Rudolf Hecke, “Parcours Gainsbourg”, een schitterend, nieuw boek over Serge Gainsbourg, uitgegeven door epo.

Nu het 26 jaar geleden is dat Serge Gainsbourg overleed, heeft biograaf Rudolf Hecke, een nieuw boek uit over de legendarische Franse auteur, compositeur en interprète, Lucien Ginsburg (1928-1991), alias Serge Gainsbourg.“Parcours Gainsbourg” bevat ongepubliceerde onthullingen over Gainsbourg in België en Nederland en doet de lezer Parijs ontdekken aan de hand van de adressen in Serge’s leven. Sinds ze in 1985 oog in oog stonden raakte Rudolf Hecke gepassioneerd door Serge Gainsbourg.
Vijf jaar na zijn eerste biografie over Serge Gainsbourg met foto’s van Herman Selleslags, schreef Hecke een nieuw boek over deze dichtende en zingende, sarcastische dandy. Hij kon daarvoor meerdere keren het huis van Gainsbourg aan de Rue de Verneuil in de wijk Saint-Germain-des-Près bezoeken en kon beroep doen op opvallende getuigenissen van familieleden, producers en concertorganisatoren die nieuwe, onthullende verhalen en anekdotes over Gainsbourg wisten te vertellen.

Hecke beschrijft o.a. zijn zwerfadressen, zijn groei van behangpianist tot Philipsartiest, het nachtleven in de sixties, zijn optreden in Frankrijk en in de Lage Landen, Initialen B.B., het verhaal van Melody Nelson, Love on the beat en het nachtleven in de eighties. Het bijzondere is dat de verschillende plaatsen en adressen verbonden zijn aan een bepaald chanson. Het boek is daardoor een reisgids doorheen zowel het leven als het oeuvre van Gainsbourg met een schat aan intieme informatie over de legendarische, ketting rokende zatlap en grappige tot minder grappige provocateur met de aanstekelijke humor. Zeker, zeker lezen en…niet uitstellen want, in 2023 opent in Parijs het metrostation van lijn 11, Lillas-Gainsbourg! ter ere van de onsterfelijke “Poinçonneur des Lilas” met zijn “trous d’seconde classe” en “trous d’première classe”.Rudolf Hecke Parcours Gainsbourg  321 bladz. geïllustreerd uitg. epo ISBN 9789462671065

https://www.stretto.be/2020/11/27/rudolf-hecke-gainsbourg-en-gainsbourg-tekst-en-uitleg-uitgegeven-door-epo-indrukwekkend/