“ECHO, Gehuld in herinnering, Louise Bourgeois, Simone Rocha en Anne Teresa De Keersmaeker”, een tentoonstelling in MoMu Antwerpen en een uitgave van Lannoo.

MoMu - Fashion Museum Antwerp on LinkedIn: ECHO. Wrapped in Memory — Coming  October 2023 'ECHO' reflects on the…

MoMu - Fashion Museum Antwerp on LinkedIn: ECHO. Wrapped in Memory — Coming  October 2023 'ECHO' reflects on the…

“Echo” toont en onderzoekt de intieme relatie tussen kleding en herinnering door de ogen van drie artiesten, die verbonden zijn door de tactiele en emotionele intensiteit van hun werk: de kunstenares Louise Bourgeois, de ontwerpster Simone Rocha en de choreografe Anne Teresa De Keersmaeker.

ECHO. Gehuld in herinnering / MoMu - ModeMuseum Antwerpen

An evening with Anne Teresa De Keersmaeker at the Opéra National de Paris |  mezzo.tv

Het boek met teksten van Elisa De Wyngaert, Lou Stoppard, Ellen Sampson & Charlie Porter, gaat over wat we meedragen van onze prilste kindertijd, van onze jeugdjaren en van het moederschap, over ouder worden en nostalgie, en over de lichamelijke en emotionele herinneringen die kleding oproept. Het boek bevat bovendien gesprekken tussen Elisa De Wyngaert en Anne Teresa De Keersmaeker en tussen Lou Stoppard en Simone Rocha.Echo', een mode-expo waarin je opgroeit en aftakelt | De Standaard Mobile

“ECHO” is een dialoog tussen kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden. Louise Bourgeois, Simone Rocha en Anne Teresa De Keersmaeker leiden ons door dit verhaal. Drie vrouwen die, ieder in hun eigen discipline, herinneringen aan kleding en textiel in hun artistieke taal tot leven brengen. Hun creaties vinden hun oorsprong in persoonlijke impulsen, maar overstijgen het persoonlijke en raken aan vele aspecten van ons menselijk bestaan.Simone Rocha: 'With every show I'm telling a story' | Fashion | The Guardian

Simone Rocha Spring 2022 Ready-to-Wear Fashion Show | Vogue

De Ierse modeontwerpster, Simone Rocha (1986) (foto), de dochter van de Chinees-Ierse modeontwerper, John Rocha (1953), volgde een opleiding aan het National College of Art and Design in Dublin en Central Saint Martins in Londen. Ze lanceerde haar afstudeercollectie in 2010, in Tate Modern en tijdens de London Fashion Week en ze werd in 2014 uitgeroepen tot Young Designer of the Year door Harper’s Bazaar, en Womenswear Designer of the Year 2016 tijdens de British Fashion Awards. In 2018, werkte ze samen met het Italiaans merk Moncler (een afkorting van Monestier-de-Clermont), bekend van luxe sportkleding en accessoires, als onderdeel van hun Genius Collection-serie. In maart 2021, had Rocha een samenwerkingslijn met het Zweeds fast fashionbedrijf, H&M. Haar werk is eerder gedragen door de prinses van Wales en Michelle Obama.ECHO. Gehuld in herinnering / MoMu - ModeMuseum Antwerpen

In “ECHO” wordt ook een onbekende kant van de MoMu-collectie tentoongesteld om het deskundig werk van textielconservatoren te belichten. Werken met een collectie van meer dan 38.000 objecten geeft de curatoren en onderzoekers van MoMu toegang tot de echo’s van talrijke persoonlijke geschiedenissen en gebeurtenissen. Geuren, vlekken en scheuren in kleding, of de manier waarop bepaalde kledingstukken in het verleden vermaakt of hersteld werden, zijn een onuitputtelijke bron van verhalen en tonen het verstrijken van de tijd. ECHO presenteert met werk van Louise Bourgeois, Marianne Berenhaut, Billie Zangewa, Cassi Namoda, Cathy Wilkes, Harley Weir, Maya Barrera, Martin Margiela, Liz Magor en Laila Gohar, een unieke selectie objecten uit de MoMu-collectie, in verschillende stadia van degradatie, met hun imperfecties, verkleuringen en schadebeelden, maar met evenzoveel boeiende verhalen.ECHO: Threads of Memory

ECHO: Gehuld in herinnering : De Wyngaert, Elisa, Stoppard, Lou, Sampson,  Ellen, Porter, Charlie: Amazon.de: Bücher

ECHO: Threads of Memory

ECHO. Gehuld in herinnering van 14.10.2023 tem 25.02.2024 in MoMu – ModeMuseum AntwerpenECHO. Gehuld in herinnering / MoMu - ModeMuseum Antwerpen

ECHO, Gehuld in herinnering, Louise Bourgeois, Simone Rocha en Anne Teresa De Keersmaeker” 176 bladz. geïllustreerd  uitg. Lannoo ISBN 978 94 014 9668 1

https://www.stretto.be/2021/09/03/mode-de-momu-collectie-antwerpen-een-prachtuitgave-van-lannoo/