Schitterende cd bij Warner van de zussen Berthollet

Camille en Julie zijn de muzikaal begaafde Berthollet-zussen uit de idyllische regio Rhône-Alpes in Frankrijk. Camille (18) speelt viool en cello en Julie (20) speelt viool en altviool. En hoe!

Ze werden beroemd in Frankrijk toen de toen 15-jarige Camille “Prodiges” won, een tv-show voor virtuozen onder de leeftijd van 16 jaar. Na het bereiken van meer dan vier miljoen kijkers op France 2 met haar uitvoering van de “Zomer” uit Vivaldi’s “Vier Jaargetijden”, bracht Camille met haar oudere zus als duo-partner, bij Warner Classics, haar debuutalbum uit.

Op deze (derde) cd spelen ze verschillende stijlen, van Bach tot Schubert, van Rachmaninov tot Corigliano. Ze kozen o.a. voor de zesde dans uit de Hongaarse dansen van Brahms en voor muziek van Silvestri en Kreisler, maar ze begeven zich ook in de intieme en gepassioneerde filmmuziek, gearrangeerd door Mathieu Herzog, de leider van het Ensemble Appassionato. Camille en Julie Berthollet worden op piano begeleid door Guillaume Vincent en een verrassende gast is de pianist Thomas Enhco (°1988).

De Frans-Zwitserse celliste en violiste Camille Berthollet werd geboren op 4 januari 1999 in Annecy (Haute-Savoie). Ze begon op 8-jarige leeftijd viool te studeren bij Hong Anh Shapiro in Genève. Ze studeerde ook bij Mimi Zweig in Bloomington, in Zürich, aan de Zakhar Bron School, en aan de Amadeus School in Wenen. Ze begon op 4-jarige leeftijd met cello en studeerde dit instrument aan de CRR in Lyon bij Augustin Lefebvre, bij wie ze in 2013 haar DEM behaalde met de felicitaties van de jury. Sinds september 2013 studeert ze cello aan de HEM in Genève bij François Guye, de eerste cellist van het Orchestre de la Suisse Romande. Camille Berthollet speelde reeds als soliste met grote symfonieorkesten als het Regionaal Orkest van Cannes Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Haar zus Julie Berthollet werd geboren in Mauritius en woont momenteel in Lovagny. Ze begon op vierjarige leeftijd viool te studeren in Annecy en sloot zich in 2006 aan bij de violonissimo-school van Hong-Anh Shapiro in Genève. Julie studeerde bij Mimi Zweig aan de Jacob School of Music in Bloomington en volgde een jaar vioolles aan de Zakhar Bron School in Zürich. Ze studeerde verder viool in Wenen bij Alexander Gilman. Ze won de 1e prijs op de Vattelot-Rampal Competitie in 2006, 2007, 2008 en 2009 in Parijs en Aix-les-Bains. Ze won ook de afgelopen jaren verschillende eerste prijzen op de Zwitserse Jeugdcompetitie in vioolsolo, altvioolsolo, duet en kwartet. In juli 2010 won ze de Concerto Competition op Bloomington’s Summer String Academy met Haydns Concerto nr. 2 in G majeur.

Ze studeerde tevens altviool met Barry Shapiro (1ste violist van het Orchestre de la Suisse Romande) en speelde als soliste met het Zürich Chamber Orchestra, een wereldpremière voor altviool. Ze studeerde ook piano in Annecy. Om haar passie voor muziek te stillen, zingt en componeert Julie. Ze componeerde al verschillende werken voor viool en piano en maakte arrangementen. Ze won de 3de plaats op de International TIM Competition in juli 2012 voor viool en was ook laureate in duo met haar zus Camille.

Andere uitvoerders zijn hier Guillaume Vincent, Thomas Enhco, het Ensemble Appassionnato, Mathieu Herzog, Grégoire Dubruel, Sébastien Giniaux en Rémi Riere. Een schitterende cd!

Camille & Julie Berthollet #3 diverse uitvoerders cd Warner 0190295749156