“Tijdlijn van de geschiedenis”, een monumentale uitgave van Lannoo.

Dit indrukwekkend, chronologisch overzicht van de geschiedenis van de mensheid van 10.000 v. C. tot 2023, plaatst beschavingen, gebeurtenissen en personen van overal ter wereld naast elkaar. Samengesteld door een team van gezaghebbende historici uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, India en Mexico, werd dit rijk geïllustreerd titanenwerk in de Nederlandstalige editie, aangevuld met historische gebeurtenissen uit Nederland en België.

Dit boek is een verbluffende, visuele viering van ’s werelds belangrijkste historische gebeurtenissen, sleutelmomenten, bepalende tijdperken en opmerkelijke mensen die de geschiedenis als nooit tevoren hebben vormgegeven. Als je terug in de tijd zou kunnen reizen, waar zou je dan eerst heen gaan? Wie zou je het liefst willen ontmoeten? Welk cruciaal moment in de geschiedenis zou jij het liefst meemaken? Dit ontzagwekkend geschiedenisboek kan u misschien helpen deze vragen en meer te beantwoorden! Vanaf de oorsprong van de eerste mensen tot de politieke onrust van de 21ste eeuw brengt dit allesomvattend geschiedenisboek de belangrijkste mijlpalen van de wereldgeschiedenis levendig tot leven, waarbij ze allemaal worden uitgelegd aan de hand van hedendaagse kunstwerken, foto’s, documenten, kaarten en artefacten.

In de “Tijdlijn van de geschiedenis” volgt u als lezer de evolutie van de mensheid, van de Australopithecus tot de lancering van de Marsrover en verder in de tijd. Tussendoor passeren culturele en wetenschappelijke mijlpalen, iconische en tragische figuren, politieke revoluties, de opkomst en teloorgang van wereldrijken en nog veel meer. Het boek volgt de vooruitgang van de mensheid vanaf het begin van de geschiedenis tot op de dag van vandaag en volgt belangrijke historische gebeurtenissen, culturele mijlpalen, de uitbreidingen van rijken en de uitvindingen en prestaties van beschavingen. Belangrijke gebeurtenissen worden vergeleken met specifieke data, belangrijke historische figuren worden geprofileerd en inleidende essays profileren wat er gebeurde en waarom. Met meer dan 500 foto’s en illustraties en ruim 25 kaarten is dit het meest gezaghebbende visuele chronologische verslag van de afgelopen 20.000 jaar.

Deze verkenning van de menselijke geschiedenis neemt u mee op een reis rond de wereld en door de eeuwen heen, van de opkomst van de eerste steden in Mesopotamië, via de Gouden Eeuw van China, naar de Industriële Revolutie, tot en met de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen 100 jaar, zoals de Koude Oorlog en de impact van internet. Geselecteerde afbeeldingen worden getoond en geanalyseerd, waardoor een gedetailleerd overzicht wordt gegeven van de verhalen van gebeurtenissen uit het verleden, terwijl korte profielen en mini-tijdlijnen, u alles vertellen wat u moet weten over de belangrijkste mensen, wetenschappelijke en technologische doorbraken, politieke en culturele bewegingen, en mijlpaalontwikkelingen die de loop van de geschiedenis veranderden.

Schilderijen, foto’s, kaarten en artefacten om het verhaal van belangrijke historische mijlpalen te vertellen, zijn voorzien van belangrijke keerpunten in de geschiedenis binnen een bredere sociale en historische context. Deze historische encyclopedie is een prachtige manier om de diversiteit van de wereldgeschiedenis te verkennen en te begrijpen, van de prehistorie tot nu. Met elke pagina vol meeslepende feiten en iconische artefacten, brengt “Tijdlijn van de geschiedenis”, de beste stukjes geschiedenis en bepalende tijdperken samen om de hele geschiedenis van de wereld opnieuw te creëren. Een must-have voor geschiedenisliefhebbers die het verleden tot leven willen zien komen, inclusief studenten geschiedenis en politiek, evenals een geschenk of zelfaankoop voor degenen die op zoek zijn naar een inspirerende kijk op geschiedenis.

Het boek werd samengesteld door 6 schrijvers, bijgestaan door 4 adviseurs. Tony Allen is auteur van veel boeken over geschiedenis voor het grote publiek en was serieredacteur van de 24-delige Time-Life History of the World. Dr. Kay Celtel, schrijfster en historica heeft tal van populaire boeken geschreven over onderwerpen als geschiedenis, architectuur, cultuur en literatuur. Historicus R.G. Grant schrijft voor volwassenen en kinderen over een breed scala van onderwerpen binnen de culturele, technologische en militaire geschiedenis. Ann Kramer studeerde geschiedenis en schrijft over onderwerpen variërend van oorlogservaringen van vrouwen tot zwarte Amerikaanse geschiedenis. Historicus Philip Parker, gespecialiseerd in de middeleeuwen, heeft boeken geschreven over de Romeinen en de Vikingen, en enkele historische atlassen. Musicus en schrijver Marcus Weeks heeft bijdragen geleverd voor tal van boeken over filosofie, kunst en de geschiedenis van de antieke wereld.

Zij werden geadviseerd door Professor Michael Fisher, Emeritus hoogleraar Geschiedenis, Oberlin College, VS, Dr. Connor Judge, Postdoctoraal medewerker Chinastudies, Somaiya Vidyavihar, University, India, Professor Tyesha Maddox, Hoogleraar Geschiedenis van de Afrikaanse Diaspora, Fordham University, VS en Dr. Angélica Baena Ramírez, voormalig hoogleraar Geschiedenis, Acatlancampus van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico, gastonderzoeker en -lector aan UNAM UK en UK Mexican Arts Society. “Timelines of World History” werd vertaald door Sanders Buesink en Joost Zwart.

Tijdlijn van de geschiedenis 320 bladz. geïllustreerd uitg. Lannoo EAN 978 94 014 9523 3