvol als praktisch zijn. Coco Chanel was niet enkel het meest legendarisch mode icoon van de 20ste eeuw, ze ontwierp ook kostuums voor theater, ballet en cinema. In de geschiedenis van de Ballets Russes, was ze er bij van het eerste uur en die samenwerking leidde tot wederzijdse vernieuwing, uniek in de geschiedenis van de mode, de muziek en het theater.

In 1924 brachten Les Ballets Russes drie balletten gechoreografeerd door Bronislava Nijinska, de zus van de legendarische danser Vaslav Nijinski. Het waren “Les Biches” op muziek van Francis Poulenc en decors en kostuums van Marie Laurencin, “Les Fâcheux”, op muziek van Georges Auric, decors en kostuums van Georges Braque en “Le Train bleu” op muziek van Darius Milhaud met decors van Henry Laurens en kostuums van… Gabrielle Chanel. Chanel creëerde voor “Le Train bleu” haute couture (“plus vrai que vrai”) die ze zelf droeg. The kings and queens of couture – and their most dazzling dance creations |  Dance | The Guardian

Ze ontwierp kostuums voor zwemmen, tennis en golf, voor een ballet dat in première ging ter gelegenheid van de Olympische Spelen (“la saison d’art de la VIIIe Olympiade”) in 1924 in Parijs. Zij ontwierp ook kostuums voor de beroemde Ballets Russes prima ballerina, Alexandra Danilova in ”Les Dieux mendiants” met muziek van Händel. Chanel verleende financiële steun aan Diaghilev en aan één van zijn belangrijkste componisten, Igor Stravinsky. Ze schonk o.a. een enorm bedrag voor de revival van Stravinsky’s “Le Sacre du Printemps” in 1920, betaalde de begrafenis van Diaghilev en betaalde ook zijn bijzetting op het eiland San Michele.Coco Chanel - The Illustrated World of a Fashion Icon - New Mags

Chanels grote rivaal Paul Poiret ontwierp rond 1920, een parfum geïnspireerd door Shéhérazade. Het kreeg de naam “Aladin”. Chanel steunde “Le Sacre du Printemps”. Hij kleedde Réjane, Chanel liet zich inspireren door Polaire. Hij ontwierp mode geïnspireerd door de kimono en de tulband, zij ontwierp een minimalistisch, zwart avondjurkje. Hij gaf de Art Déco een eigen geur, zij transformeerde de geur van wierook in N°5.Coco Chanel - The Illustrated World of a Fashion Icon - New Mags

Het bedrijf werd groot dankzij het internationaal succes van het parfum, Chanel Nº5, dat Chanel produceerde met de financiële steun van Pierre Wertheimer. Nadat, na het overlijden van Chanel in 1971, zowel het modehuis als de parfumerie, overgenomen werden door Karl Lagerfeld, werd het bedrijf eigendom van Alain en Gérard Wertheimer, de kleinzonen van Pierre Wertheimer.Coco Chanel: The Illustrated World of a Fashion Icon : Hess, Megan:  Amazon.in: Books

In het boek leest u in 3 hoofdstukken, “De vrouw”, “Het merk” en “De legende”, over de meest typische momenten uit de geschiedenis van Chanel, van haar ongelooflijk leven tot de impact van Karl Lagerfeld op het bedrijf en de ongelooflijke items die iconisch zijn geworden voor het merk: het klein zwart jurkje, de luxe tassen en accessoires, glamoureuze sieraden en uiteraard, het gerenommeerd Chanel No 5-parfum. Doorspekt met historische anekdotes en beroemde citaten geeft dit boek een accuraat verslag van de vrouw die de mode voor altijd veranderde.Coco Chanel The Illustrated World Of A Fashion Icon New Mags |  lacienciadelcafe.com.ar

De illustraties van “Coco Chanel: De geïllustreerde wereld van een mode-icoon” zijn zo gedetailleerd dat je elke keer je door het boek bladert, iets nieuw ontdekt. “Coco Chanel The Illustrated World of a Fashion Icon” werd vertaald door Marjan Doets.Megan Hess's Gorgeous Fashion Illustrations Inspired by Iconic French  Designers - Parade

Chanel – Megan Hess

De Australische mode-illustrator Megan Hess werkt voor prestigieuze modeontwerpers en merken zoals Prada, Dior en Yves Saint Laurent en voor de magazines Vogue en Harpers Bazaar.View All – Megan Hess

View All – Megan Hess

Megan Hess “Coco Chanel De wereld van een fashion icon 207 bldz. Geïllustreerd Kosmos Uitgevers ISBN 9789021584577