“Donizetti & Verdi”, Opera Aria’s door Hila Fahima (sopraan) en het ORF Vienna Radio Symphony Orchestra o.l.v. Michele Gamba, op het label Orfeo. Magnifiek!

De in Karmi’el in Israël geboren, Hila Fahima, trad op 22-jarige leeftijd toe tot het ensemble van de Deutsche Oper Berlin en in 2013, tot het ensemble van de Wiener Staatsoper. Ontdek op deze cd hoe ze hoogtepunten uit het 19de-eeuws, Italiaans standaardrepertoire zingt, nl. magnifiek!De Israëlische sopraan Hila Fahima Ruschin (°1987) studeerde af aan de Jerusalem Academy of Music and Dance bij Agnes Massini. Tijdens haar studie zong ze reeds in verschillende opera- en operetteproducties. Fahima zong Adele in der Fledermaus van Johann Strauss, Susanna in Le nozze di Figaro van Mozart , Belinda in Dido and Aeneas van Purcell en Frasquita in Carmen van Bizet. In 2010 maakte ze haar debuut bij de Israëlische Opera in de titelrol van de wereldpremière van de opera “Alice in Wonderland” van David Sebba. Ze won een zangwedstrijd en vervoegde het Ensemble Deutsche Oper Berlin. In Berlijn nam ze onder meer de Koningin van de Nacht op in Mozarts Zauberflöte, Nannetta in Verdi’s Falstaff, de Najade in Hofmannsthal/Strauss’ Ariadne auf Naxos, Ninetta in Prokofiev’s Love for the Three Oranges, Semele in Strauss’ Die Liebe der Danae en Ruggiero in Rossini’s Tancredi.Fahima maakt sinds het seizoen 2013/2014, deel uit van het ensemble van de Weense Staatsopera. Ze maakte haar debuut in het Haus am Ring als Frasquita en zong ook Papagena in de Zauberflöte en Oscar in Verdi’s Un ballo in maschera, Poussette, Florinda en de stem uit de hemel in Verdi’s Don Carlos. In december 2014 maakte ze deel uit van de première cast van Verdi’s Rigoletto – als Page – en in juni nam ze Gilda over in dezelfde productie. Fahima maakte ook gastoptredens bij de Opera van Graz (als Koningin van de Nacht) en opnieuw bij de Israëlische Opera (2012 als Amore in Gluck’s Orfeo ed Euridice en 2014 als Oscar). In de zomer van 2016 was de zangeres te zien en te horen bij een openluchtoptreden van Rigoletto in Sultan’s Pool in Jeruzalem .Ze geeft ook concerten, onder meer met haar zus, de mezzosopraa, Yifat Fahima-Weisskopf (foto).Michele Gamba, geboren in Milaan, studeerde piano en compositie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi en studeerde af in filosofie aan de Staatsuniversiteit. Tegelijkertijd volgde hij masterclasses kamermuziek en piano bij Maria Tipo aan de Scuola di Musica di Fiesole. Hij studeerde liedrepertoire en directie aan de Musikhochschule in Wenen, de Accademia Chigiana in Siena en de Royal Academy in Londen. In 2015 aanvaardde hij de uitnodiging van Daniel Barenboim om op te treden als zijn assistent en kapelmeester bij de Staatsopera van Berlijn, waar hij meewerkte aan producties als Juliette van Martinu en Wagner’s Ring. In hetzelfde jaar dirigeerde hij, ook bij de Staatsopera, Mozarts Le nozze di Figaro in een nieuwe productie van Jürgen Flimm, die unaniem werd geprezen door zowel het publiek als de critici. Als pianist speelde Michele Gamba als solist en kamermuziekpartner in de Londense Wigmore, Queen Elizabeth en Royal Festival Halls, de Gasteig München en in La Scala en Società del Quartetto in Milaan.Tracklist:

Donizetti: Ah! tardai troppo…O luce di quest’anima (Linda di Chamounix)

Donizetti: C’en est donc fait…Par le rang et par l’opulence…Salut à la France (La fille du régiment)

Donizetti: Prendi, per me sei libero (L’Elisir d’amore)

Donizetti: Confusa è l’alma mia (Emilia di Liverpool)

Donizetti: Quel guardo il cavaliere (Don Pasquale)

Donizetti: Ancor non giunse…Perche non ho del vento (Rosamonda d’Inghilterra)

Donizetti: Il dolce suono mi colpì di sua voce! … Spargi d’amaro pianto (Lucia di Lammermoor)

Verdi: Gualtier Maldè! (Rigoletto)

Verdi: Tu del mio Carlo (I masnadieri)Donizetti Verdi Hila Fahima ORF Vienna Radio Symphony Orchestra Michele Gamba cd Orfeo C210201