“Sternsinger Lieder”, schattig gezongen door kinderkoren, op het label Carus.

In de reeks “Lieder” verscheen een kerst cd met o.a. “Aus dem Orient”, “Da kommen die Könige”, “Das Wunder der heiligen Nacht” en “Die heilgen drei König”, “Stern über Bethlehem” en “Wir kommen daher aus dem Morgenland”, gezongen door 5 Duitse kinder- en jeugdkoren uit Erfurt, Borken, Düsseldorf, Limburg, en Paderborn. De concert- en operazanger, Cornelius Hauptmann, heeft in 2009 de liefdadigheidsinstelling LIEDERPROJEKT geïnitieerd om kinderen tot zingen te stimuleren. Door o.a. financiële steun te verlenen aan projecten gericht op het zingen met kinderen, biedt het project de hoogste kwaliteit met zorgvuldig geselecteerde liedjes en uitgebreid onderzoek, uitstekende zangers en begeleiders, onder wie Christiane Iven, Jonas Kaufmann en Angelika Kirchschlager, en meer dan 300 zingende kinderen.Elk jaar tussen Kerstmis en Driekoningen gaan kinderen met kerstliederen van deur tot deur. Ze zamelen donaties in voor kinderen in nood en brengen de zegen van God met hun liederen in elk huis. De vreugde van de zegenende boodschap van de wijzen uit het Oosten motiveert kinderen om te zingen. De cd “Sternsingerlieder”, gezongen door kinderen uit de beste kinderkoren van de Katholieke Kinderkoorvereniging, Pueri Cantores, bevat 25 nieuwe en traditionele liederen. Tegelijkertijd publiceert de kinderzendingsorganisatie “Die Sternsinger”, bij Carus Verlag, een liedboek met de 25 opgenomen liederen om een ​​gevarieerd kerstrepertoire aan te bieden aan koren en parochies.Het kleurrijk geïllustreerd liedboek bevat alle teksten en melodieën, plus akkoorddetails voor mogelijke gitaarbegeleiding en gemakkelijk te spelen begeleiding voor piano of orgel. De meeste nummers kunnen ook met blokfluit worden gespeeld. De instrumentale partij werd afzonderlijk in de muziekband ingevoegd en de geselecteerde nummers uit de collectie zijn  gearrangeerd in meerdere stemmen voor kinder- en jeugdkoren. De koorpartituur bevat de vocale partijen van deze nummers. Deze nummers zijn te beluisteren op de cd “Sternsingerlieder”. De koren op de cd zijn het Kinder- und Jugendchor am Erfurter Dom, de ChorSingSchule St. Remigius Borken, het Kinder- und Jugendchor St. Remigius Düsseldorf, de Mädchenkantorei am Hohen Dom zu Limburg, en de Mädchenkantorei am Paderborner Dom. Niet te missen!Tracklist :

Kinder- und Jugendchor am Erfurter Dom: Aus dem Orient

ChorSingSchule St. Remigius Borken: Bring den Segen

Kinder- und Jugendchor St. Remigius Düsseldorf: Christus, segne dieses Haus

Kinder- und Jugendchor St. Remigius Düsseldorf: Da kommen die Könige

Kinder- und Jugendchor St. Remigius Düsseldorf: DafürMädchenkantorei am Hohen Dom zu Limburg: Das Wunder der Heiligen Nacht

Kinder- und Jugendchor am Erfurter Dom: Die heil’gen drei König’

Kinder- und Jugendchor am Erfurter Dom: Es ist für uns eine Zeit angekommen

Mädchenkantorei am Hohen Dom zu Limburg: Es ist Sternsingerzeit

Mädchenkantorei am Paderborner Dom: Freut euch

Kinder- und Jugendchor St. Remigius Düsseldorf: Für die Kinder dieser Erde

Mädchenkantorei am Hohen Dom zu Limburg: Gottes Segen blühe auf

Kinder- und Jugendchor am Erfurter Dom: Gottes Stern, leuchte uns

Mädchenkantorei am Paderborner Dom: Im Namen des Vaters sind wir hierMädchenkantorei am Hohen Dom zu Limburg: Kinder können was bewegen

Mädchenkantorei am Paderborner Dom: Klopft an Türen (Sternsinger-Rap)

Mädchenkantorei am Paderborner Dom: Licht sein für die Welt

Kinder- und Jugendchor St. Remigius Düsseldorf: Möge der Segen Gottes mit dir sein

Mädchenkantorei am Paderborner Dom: Scheyrer Sternsingerlied

Kinder- und Jugendchor am Erfurter Dom: Seht ihr unsern Stern dort stehen

Mädchenkantorei am Paderborner Dom: Stern über Bethlehem

ChorSingSchule St. Remigius Borken: Walk in the light

Mädchenkantorei am Hohen Dom zu Limburg: Wir bringen den Segen

ChorSingSchule St. Remigius Borken: Wir haben seinen Stern geseh’n

ChorSingSchule St. Remigius Borken: Wir kommen daher aus dem Morgenland

Sternsinger Lieder cd Carus 12.905/99

https://www.stretto.be/2017/12/17/bachs-weihnachtsoratorium-o-l-v-hans-christoph-rademann-op-het-label-carus-schitterend/

https://www.stretto.be/2018/11/25/sfeervolle-kerst-met-christmas-lullaby-en-nativitas-op-de-labels-carus-en-supraphon/