Frank Worrall schreef de spannende biografie van F1-kampioen, Lewis Hamilton, uitgegeven door Spectrum.

Na het winnen van zijn vijfde wereldtitel in oktober vorig jaar is Lewis Hamilton (°1985) nu de op-één-na succesvolste coureur aller tijden. Alleen Michael Schumacher ligt nog voor hem. Lewis Hamilton debuteerde als Formule 1-coureur in 2007, het jaar waarin hij als tweede rijder naast Fernando Alonso voor het McLaren team uitkwam. Hamilton werd het jaar daarna al meteen legendarisch, door de jongste wereldkampioen ooit te worden.

Lewis Hamilton, de eerste echte superster in de Formule 1 en veel meer dan alleen een autocoureur, had het seizoen nauwelijks afgesloten of hij richtte zijn vizier op het volgend doel. Hij was in 2018 niet tevreden met vijf titels, zijn ambitie was om de grootste aller tijden te worden.

Maar, de weg die hij aflegde naar zijn legendarische status was niet eenvoudig. In de zes roemloze jaren tussen zijn eerste en zijn tweede titel werd hij met verschillende nachtmerries geconfronteerd. Hij kreeg in die periode ruzie met zijn vader, zag zijn mentor Ron Dennis bij McLaren vertrekken en ging uiteindelijk zelf ook weg bij het beroemd team dat hij van kinds af aan als zijn thuis beschouwde. Lewis stapte nl. in 2013 van McLaren over naar Mercedes.

Bij het veroveren van een tweede titel, in Abu Dhabi, was Lewis al uitgegroeid tot een nationaal icoon. Net als David Beckham op het hoogtepunt van zijn roem, vielen Lewis overal waar hij kwam staande ovaties ten deel.

Dit is zijn verhaal, een onwaarschijnlijke vertelling. Het begint bij zijn voorouders op Grenada, en gaat via het bescheiden begin van zijn leven in een sociale huurflat in Stevenage, karting en de jaren van vastberaden doorzettingsvermogen en toewijding in de racesport, naar zijn glorieus debuut in de Formule 1, in de voetsporen van Ayrton Senna. Daarop volgden de eerste titel in 2008, de vreugde bij het heroveren van de hoogste trofee in 2014, en de daaropvolgende kampioenschappen in 2015, 2017 en 2018.

Frank Worrall heeft een bijzondere biografie geschreven waarin je Hamilton echt leert kennen. Het boek is voorzien van een speciaal voorwoord voor de Nederlandse en Vlaamse markt, waarin Worrall ingaat op de spectaculaire opkomst van die andere, nieuwe grootheid, de nu 21-jarige, Max Verstappen uit Hasselt, voor de insiders, de zoon van Jos. 

De journalist en auteur Frank Worrall werd geboren in Radcliffe, Bury (Manchester) en ging naar Hulme Grammar School, Oldham. Hij studeerde later Engelse literatuur aan de Sheffield University voor hij naar Londen verhuisde om te werken voor The Sun, The Sunday Times en Mail on Sunday. Hij is de auteur van 14 boeken over sport, waaronder de bestsellers over de voetballers “Roy Keane: Red Man Walking”, “Rooney, Celtic United”, en “Lewis Hamilton: The Biography”. In 2012 publiceerde Worrall zijn eerste roman, “Elvis Has Left The Building”, met de steun van de Arts Council van Engeland en Wales. In de jaren tachtig stond hij bekend om zijn muziekjournalistiek en wordt gecrediteerd voor het breken van verschillende baanbrekende noordelijke bands in zijn hoedanigheid als redacteur van Melody Maker in Noord-Engeland. Deze bands waren o.a. The Human League, The Smiths en Pulp.

Frank Worrall Lewis Hamilton F1-kampioen De biografie 384 bladz. UItg. Spectrum ISBN 9789000370597