Mackenzi Lee, “De grand tour van Henry Montague, het onzedelijke reisverslag van een rebelse, jonge gentleman”, een pittige, onderhoudende uitgave van Blossom Books.

Al bij de geboorte was het duidelijk wat Henry ‘Monty’ Montague moest worden, een echte gentleman en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Maar hoe hard Lord Montague ook probeerde, het lukte hem niet om zijn zoon met diens verwerpelijke passies in het gareel te houden. Monty hield nl. van gokken, drank en seks…Als Monty met zijn beste vriend Percy op hun grand tour door Europa vertrekt, zoals gebruikelijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrij, hedonistisch leven. Maar, zelfs met zijn jongere zus, Felicity, op sleeptouw, zweert hij om van deze jarenlange escapade nog een laatste hedonistisch hoogtepunt te maken en met Percy te flirten van Parijs naar Rome. Als de reis door Monty’s roekeloos gedrag echter verandert in een schrijnende klopjacht door heel Europa, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken, inclusief zijn relatie met de jongen die hij aanbidt. Toch ligt het niet in de aard van Monty om op te geven…Lees hier het spectaculair avontuur en de karakterontwikkeling van de bisexuele Monty, Percy en Felicity, een onderhoudend boek over adoptie, alcoholmisbruik, dood, epilepsie, homofobie, gevangenis, racisme, diefstal en beroering. Geestig, romantisch en intrigerend, een gids voor deugd en ondeugd tussen vriendschap en liefde. Lee slaagt er nl. in om aan historische fictie, gelijk verdeelde romantiek en avontuur te leveren in een roman met flair en intriges. Door de rijkdom waarmee ze schrijft, slaagt ze er perfect in om het hoofdpersonage even gebrekkig als sympathiek voor te stellen. Ze vertelt het verhaal zo levendig dat er absoluut geen rust in het tempo of de plot komt. Door het hoofdtrio als de enige personages te houden die door elk deel van het verhaal bewegen, is Lee in staat om hun karakters in de loop van de tijd te ontwikkelen. Heel knap. “The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue” werd vertaald door Merel Leene.Mackenzi Lee (geboren Mackenzie Van Engelenhoven) is een Amerikaanse auteur van boeken voor kinderen en jongvolwassenen. Ze schrijft zowel fictie als non-fictie over onderwerpen als seksualiteit en de rol van vrouwen door de geschiedenis heen. Haar tweede roman The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue was een New York Times Best Seller en verdiende een Stonewall Book Award voor haar vertolking van een biseksuele jongeman in het 18e-eeuws Europa. Deze roman leidde tot een reeks boeken met de broers en zussen van Montague en een diverse reeks personages wiens worstelingen worden gepresenteerd in een tijdperk dat niet noodzakelijkerwijs diversiteit respecteerde. Lee’s eerste boek, This Monstrous Thing uit 2015, was een hervertelling van het verhaal van Frankenstein en leverde Lee de Pen-New England Susan P. Bloom Children’s Book Discovery Award op. In de promotieperiode voor dit boek begon ze op Twitter te posten onder de hashtag #BygoneBadassBroads, waarbij ze biografieën deelde van opmerkelijke vrouwen, te beginnen met Mary Shelley. Dit project groeide in populariteit en in 2018 publiceerde Lee “Bygone Badass Broads: 52 Forgotten Women Who Changed the World”. Ze heeft een contract met Marvel gesloten om drie historische fictieboeken te schrijven met antihelden van Marvel, te beginnen met een verhaal over Loki dat in september 2019 uitkwam onder de titel Loki: Where Mischief Lies. Lee heeft een Master of Fine Arts van Simmons College voor het schrijven voor kinderen en jongeren volwassenen. Ze woont momenteel in Boston, Massachusetts.

Mackenzi Lee De grand tour van Henry Montague, het onzedelijke reisverslag van een rebelse jonge gentleman 424 bladz. uitg. Blossom Books ISBN 9789463491693