Lannoo’s autoboek Duitsland. Een prachtuitgave !

Thüringen, de toeristische en culturele schatkamer van Midden-Duitsland »  Verhoeven

Thüringen, de toeristische en culturele schatkamer van Midden-Duitsland »  Verhoeven

Al reisplannen voor deze zomer? Geen nood. Uitgeverij Lannoo helpt u als geen ander op weg. Duitsland is een land vol geschiedenis, unieke landschappen, mysterieuze kastelen en pittoreske dorpen. Het prachtig lees- en kijkboek “Lannoo’s Autoboek Duitsland” beschrijft meer dan 800! toeristische trekpleisters en wel 21 uitgestippelde autoroutes.

“Lannoo’s autoboek Duitsland” bestaat uit vier delen. In het eerste deel staat een overzicht van de verschillende deelstaten en hun 22 mooiste bestemmingen waarvan het natuurschoon of het cultuurgehalte ingedeeld zijn volgens een handig classificatiesysteem. Per deelstaat zijn er bovendien talloze interessante tips voor bezoeken aan musea, theaters, festivals en monumenten, en de beschrijving van grote toeristische steden hebben daarenboven een stadskaart.

Het tweede deel brengt de landschappen en de cultuurhistorische bijzonderheden van 21 magnifieke autoroutes in beeld en het derde deel beschrijft 36 Duitse plaatsen, behorend tot het Werelderfgoed. Het vierde deel is een heuse atlas met zo maar eventjes 55 kaarten en een uitgebreid plaatsnamenregister. Het autoboek is daarenboven prachtig geïllustreerd met wel meer dan duizend kleurfoto’s.

Onder de besproken autoroutes bevinden zich o.a. de “Wege in die Romantik” en de poëtische “Strasse der Romantik”, de sprookjesachtige  “Deutsche Märchenstrasse” en de stijlvolle “Strasse der Weserrenaissance”, de lekkere  “Moselweinstrasse” en de “Rheingauer Riesling-Route”, de Wagneriaanse “Nibelungen- en Siegfriedstrasse/Bergstrasse”, de magistrale “Oberschwäbische Barockstrasse”, de prachtige “Romantische Strasse” en de indrukwekkende “Deutsche Alpenstrasse”.

Onder de plaatsen die tot het Unesco-Werelderfgoed behoren staan in het boek o.a. de Hanzestadt Lübeck”, de Dom en Michaeliskirche in Hildesheim, verbluffend moderne Bauhauslocaties in Weimar en Dessau, de ingetogen Luthergedenkplaatsen in Eisleben en Wittenberg, het Schloss Augustusburg en Schloss Falkenlust in Brühl, prehistorische paalwoningen in de Alpen, de oude grenzen van het Romeinse Rijk en het historisch centrum van de prachtige stad Regensburg.

Het Lannoo Autoboek is dé perfecte reisgids voor uw vakantie in en naar Duitsland. Lannoo’s autoboeken zijn daarenboven ook praktische gidsen om uw reis voor te bereiden of om iets op te zoeken. De mooiste voor u uitgestippelde reisroutes zijn nl. voorzien van praktische informatie over de reistijd, restaurants, hotels en de bezienswaardigheden. De Lannoo Autoboeken zijn daarenboven prachtige fotoboeken, voorzien van een volledige wegenatlas. Een magnifiek boek, niet te missen, een must!

Lannoo’s Autoboek Duitsland Toeristiche atlas voor reizen, weekend, vakantie & vrije tijd 541 blz. geïllustreerd Uit. Lannoo ISBN 978 94 014 0642 0

https://www.stretto.be/ontdek-de-beste-wijnregios-van-europa/