Stéphanie Lombard, “Street Art, Guide to Paris”, een kleurrijke en aanstekelijke uitgave van Lannoo. De straat als tentoonstellingsruimte.

Beleef Parijs vanuit een unieke invalshoek en trek langs de vele bekende en minder bekende Street art werken. Kies een van de routes en volg de handige routebeschrijvingen. In deze handige gids (Engelse uitgave) ontdekt u alle Street art hotspots in Parijs.Want, van Vitry-sur-Seine tot Montreuil ontmoet u op 19 wandelingen, wel 150 artiesten, o.a. Space Invader, Jef Aérosol, SP 38, Zevs en John Hamon. De wandelingen brengen u van de Marais tot Beaubourg, Mouffetard en Butte-aux-cailles, van de Place de la République tot Centre 104, van Oberkampf tot Belleville, Paris XIII, Montmartre, van Stalingrad tot Pantin, Vitry-sur-Seine, Montreuil, Aubervilliers en Saint Denis.

Stéphanie Lombard (foto) heeft een passie voor graffiti, Street art en fotografie. Ze blogt op wonderbrunette.com en volgt en interviewt straatkunstenaars in grote steden overal ter wereld. In Frankrijk deed en doet ze dat in Marseille, Rennes, Bordeaux, Le Mans en nu Parijs, wereldwijd treft u haar aan in Montréal, Kopenhagen, Londen of Hong Kong. In haar schitterend boek is elke uitgestippelde wandeling voorzien van een kaart met de sites, de juiste adressen en locaties, rubrieken om de artiesten per kwartier te leren kennen, praktische info over o.a. festivals, bars, restaurants, galeries, musea en boekhandels, suggesties, technische uitleg over Street art, websites en blogs. En dit, alles geïllustreerd met tal van kleurenfoto’s.

Ontdek de aan de graffitibeweging gerelateerde werken, een beweging ontstaan in de jaren ’70, van straatgrafiek, guerrilla-knitting en guerrilla gardening, van Daniel Buren en Keith Haring tot Banksy, die vaak, om niet te zeggen meestal, indrukwekkend zijn door hun schaal of afmeting, techniek en originaliteit. Daarenboven is het boek een heel originele en ontspannen manier om de mooiste stad ter wereld van binnenuit en in detail, nog beter te leren kennen. Niet uitstellen.Zeker lezen!

Stéphanie Lombard Street Art Guide to Paris 173 bladz. geïllustreerd Uitg. Lannoo ISBN 978 940 14698 21

https://www.stretto.be/2020/11/21/in-case-of-lost-childhood-leon-keer-3d-artworks-een-heel-bijzondere-engelstalige-uitgave-van-lannoo/

https://www.stretto.be/2018/08/12/het-andere-parijs-van-luc-sante-uitgegeven-door-polis-een-must/

https://www.stretto.be/2017/03/25/prentkunst-in-parijs/