Erik Van de Perre, “Eifel-Moezel, Reisgids naar het mooiste van de regio’s rond Aken, Trier en Koblenz”, uitgegeven door Lannoo. 

Monschauer Land, Land der hohen Hecken Foto & Bild | deutschland, europe,  nordrhein- westfalen Bilder auf fotocommunity

Monschauer Land, Land der hohen Hecken Foto & Bild | deutschland, europe,  nordrhein- westfalen Bilder auf fotocommunity

De Eifel staat voor meren en vulkanen, voor klaterende riviertjes en donkere bossen, waarin romantische vakwerkdorpjes liggen verscholen. De Moezel pakt uit met steile wijnbergen, waarboven stoere burchten tronen. Ontdek in dit boek de all seasons-troeven van deze twee heel mooie en verrassend veelzijdige regio’s op slechts een paar uur rijden van huis.

Rundwanderung Calmont Klettersteig (Bremm Mosel) | GPS Wanderatlas

Bezienswaardigheden Beilstein, Rijnland-Palts

Kenner Erik Van de Perre neemt je wat graag mee naar de beverburchten in de Roervallei, op klautertocht over de Calmont Klettersteig, op geo-expeditie naar de Teufelsschlucht of op ontdekking naar het schilderachtige Moezeldorp Beilstein. Geniet bij de beste adressen van topgastronomie, een thermale wellness of een vulkanische gezondheidskuur, en verneem alles over wandelen en fietsen, het bezoek aan de regio’s met de kinderen, logeren, eten en drinken en shoppen.Urlaub im Monschauerland

Het boek is onderverdeeld in 13 regio’s en steden. Na Aken, Monschauer Land en Rureifel, bespreekt Erik Van de Perre Noord-West-Zuid- en Vulkaaneifel, het Ahrdal en Oost-Eifel. De bespreking van de Beneden-en Midden-Moezel, situeert hij tussen zijn teksten van Koblenz en Trier. Deze mix van praktische reisinfo met boeiende achtergrondinformatie en persoonlijke anekdotes is voorzien van wel 185 points of interest, 670 kleurenfoto’s, een uitvouwbare kaart en 13 regiokaarten. De top 10 must sees en hoogtepunten van de auteur geven aan wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek.

Erik Van de Perre is licenciaat in de geologie en werkt al ruim vijftien jaar als freelance reisjournalist. Vandaag woont hij in Kiel aan de Oostzee, waar hij als freelance reisjournalist en -fotograaf werkt voor diverse magazines in Duitsland en de Benelux, zoals Pasar, Op Pad, Merian, Die Welt en Outdoor. Daarnaast publiceerde hij diverse boeken over IJsland, Noorwegen en Corsica. Zijn passie voor vulkanisme, wandelen en wijn brengt hem bovendien al vele jaren naar de Eifel en Moezel.Vakantie in het Ahrdal | Duitse rode wijn paradijs

Vakantie in het Ahrdal | Duitse rode wijn paradijs

Erik Van de Perre Eifel-Moezel Reisgids naar het mooiste van de regio’s rond Aken, Trier en Koblenz 584 bladz geïllustreerd uitg. Lannoo  ISBN9789401492843

https://www.stretto.be/2017/07/01/met-de-auto-naar-duitsland/