Lucie Tournebize, Guillaume Dutreix, “Venetië, Kleine atlas voor hedonisten”, een uitgave van Mo’media.

The Gritti Terrace Restaurant - Venice, Veneto | OpenTable

The Gritti Terrace Restaurant - Venice, Veneto | OpenTable

In de magnifieke reeks, “Kleine atlas voor hedonisten”, vertalingen uit het Frans, verscheen de magische kant van Venetië door de ogen van de beroemde fotograaf Guillaume Dutreix.

Harry's Bar: A Lesson on Cocktails and Dress Codes in Venice, Italy | by  Erika Ayn Finch | An Editor, A-Blog | Medium

Venetië in het noorden van Italië, is de stad waar alle bezoekers een stuk van hun hart achterlaten. Venetië is echter ook de zinkende stad, het symbool voor een Europa dat in verwarring op zoek is naar zichzelf. Maar, meer dan cijfers en begrotingen zijn het kunst en muziek die ons verbinden. Op weinig andere plaatsen ligt die gedeelde geschiedenis zo voor het grijpen. Venetië is bv. de stad waar de moderne opera is uitgevonden. In de republiek Venetië heerste nl. begin 17de eeuw een cultuur van vrijzinnigheid, waardoor de opera er kon uitgroeien tot een kunstvorm voor iedereen.Restaurants, Cocktail & Lounge Bars in Venice | The Gritti Palace

Claudio Monteverdi schreef er zijn grote werken en de priester Vivaldi componeerde er voor de theaters. Zo ontwikkelde het dramma per musica zich tot de opera met recitatieven en aria’s zoals wij die nu kennen. Ook na de 17de eeuw bleef Venetië één van de hoofdsteden van de opera. De beroemde drama’s van Verdi gingen er in première en Richard Wagner zette er de zinderende liefdesakte van Tristan und Isolde op papier. Uiteindelijk zou Wagner er ook overlijden. En op het kerkhofeiland San Michele ligt… Igor Stravinsky.

Op weinig andere plaatsen liggen kunst en geschiedenis zo voor het grijpen als in Venetië. U ontmoet er schilders als Titiaan, Tintoretto, Canaletto en Paolo Veronese, maar ook de ontdekkingsreiziger Marco Polo, Giacomo Casanova, en de toneelschrijver en regisseur, Carlo Goldoni met zijn hervorming van de Commedia dell’arte. Goethe bezocht de stad, de dichter Robert Browning en de schrijver Henry James woonden er en Rilke en Claude Monet waren er verliefd op. Monet schilderde wel zichten op Venetië, en met de gondel of met de vaporetto, maar meestal te voet, verkende Rainer Maria Rilke de lagunestad. De schilders, Carpaccio en Tintoretto, inspireerden hem tot poëzie maar ook een grote verlaten scheepswerf en het Arsenaal zetten hem aan tot poëtische beschouwingen.Make These Eight Famous Cocktails From Bars Around the World | Travel|  Smithsonian Magazine

“Venetië- Kleine atlas voor hedonisten” toont de bekende plekken, maar ook de verborgen kanten van de 6 sestieri (delen) van de stad. Ontdek de ziel van Venetië, gezien door de ogen van Philippe Starck, ontdek de lagune, bezoek Carlo Scarpa’s showroom van Olivetti op het San Marcoplein, geniet van cicchetti (tapas) in de bacari van de stad en drink een Bellini in Harry’s Bar. Bewonder de moderne kunst in het barokke paleis Ca’Pesaro, bezoek de eigentijdse architectuur op het eiland La Giudecca in de wijk Dorsoduro, en verneem meer over aqua alta, het fenomeen van de overstromingen. Wandel door de verborgen tuinen van Venetië, naar de paleizen in Cannaregio en naar de markt van het oudste en kleinste deel van de stad, San Polo, waar u San Giacomo di Rialto, de oudste kerk van Venetië ontdekt.

Dit praktisch reisboek toont de magische kanten van Venetië, dankzij de inspirerende fotografie. Kaarten, wandelingen en lijstjes met hoogtepunten zorgen ervoor dat u tijdens uw bezoek niets mist. Venetië – Kleine atlas voor hedonisten is onderdeel van een nieuwe reeks prachtige reisboeken om steden, landen of eilanden op een heel andere manier te leren kennen. Laat u inspireren door deze lijvige boeken, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur. In de reeks verschenen eerder Berlijn, Corsica, IJsland, Parijs en Noorwegen.My Unrequited Love For Harry's Bar & The Bellini

My Unrequited Love For Harry's Bar & The Bellini

Lucie Tournebize Guillaume Dutreix Venetië Kleine atlas voor hedonisten 255 bladz. geïllustreerd uitg. Mo’media ISBN 9789493273306