Inspiratie voor Italië liefhebbers

In “Lannoo’s Autoboek Italië” gidsen adembenemende routes u langs de mooiste plekjes en beklemtonen de culturele en natuurlijke diversiteit van dit uniek land. 

In “Lannoo’s Autoboek Italië” gidsen adembenemende routes u langs de mooiste plekjes en beklemtonen de culturele en natuurlijke diversiteit van dit uniek land. Ga shoppen in Milaan, bewonder de magische Italiaanse meren, verken het ruig berglandschap, vaar per gondel op de kanalen van Venetië, flaneer langs uitgestrekte stranden en kleurrijke huizen, of ontdek de talloze kunstschatten in Rome.

Dankzij de praktische, gedetailleerde stadsplattegronden en routekaarten ziet u in een oogopslag alle hoogtepunten onderweg. In het tweede deel van dit boek maakt u kennis met alle Unesco-sites in Italië die zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst. Stuk voor stuk pareltjes die hun titel meer dan waard zijn. Denk maar aan Cinque Terre, de Amalfikust, de Dolomieten, de megalithische tempels van Malta… Het derde deel is een atlas van Italië met 120! pagina’s kaarten op schaal 1: 340 000. Meer dan 500 prachtige kleurenfoto’s illustreren uw inspiratie én de bijzondere teksten geven u de nodige informatie voor een schitterende vakantie.

Italië-bakermat van het Romeinse rijk, land waar de wieg van de renaissance stond, waar beroemde kunstenaars ter wereld kwamen, waar voortreffelijk getafeld wordt en exclusieve mode en uitgesproken levensvreugde hoog in het vaandel staan. Het was altijd al een geliefde bestemming. De regionale verscheidenheid is adembenemend, variërend van een Alpijns landschap in Zuid-Tirol en metropolen in de Povlakte, heuvels in Toscane, een bekoorlijke Adriatische kust en Rivièra tot de hoofdstad Rome en archaïsch ogende regio’s als Basilicata of het aan zijn eigen tradities vasthoudende Sicilië.

Deze gids-met een extra hoofdstuk over Malta, laat u Italië zien vanuit verschillende invalshoeken. In het eerste deel wordt het land verkend aan de hand van de mooiste reisroutes, zowel langs klassieke wegen door de Povlakte en over de Romeinse Via Appia, als weg van platgetreden paden, bv. in Calabrië. Tot slot de aantrekkelijke beschrijving van bijna vijftig historische stadscentra, monumenten en landschappen van Italië en Malta die Unesco heeft uitgeroepen tot natuur- of cultureel erfgoed.

De reisroutes die in dit boek zijn opgenomen, plus een tocht op het eiland Malta, bestrijken een breed spectrum van tochten door het hooggebergte van Zuid-Tirol tot een trip langs de Ligurische kust, van een klassieke cultuurreis door Toscane tot een zoektocht langs de historische Via Appia, van de verkenning van de mythische Mezzogiorno in Calabrië tot een tour door Sicilië en Sardinië. De mooiste reisroutes gaan van Lombardije, Piemonte en Valle d’Aosta, naar Toscane,Veneto, Friuli, Trentino en Zuid-Tirol, en vervolgen hun weg naar de Adriatische kust, Campanië, Calabrië, Basilicata en Apulië naar Sardinië, Sicilië en Malta.

Tot de belangrijkste centra die in het boek voorgesteld worden, behoren o.a. Monte San Giorgio, de oude stad van Verona, Venetië en zijn lagune, de Botanische tuin in Padua, Mantua en Sabbioneta, de Piazza Grande van Modena, historische centra van Florence, Urbino en Siena, Basilica en monumenten van Sint-Franciscus in Assisi, het historisch centrum van Napels, de Amalfikust, de Liparische eilanden, Syracuse en de rots necropolis van Pantalica. Vertaald uit het Duits door Christelle Bogaert. Een prachtboek!

Lannoo’s Autoboek Italië 448 bladz. geïllustreerd uitg. Lannoo ISBN 9789020969511